Джонсън вини социалните домове за жертвите на COVID-19

Британският премиер беше критикуван за думите си
7 юли 2020 13:00, Елка Василева
7
Джонсън вини социалните домове за жертвите на COVID-19
Борис Джонсън. Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън беше разкритикуван за казаното от него, че „големият брой на жертвите от коронавирус в домовете за социални грижи се дължи на това, че те не следват процедурите по време на пандемията“.

Опозицията обвини премиера в прехвърляне на отговорността върху хора, които са били изоставени от правителството, предаде БНР.

Около 20 000 обитатели на домове за социални грижи в Обединеното кралство са починали от COVID-19.

Директорът на националното здравеопазване в Англия Саймън Стивънс призова за спешни реформи в социалните грижи и каза, че правителството трябва да осигури качествено обслужване в дългосрочен план.

Още по темата

Борис Джонсън обаче коментира, че е важно да се финансира секторът, но той трябва да е по-добре организиран, защото е установено, че прекалено много домове не са съблюдавали както трябва процедурите след избухването на пандемията. Това разгневи ръководители в бранша, профсъюзите и депутати, които обвиниха Джонсън в опит да прехвърля вината за несвършената работа на правителството.

Министърът в сянка, отговарящ за социалните грижи, Лиз Кендал заяви за Би Би Си, че работниците в бранша са били изоставени на произвола от правителството и че опитът на премиера да каже на домовете, че вината е тяхна, е „поредното падение на властите“.

В опит да успокои страстите говорител на Даунинг стрийт заяви по-късно, че „домовете за социални грижи са свършили брилянтна работа при много трудни условия“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
XAXA преди 3 години
Този иска да прилича на Трамп ли?
6
0
 
4
 
! Отговори
Маркс го е казал преди 3 години
,, Човек за човека е вълк,,в класовото общество.Ама открай време старците са били уязвима група.Народното творчество е богато в това отношение- напр.,, приказката за стареца и куката, с която синът му го влачил до бунището,,Абе с други думи на ,, сухите съчки,, никога не им е било лесно
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си правят заплащането. В домовете за грижи в Англия, таксата е висока. Но храноденът за пациент е около 2 паунда за храни и напитки. Заплатите са близки до минималните или минимални. Работата със стари и болни хора, повечето вече не в час е трудна. Печалбата остава в джоба на собственика. Повечето домове са частни на вериги или 50-50 с държавата. Определено са мн по-добри от нашите като отношение и обстановка, но има какво да се желае. Липсва стимул за работниците било англичани или чужденци.
4
1
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Донякъде го разбирам...На мен ми напомня на първата заповед на кмета на Бергамо от края на Януари."Поради очакване на вълна от тежки случаи в болниците,леките да бъдат препращани в хосписи и подобни ..."Получиха масов мор в тези заведения...,дали е случайност или действие с КАЛКУЛИРАН ефект с цел повишаване % смъртност чрез обикновен фашизъм???44150
3
2
 
12
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи това ли е онзи марда дето казваше, че корона вирус нямало! Той беше я! Сега обаче имало! Ей еи такива гуйна управляват света в момента! То кат няма няма сега има! И после и друг му бил виновен! Абре мърда с мърда земи се погледни в огледалото и ше видиш ГЛАВНИЯ виновник! Ако го познаеш пак добре! *** се съмнявам за последното! Бах ти гуйната управляват ей!
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е пълно недоразумение!!!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двете "велики" сили САЩ и Англия на първо място по починали!