Дни преди Коледа – София тъне в мрак, без украса

Пешеходната зона на булевард "Витоша" е украсена до половината
20 дек 2015 10:15,
45
Дни преди Коледа – София тъне в мрак, без украса
Снимка: bTV

В София тази година коледната украса е изключително семпла.

В столицата почти няма коледни светлини, градът е потънал в мрак, дори по централните улици и булеварди. Сърцето на столицата – "Витошка" е празнична и осветена наполовина.

Скромната украса на пешеходната улица се повтаря вече трета година.

„Когато закупувахме тази украса, долната част беше в ремонт и беше невъзможно и безмислено, да търсим украса за там. Мисля, че през следващата година ще украсим и следващата част”, каза пред bTV Ангел Иванов, главен експерт Култура от Столична община.

За разлика от "Витошка", булевард "Васил Левски" е озарен от коледни светлини, но не благодарение на Iтоличната община, а на щедри дарители.

Хилядите светещи лампички са поставени заедно с рекламното лого на банки, мобилни оператори и пенсионни компании. Така спонсорите са спестили на общината повече от 400 хиляди лева.

Тази година нова украса не е купувана в София. Изразходваните 50 хиляди лева са стигнали само за да светне традиционната коледна елха на улица Алабин, както и за монтаж и демонтаж на миналогодишната украса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми много са крали и са забравили за украсата...
32
0
 
2
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Кметицата на Община Д.Чифлик, Варненско даде пример---намали заплатите на всички чиновници . И своята -също. На фона на мизерията в страната властимеющите какво показват? Безсрамие, гордост, , алчност или просто арогантност ! Тия срамни качества на наша почва виреят много добре още от времето на Фердинанд. И внукът му го доказа. Следвайте тяхния пример -- богоизбрани !!За какви украси колко пари се харчат в рамките на цялата РБ? Дава ли си някой сметка ? За лекове -няма! Дайте милостиня...
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе требе да се пести за депутатите бре. ква украса кви пет лева ва.
30
0
 
3
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
Споко ,другата година и коледа няма да има...
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами може за Рамазана да я украсят. Така етническия мир няма да е в опасност.
28
1
 
7
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Ами така е като общината е натрупала 2 милиарда дълг...няма пари за украса.Фандъкова да кандидатсва за финансиране по европрограма "Коледна Украса и Гирлянди".
27
1
 
9
 
! Отговори
Адмиралъ преди 8 години
За какво им е украса на софиянци дайте им ракия и всичко ще е наред.
26
0
 
9
 
! Отговори
WEST HAM UNITED преди 8 години
То пари за ракия няма ти лампички искаш!Дръжте се братя нищо хубаво не ни чака :(Така че както винаги всеки да се спасява по единично Между другото те ще си ходят по дестинации за коледа тоест там ще има лампички :)Да се радват милите ни политици да им е хубаво и светло на КОЛЕДАА вие дето пишете тука да сте ЖИВИ и ЗДРАВИ :)
25
0
 
14
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Софийското летище остана в центъра на града. Градът трябва да е тъмен - летището само да свети. Иначе самолет може да се приземи я на " Дондуков", я на" Царя".
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Похарчиха парите за изборите затова няма.
23
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 22 Безхаберието е наше. Мръсно е, защото ви мързи да си изхвърлите *** в кофите, фасовете в пепелниците и тн. Разхождате си кучетата и не почиствате след тях. Плюете по улиците, пикатете и какво ли още не. И пак се олаквате, че някой не си е свършил работата. Ако има елементарна култура, нещата щяха да седят по друг начин.
22
2
 
26
 
! Отговори
Т преди 8 години
Защото това е най-сериозният проблем в България. Няма лампички. Щом няма такива няма смисъл да оставам в тази страна, изпълнена с мрак и без коледна украса. Просто безхаберието, мизерията, нещастието, безбожно ниските заплати, корупцията, олигархията, беднотията, мръсотията, .. са нищо и никакви проблеми в сравнение на липсата на коледна украса. Избиратели, агитирайте се! Студенти, стачкувайте! Пенсионери, излезте и се борете! Защото колкото и да е трудно да го изрека... няма ЛАМПИЧКИ!
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София - столицата на Герб и ДПС, клоаката, откъдето пожарникарско-чалмалийската завера протяга пипала и краде, краде, краде безспир.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че през следващата година ще украсим и следващата част, каза пред bTV Ангел Иванов, главен експерт Култура от Столична община.
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ясно го казаха "турски град от 70-те години" на такова прилича София. Този град е пример за безхабериите, което тъне в нашия "елит". Мръсно, изпотрешено, овехтяло, старо, ***... Грам коледна окраса, за иначе "по-богатата" във всяко отношение спрямо другите градове столица. Един Бургас, където хората масово работят за 400 лв. грее и сияе. За какво да говорим повече? Фандъкова, Мандъкова, пълни аматьори. Ни за кметове стават, ни за склададжийки. От соца нищо не е барано.
18
0
 
13
 
! Отговори
mitko преди 8 години
хора щом за една украса се делим на тия от другите градове на люлинци на надежденци на софиянци на гербери на комунисти фашисти , ясно е че никога няма да се оправим като нация единнаа и обединена! Весели празници маината му на украсата и без това видях за 50хил каква елха са сложили с памуци заприличали на дамска употребявана превръзка
17
0
 
14
 
! Отговори
Украса преди 8 години
Важното е, че над районната ни община има неонова реклама да участваме в програмата за саниране!
16
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От както този милиционерски простьо, банкянския убавец е на власт, всичко тъне в мрак и разруха, вече години наред. Единственото което се случва, е че крадат здраво с оня трътлест партизански чикън фейс,и урежда далаверки на на мама глиганя. Все мисля че ако овиснат по дърветата, коледната украса ще е уникална и неповторима, и би зарадвала поне пет милиона души.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ЛАМПИЧКИ ИМА ЛИ ОКОЛО ХАЛИТЕ????????
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
nesAM PODSTREKATEL ,NO SE RADVAM ÇCHE GRRB SA nbiokautn v VIDIN OT 12 : 50pitaite yotov