Овчари и самодиви - смъртни врагове в "Орисано"

Излиза романът на Искра Урумова
18 юни 2021 17:07, Петя Славова
6
Овчари и самодиви - смъртни врагове в  "Орисано"
Снимка: ИК"Сиела"

Трилогията "Откраднато, обречено, опазено" от журналистката Искра Урумова разказва вълшебна история, вдъхновена от българските магични традиции и фолклор.

Няколко дни преди най-мистичния празник – Еньовден – на пазара се появява романът "Орисано" – четвърти самодивски сезон от свят, в който овчари и самодиви са смъртни врагове от незапомнени времена.

Изминали са години от историята на Неда и Марко – двамата млади, които успяват да се изправят пред вековените забрани в името на любовта си. Години, в които техният син се е превърнал в мрачен и фатален млад мъж, готов на всичко, за да избяга от миналото.

В неговия  свят на мръсни сделки, жестокост и смърт се появява Спасена – необикновено момиче, което има лошия късмет да се озове на погрешното място в погрешното време. Или пък в най-правилното…

Веднъж пресекли се, пътищата им остават неизбежно свързани и някогашният брутален и безчувствен тъмен герой ще открие, че дори и най-дебелата стена не може удържи на стихийната сила на любовта.

В новия си роман Искра Урумова създава свят, изпълнен с тайнства, приключения, лукавство и смайваща красота. Мрачна, но романтична приказка, в която практичната реалност на XXI век се преплита с напрегнат сюжет и български фолклор.

На 24 юни 2021 г. от 18.30 ч. навръх Еньовден в големите Римски терми във Варна ще е премиерата на "Орисано".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Ромски терми преди 2 години
Ако романът беше за меринджеи и плеймейтки, щеше да е далеч по-интересен и реалистичен
5
0
 
2
 
! Отговори
Х.Димитър, Ботев преди 2 години
Настане вечер - месец изгрее,звезди обсипят сводът небесен;гора зашуми, вятър повее, -Балканът пее хайдушка песен!---И самодиви в бяла премена,чудни, прекрасни, песен поемнат,тихо нагазят трева зеленаи при юнакът дойдат та седнат.---Една му с билки раната върже,друга го пръсне с вода студена,третя го в уста целуне бърже -и той я гледа, - мила, зесмена!--Кажи ми, сестро, де - Караджата?Де е и мойта вярна дружина?Кажи ми, пък ми вземи душата, -аз искам, сестро, тук да загина!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самодиви, самовили не са винаги лоши героини, красиви , вълшебни са , самодивите винаги са били облечени в бяло и са живеели предимно в гората, могат да бъдат добри, но могат да бъдат и лоши, може и човек да се влюби в тях и тогава става интересно. Има и караконджули.
3
3
 
1
 
! Отговори
Грухпама преди 2 години
В книгата основно става дума за к---и и бело!
2
1
 
5
 
! Отговори
33 пол преди 2 години
Когато някой много иска да измисли НЕЩО,измисля глупости!Овчари и самодиви никога не са враждували!Точно обратното,търсели са се!Фолклора е препълнен от подобни срещи!Ама от ***-писатели толкоз!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един филм за ПП ГЕРБ и ПП Изправи се Мутри Вън!