Великобритания се връща към нормалния живот

Според някои наблюдатели обаче стъпката е прибързана
Обновена: 4 юли 2020 17:39 | 4 юли 2020 17:38, Веселина Йорданова
29
Великобритания се връща към нормалния живот
Снимка: БГНЕС

Днес Великобритания премина към нов етап от връщането си към нормалния начин на живот. Пъбове, хотели, фризьорски салони, кина и музеи отново отвориха врати, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че според някои наблюдатели стъпката е преждевременна, на фона на пандемията от новия коронавирус.

В пъб в Северен Лондон Андрю Славински, на 54 години, пие първата си от три месеца пинта Гинес. Усещането е прекрасно, все едно, че си спечелил (футболното първенство), казва той, макар че заради задължителната физическа дистанция задушевната атмосфера на пъбовете да е малко нарушена.

Милиони англичани се очаква да посетят пъбовете през този уикенд, който се очертава като исторически, според представител на сектора.

Трябва да отидете да се храните в ресторант, за да защитите работните места на цяло едно поколение, белязано от коронавируса, прикани днес своите сънародници финансовият министър Риши Сунак. Трябва да се научим отново какво е това човек да излезе навън, подчерта той.

Шотландия, Уелс и Северна Ирландия предпочетоха да определят свои собствени графици за излизането от карантината.

Новият коронавирус във Великобритания далеч не е победен. Досега той е причинил смъртта на 44 000 души и това е най-големият брой починали в Европа и трети в света. В град Лестър, Централна Англия, разпространението на вируса се ускори чувствително и това принуди властите да поставят отново под карантина 600 000 души.

Вчера Световната здравна организация отново би тревога и за пореден път призова страните, засегнати от разпространението на новия коронавирус, "да се събудят" и да видят заплахата, отбелязва Франс прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Великобритания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великобритания се връща към нормалния живот - дали пък ще им е възможно да го сторят? Желанието е едно, реалността - друга............
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англичаните са си добре, имат си необходимите ресурси за абсолютно всичко. Българските хронични ганнююве и говнюювее го знаят и се цепят по шевовете.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе колкото и да умнеете истината е една!Това е ГМО-вирус,и човек няма защита срещу него!Така че тангото предстои!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Да бе, и изчезването на вируса през лятото и отминаването му за 2 месеца, таке че ще го забравим.
22
4
 
1
 
! Отговори
Днес или вчера преди 3 години
В българия. Бях на Бръснар/Фризьор след записан час в LV. 14 лири, даде ми маска и ме подстригва с маска и шлем. Якя промивка е тук и както навсякъде на Запад. Вярват на ТВ щото не са лъгани като нас
21
2
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Абсолютни глупости . Дреме им на англичаните за твоя бизнес и доводи. Истината е , че там са си лобита, частни интереси и ...некомпетентност.И както Стърджан каза списъкът е абсолютен хаос . Да оставят Португалия извън , но Турция вътре....говори само по себе си за компетентността на тия индийци ...пардон! британци дет са го правили
20
1
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Май вярваш прекалено много на приказките на Б.Джонсън ...които са си просто приказките на Джонсън. Кое е поетапно -сбирщините на хиляди по плажовете , места като Лeстър където пъбовете се затвориха едва сега!!!, или факта че през повечето време просто мерките бяха ....едни на хартия и други в действителност. Фактите говорят най - ясно
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do 13кой за каквото си иска да мечтае,"афгатистан по точно" съм написал за да си поправя правописната грешка в по долния коментар
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудно може да се каже връщане към нормален живот за съжаление. За разлика от нас там мерките се премахват на етапи, просто това е поредният етап от тях. При скок веднага се връщат на предишният. И доста съществена разлика е, че там заведенията се опитват да оцелеят и привлекат клиенти именно със спазването на препоръките, перфектна хигиена, дистанция, а не като у нас да нагъчкат отново масите една до друга, а сервитьорите да те посрещат на входа без маска и ръкавици.
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англичаните да си запазват час за пулмолог за септември от сега - таман ще им дойде ред след 3-4 месеца и ще им потрябва. Там не е като тук- плащаш 70 лева и хоп още утре те гледа Доцент Мангъров...
16
18
 
10
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Няма никакъв вирус. Пcихопатите които управляват света искат да заробят човечеството като постепенно налагат своите правила.
15
8
 
7
 
! Отговори
От УК ви пиша преди 3 години
9 от 10 коментара са от *** комунисти, които още жалеят каманизма. Масови гробове, гей паради и прочие...Нямате бъдеще...
14
2
 
6
 
! Отговори
х преди 3 години
Супер. Пуснете феновете на Ливърпул на стадион Анфийлд да си отпразнуват титлата като хората.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11афганистан по точно..........За такъв "Афганистан" мечтае всеки български коронен ганювец но пипето му стига едиствено само за нужника и показалеца който сочи къде е заврян на комшията какатя!:)))))))))))))))))))
12
6
 
17
 
! Отговори
Флорида преди 3 години
Днес прочетох листа от държави ( в BBC го публикуваха), до които англичани, шотланци и тн. Могат да пътуват без 14 дневна карантина при връщане в Обединеното кралство...Уж заради корона вируса...България не в листа...Всички други държави имат повече официално регистрирани случаи и за тях няма карантина. Остана ли някой, който мисли, че това не е просто бизнес. Явно на англичаните не им се прави бизнес с бг мутри.
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
афганистан по точно
10
11
 
7
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Значи пакистанците отново може да изнасилват английски деца на воля, докато британските "полицаи" танцуват на гей парада?
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързат. Само до преди няколко дни имаха над 1000 заразени на ден и над 400 починали. В последните няколко дни успяха да свалят тези бройки, починалите са около 140 и веднага взеха мерки да върнат предишните нива.
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха,аз пък пиша от авганистан и тука няма пасови гробове....
7
1
 
7
 
! Отговори
Фалшива новина преди 3 години
Не Великобритания, а само Англия и то не към предишния живот, а само отпадат някои ограничения. Според мен им е рано да се отпускат. Великобритания, Швеция и Молдова да най-зле в Европа през последния месец.