Бразилия с рекордно увеличение на заразените с коронавирус

Близо половин милион души са заболели
29 май 2020 10:08,
10
Бразилия с рекордно увеличение на заразените с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Броят на заразените с коронавирус в Бразилия за последните 24 часа се увеличи с рекордните 26 417 до 438 238. Това се потвърждава от официалната статистика, актуализирана в четвъртък вечерта, предава ТАСС.

Предишният максимален дневен прираст на заразените - 20 803, беше регистриран на 22 май. Както следва от сводката, броят на смъртните случаи от заболяването, причинено от коронавируса, се е увеличил до 26 754, а през последните 24 часа те са 1156. Отбелязва се, че от 3 281 случая, включени в ежедневната статистика за последните три дни, през това време са умрели 539 души, останалите случаите са свързани с по-ранен период. Изясняват се причините за други 4211 смъртни случая, които също могат да бъдат свързани с коронавирус. Над 177 хиляди пациенти се възстановиха.

Бразилия, където първият случай на зараза бе потвърден на 26 февруари - деня след края на традиционния карнавал - е на второ място в списъка на страните с най-голям брой заразени, на второ място след САЩ. На 12 май Министерството на здравеопазването обяви 39 положителни проби, взети от пациенти със симптоми, характерни за коронавирусното заболяване през януари. По-късно властите на щата Сеара установиха, че първият пациент със симптоми на коронавирусна инфекция в този регион е потърсил медицинска помощ на 1 януари.

По-рано Министерството на здравеопазването прогнозира, че ситуацията в страната ще се стабилизира до юли, постепенно забавяне на разпространението на инфекцията ще започне през август, а спад ще настъпи през септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7китай също е голяма част в умерения пояс,а в тропиците по принцип е пустиня с разредено население
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бразилия е една голяма маала, какво друго да очакваш?
8
1
 
2
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
В Бразилия действително е страшно, там при 850 000 теста има 420 000 болни... Вчера гледах таблицата с болните по света и мисля, че неправилно се води изчисляването с болните, някак си примитивно -без да се отчитат броя тестовете към населенито на дадена държава.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3, не се чуди за Мексико. Обърни внимание на една географска особеност - в полосата от Тропика на Рака до Тропика на Козирога заразените са минимално количество, въпреки че не се славят нито с държавност, нито с дисциплина. И държави те никога не са били. Най-засегнат от вируса е умереният климатичен пояс.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това се очакваше, ще става и по-зле. Хигиената там из гетата е кръгла нула.
5
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
Президента им е крайно-ДЕСЕН, може да се каже че е с фашистки нагласи. Резултатите са на лице
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"постепенно забавяне на разпространението на инфекцията ще започне през август, а спад ще настъпи през септември."----------------------През септември там е Първа пролет и е топло.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
едно нещо забелязах при тази пандемия,където държавността и държавата е силна,епидемията е малка и овладяна,където държавността и дисциплината са ниски,там става ядро на болестта.Съзнанието на гражданите,че държавата се грижи за тях и им служи,определя тяхното отношение и отговорност пред другите и себе си и помага за обществена борба с болестта.Ясно ми е къде се разпространява болестта в бразилия-по хавелите,както при нас по махалите,учудвам се,че мексико не е пламнало още,там е горе долу така
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мани ги бразилците. За младите бразилки се притеснявам.
1
0
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Тези напълно очаквано изпуснаха ситуацията от контрол ...