Без стрес по празниците – мисия възможна!

Можем да опитаме обаче с източна медицина
Обновена: 28 дек 2015 15:53 | 24 дек 2015 17:05, Румяна Тасева
2
Без стрес по празниците – мисия възможна!
Снимка: Reuters, архив

Дълго чаканите коледни празници често пъти заедно с вълнението са съпроводени и със значителна доза стрес. За да "презаредим", е важно да отделим време за себе си и да се отдадем на някои специални стратегически занимания за оборване на стреса.

Слънчевата светлина от особено важно значение за настроението. С нейна помощ се стимулира синтеза на хормона на щастието серотонин, който помага за облекчаване на сезонното афективно разстройство.

За целта, не бива да се крием от слънчевите лъчи, а напротив – да ги "попиваме", когато те огряват. Те са изключително подходящи за една разходка, която да стопи тревогите. Според някои специалисти ритъмът и повторяемостта при ходене имат успокояващ ефект върху мозъка, намаляват чувството на тревожност и подобряват качеството на съня.

Когато стресът около коледните подаръци и приготовленията около трапезата вземе връх, можем да опитаме да го облекчим и по един по-нетрадиционен начин. Според Китайската медицина месестата област между палеца и показалеца се нарича "точка хоку". Прилагането на лек натиск върху нея за около 30 секунди може да облекчи стреса и напрежението в горната част на тялото. Важно е при изпълнението да поемаме дълбоки вдишвания.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Грубиян преди 8 години
На Коледа всеки се опитва да ми пробута нещо, пък било то и източна медицина. Да вървят на таковата си търговци и дървени философи! Наздраве, номер 1!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изпукайте като мен 2 литра вино от 11 сутринта до сега и пак ми елате със стреса си.