СЗО: Светът е в разгара на пандемията от коронавирус

Сега е средата на първата вълна, заяви висш експерт
26 май 2020 23:15, Елка Василева
42
СЗО: Светът е в разгара на пандемията от коронавирус
Снимка: архив, БГНЕС

Светът все още е в разгара на пандемията от коронавирус, предупреди висш здравен експерт, попарвайки надеждите за бързо възстановяване на глобалната икономика и подновяване на международните пътувания, предаде Асошиейтед прес.

"В момента не сме във втората вълна. Тъкмо сме по средата на първата вълна в световен мащаб", каза изпълнителният директор на Световната здравна организация (СЗО) д-р Майк Райън.

"Все още сме до голяма степен в етап, при който болестта всъщност е във възход", заяви той пред репортери, посочвайки Южна Америка, Южна Азия и други региони, където заразата продължава да се разраства, предаде БТА.

Още по темата
Бразилия и Индия се борят с увеличение на случаите на коронавирус. Индия за седми пореден ден отчете рекордно нарастване на новозаразените за един ден - тя съобщи за 6535 нови случая днес, с което общият брой на заразените достигна 145 380, а смъртните случаи станаха 4167.

СЗО попари надеждите на бразилския президент Жаир Болсонаро и други за бързо отваряне на икономиката, предупреждавайки, че властите трябва първо да направят достатъчно тестове, за да овладеят разпространението на пандемията. Бразилия има 375 000 случая на коронавирус и е на второ място в света след САЩ, които са с 1,6 милион случая.

Южноамериканската страна е регистрирала 23 000 смъртни случая, но мнозина се тревожат, че истинският брой на жертвите е доста по-голям.

Райън каза, че високото ниво на заразяване в Бразилия означава, че страната трябва да остави в сила някои ограничителни мерки, независимо от отрицателното въздействие върху нейната икономика. "Трябва да продължите да правите всичко, което можете", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
3
 
! Отговори
СЗО преди 3 години
СЗО е корумпирана и престъпна организация. Не е направила нищо за здравето на хората в последните десетилетия. Единственото, което прави е на всеки 10 години да обявява пандемии, с които да създава хаос по света. И всичко това е с политически цели, а не с медицински. Световен, глобалистки, "здравен" диктатор.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-зле в последните дни е Швеция. На ден имат в пъти повече починали на човек от населението от следващите ги в тази негативна класация държави. Като общ брой на починалите на човек от населението Швеция също е на едно от челните места - осма от 213 държави, като пред нея са и такива държави като Сан Марино и Андора. При това Швеция е рядко населена държава, което е огромно предимство, но шведите не успяха да се възползват от него, както стана в съседните Норвегия и Финландия.
32
3
 
5
 
! Отговори
ей-й-й-е!? преди 3 години
Защо ли ми се струва, че чиновниците в СЗО са всичките за уволнение!? До сега нищо разумно не са направили в пандемията, само тичат с месец закъснение след вятъра! Май в случая Тръмп ще се окаже прав - направо са за закриване!
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откак СЗО-то изтриха хомосексуализма от списъка на психичните заболявания през 1973-та година, не им вярвам изобщо!
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом тея бюрократски купени кариеристи казват, няма начин да не им повярваме. Още чакаме м/у другото "пика" който идва "следващата седмица".
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швеция е едва на 8мо място в света по брой починали на млн население в света, след Сан Марино, Белгия, Андора, Испания, Британия, Италия и Франция. Повечето от тези страни взеха крути мерки срещу вируса и пак са по-зле от Швеция, която не приложи извънредно положение и не разочарова гражданите си.
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква епидемия бе?! У нас епидемия от новото грипче няма. Не съм виждал на живо ни един заболял от К19, а работя в най-голямата болница на изток от Пловдив.
27
4
 
3
 
! Отговори
До хаха преди 3 години
Това козите ли ти го казаха, докато ги пасеше? Или може би някакъв вътрешен глас...
26
3
 
16
 
! Отговори
хаха преди 3 години
СЗО е същата куха глупост като ООН и НАТО - имитация на дейност за да оправдаят лапането на пари
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера Швеция има най-много починали на човек от населението, много повече от следващите в списъка. На второ място е Испания. После са Бразилия и Перу с два пъти по-малко починали на човек от населението от Швеция. В САЩ починалите са 4 пъти по-малко от Швеция на човек от населението.
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО-то е като нашето НПОдай пари и гледай.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО-то е като нашето НПОдай пари и гледай.
22
3
 
23
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Всеки един обикновен лекар струва повече от цялата *** охранени ***,наречена СЗО!Защото е спасил повече човешки животи!И още нещо-на тази пиратска организация най-силните позиции са в Африка и Азия.Понеже успешно конкурират шаманите.Вижте й председателя-още му стои дупката в между ноздрите от свещения кокал.
21
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО са платени измамници, а председателят и е военопрестъпник от войната в Сомалия, заради което е силно зависим от световния елит и хора като Бил Гейтс.Пандемия няма !Проведе се една тренировка на световното население. Един експеримент !За съжаление успешен ...Това ше даде кураж на господарите скоро да повторят, но този път с истински смъртоносен вирус.Изходът от него ще са ЧИП-ваксините.
20
4
 
26
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Тия лъжци и *** на жълтите СЗО, още ли мърдат?!! Не случайно Тръмп им резна кранчето! Нито работа вършат, нито говорят нещо полезно! Каква пандемия?!? По критериите за заразност и брой заразени китайският вирус не влиза в рамките дори за епидемия! Четете бре! Аман от тия хрантутници!
19
4
 
16
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Преведено на български - "Въй, Тръмп ни затвори кранчето и сега само шефовете живеят в петзвездни хотели, докато ни се мъчим в четиризвездни апартаменти! Бързо давайте пари, защото иначе работата ни е спукана!"
18
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** е трагедия.Но лошото е, че от ден на ден се влошава трагедията му.
17
3
 
21
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
СЗО е ударна група за юдеоционистка агитация, никой нормален човек не би ги взел насериозно. Нито твърденията им, нито препоръките им. В интерес на истината, всеки нормален човек ще спечели, ако прави на 180 диаметрално противоположно на това, което излиза като агитация от СЗО.
16
3
 
16
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
В Индия са умрели 4хил,интересно голям мор за един милиард,и като им знам мизерията то трябваше да са поне 200 300хил,та СЗО ай влево.
15
3
 
17
 
! Отговори
hahahhaha преди 3 години
ЛЪЖИ СЛЕД ЛЪЖИ СВЕТОВНИТЕ МЕДИИ СА СРЕДСТВА ЗА МАНИПУЛАЦИЯ И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ЛЪЖИ И ЦЕНЗУРА.А СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ СИ СВАЛИХА МАСКИТЕ И СЕ ВИДЯ КОЙ НА КОГО СЛУЖИ.