МВФ: Някои от най-бедните страни може да преструктурират дълг

Досега е предоставено спешно финансиране на 63 от 103 държави
6
МВФ: Някои от най-бедните страни може да преструктурират дълг
Снимка: БГНЕС

Някои от най-бедните държави и развиващи се пазарни икономики в света може да се наложи да преструктурират дълговете си в бъдеще. Това заяви ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, цитирана от БНР.

Още по темата
Тя посочи, че може би не е достатъчно просто замразяване на техните дългови плащания.

По думите й някои от развиващите се страни, които провеждат разумни и устойчиви политики по управление на дълга, издържат по-добре от други на коронавирусната криза, но малък брой държави с голяма тежест на дълга вероятно ще се нуждаят от помощ и занапред.

Към този момент Фондът е отпуснал около 260 милиарда щатски долара от своя кредитен капацитет в размер на 1 трилион долара, като досега е предоставено спешно финансиране на 63 от 103 държави, които са поискали помощ от началото на март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Бравос! преди 3 години
Това е бляскава кариера на комунистка! При това не е изключение по земното търкало.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дългове,кредити,само задлъжняване им е в устата на мвф и световната банка,е то всяка лихварска фирма се радва на закъсали клиенти,кризите са манна небесна за такива лихварски институции,възможно е и те да ги предизвикват,защото им носят големи печалби,сигурно не само им се радват а и имат пръс в цялата работа
1
0
 
11
 
! Отговори
Онбонго дава Любов преди 3 години
Това е Сталинка която искаше мигрантите да се заселят в Странджа и да оправят генофонда на българите!Това го казвам ако някой го е забравил!