Москов: Обществото бе разделено съзнателно за коронавируса

Едва 10 болници у нас са подготвени за кризата
6 юли 2020 11:48,
30
Москов: Обществото бе разделено съзнателно за коронавируса
Снимка: БГНЕС

„По темата за епидемията, която разтресе света, живеем в мръсна, зацапана, токсична информационна и обществена среда. Групи от хора спорят с други хора до кръв, до бой – трябва ли, не трябва ли да има мерки, кое било световна конспирация и кой щял да ни чипира. Моят извод от тази работа е, че това беше съзнателно инспирирано от управлението разделение на обществото.“, каза бившият здравен министър Петър Москов, съобщава БНР.

Още по темата

След тези месеци всеки от нас се умори – кой в болницата, кой вкъщи в усилията си да пази себе си и близките си и обществото очаква ясен план и ясни параметри от страна на държавата, посочи още Москов.

„Ние трябва да кажем на обществото какви са ясните параметри – кои от стойностите на заразяемост на българското население стават опасни, над които вече инфекцията става неконтролируема“, подчерта Москов. Всяка сутрин се съобщават някакви стойности и хората се питат това добре ли е, лошо ли е, а получават уклончиви отговори, допълни той.

„Второ – какво трябва да направим, за да не се стига до тези стойности, след които инфекцията започва да се разраства и няма „улавяне“. И трето – какво става, ако ги достигнем на градско, на регионално, на махленско ниво. Тези три неща, простички и ясни, които са нашият хоризонт, независимо дали работим в болница, в радио или в баничарница, държавата отказва да даде.“, категоричен е Москов.

„Имаме инфекция, която към момента е заразила над 7 милиона души по света, от които 8% на изхода, 36 хиляди са починали. Тоест, говорим за инфекция със смъртност от 8% към момента. Нито е шеговито, нито е свързано с пари от Европейския съюз. Говорим за човешка смърт“, коментира Петър Москов.

Няма по-фалшив разговор от разказа здраве на хората срещу икономика, смята Москов. Според него „има може би 5 болници в София и още толкова в страната, които имат подготвеност, екипи, които по-малко или повече са претръпнали, да поемат евентуална вълна. Това нито е достатъчно, нито е смислено.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ония развалените ваксини за какво бяха,че вече се забрави с какъв вирус за основа бяха изобретени.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О-о-о,Пепи? Пак ли цъфна бе со-о-опол отровен ваксиниран?
25
2
 
4
 
! Отговори
Smurf преди 3 години
Като чуеш че десен политик се е загрижил за живота на обикновените хора ... и почвай да бегаш бате
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажи го по-конкретно, че платените позитански *** го правят. Всячески тровят атмосферата.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МИ ДА СЕ БИЕМ И КОЙТ ОЦЕЛЕЕ И ТОЛКООООООЗ!
22
5
 
5
 
! Отговори
уж десен преди 3 години
пък гласува за комунистката Мая Манолова за кмет. Я се скрий бе....Няма отърване от партийни бояджии.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Няма по-фалшив разговор"
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето го умника който вкара турските ваксини и осакати деца ни !Ето го човека който ограби от народа с парите от здравните ни вноски в размер на30 000 000 (милиона) лева . Сега тези машини седят в някой склад . Ето го човека който беше уволнен и назначен обратно и си поркаше с премиера и се хвалеше за което . Холдинга ГЕРБ трябва да бъде премахнат и да бъдат всичките заточени извън България без право на завръщане и финансови привилегии.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятайте колко е нагъл, щом като на своя колежка беше подменил упойката и тя "вдигна" голям скандал и за това го преместиха от Ортопедия в Неврохирургия!
18
2
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
Виж официална световна статистика. Грубо е процент. Разделено по възрастови групи, от 50 години нагоре скача, след 70 вече скача много. Средната продължителност на живота следва да е 80 години и нагоре.
17
5
 
11
 
! Отговори
Poeblo преди 3 години
Този аутист постоянно ли е под влияние на някакви опиати? Говори несвързано, гледа като препил с мастика и изглежда на клошар .....
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Striker Преди теб сме го сметнали и написали...
15
3
 
5
 
! Отговори
Freeman преди 3 години
Пепър, пак ли те изтърваха ве?
14
8
 
10
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Москов, ти на амфети ли си? 8% смърност?!??? Смъртността при короната е доказана вече дори от кратуните от НОЩ, че е около 0.2, 0.5%, което е два пъти повече от тази при сезонен грип! 8%?!?? Това да не е газова атака или химическа война бе, ***! Хахахх!
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Минуси не важат когато математиката говори, сори...
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Москов е такъв шмекер... Докато беше анестезиолог предлагаше на бабичките в Ортопедия ОБ "вносни" упойки, а им слагаше български. След като и на мене ми подмени упойката, аз му казах, а той мълчеше като риба. Накрая го преместиха в Неврохирургия, защото при мозъчни операции се правят единствено със щадящи мозъка упойки (от обикновените се повръща яко след операция). И той като видя, че няма повече килепир, стана политик.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако 35 000 са починали от 7 000 000 заразени е точно 0,05%.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"36 хиляди са починали" от 7 млрд. в света, но това няма как да е 8%
9
4
 
6
 
! Отговори
Д-р Смърт преди 3 години
Живачния дофтур перке не е в панделата?
8
3
 
6
 
! Отговори
само да питам преди 3 години
Кога е давано това интервю, че ми стана интересно как Москов посочва 7 милиона заразени, а те вече официално са над 11 милиона? И защо той примерно не каже как и какво да се прави, а само пита?