Президентът на Бразилия с положителен тест за COVID-19

Болсонаро бе критикуван за отношението си към заболяването
8 юли 2020 07:52, Елка Василева
17
Президентът на Бразилия с положителен тест за COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро е с положителен тест за коронавирус, съобщи самият той в интервю за държавната бразилска телевизия.

Шейсет и пет годишният президент каза, че е започнал да се чувства зле в неделя, но сега е добре.

"Съвсем добре съм. Ще спазвам мерки за изолация, за да избегна заразяване на други хора", разкри той пред местните медии. Болсонаро също отбеляза, че приема лечение, състоящо се от хидроксихлорохин и азитромицин.

Болсонаро добави, че работният му график е спрян и че ще изпълнява президентските си задължения чрез видеоконференции в официалната резиденция на президента на Бразилия "Паласиу да Алворада".

"Няма нужда да се паникьосвате", подчерта той.

По-рано днес беше съобщено, че Болсонаро е бил тестван за COVID-19, след като се е почувствал неразположен и е имал температура от 38 градуса, предаде БНР.

Още по темата

Болсонаро, който беше силно критикуван за това, че не е взел насериозно пандемията от коронавирус, беше тестван за коварната болест на два пъти преди това, но и двата пъти бяха дадени отрицателни резултати.

Бразилия е второто по-големина огнище на коронавирус в света след САЩ. Най-голямата страна в Латинска Америка има повече от 1,6 милиона потвърдени случая и 65 000 смъртни случая от COVID-19.

Болсонаро многократно отхвърляше местните указания да носи маска на публично място, дори след като в края на юли съдия му нареди да го направи. Той също така се противопоставяше на правилата за социално дистанциране, подкрепени от Световната здравна организация.

През миналия уикенда Жаир Болсонаро присъства на няколко събития и беше в тесен контакт с американския посланик Тод Чапман по време на честванията на 4 юли (Деня на независимостта на САЩ). Снимките от събитието не показаха никакво носене на предпазни маски, посочва Ройтерс.

В понеделник посолството на САЩ в Бразилия заяви в Тwitter, че американският посланик е обядва с Болсонаро на 4 юли, заедно с петима министри и сина на президента - конгресмена Едуардо Болсонаро. Посланикът н САЩ няма  никакви симптоми, но ще бъде подложен на тестове и "предприема предпазни мерки", посочват от посолството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
Тръмп не е либерал в действията си, нито кандидатурата му беше издигната от либерали. Разбираш ги нещата....
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на него ли му дадоха 2 бона да се пише заразен? Кажете специалисти!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедовияНай-вероятно от сводника му: Бенямин Нетаняху.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Значи добрите хора(белите) го подкрепят. Жалко че всъщност е предател също като либерала Тръмп.
12
0
 
4
 
! Отговори
дедовия преди 3 години
Болсонаро е дал още един положителен тест: оказал се е и бременен. Не е ясно от кого е детето.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този едно хубаво ще издой Бразилия до къде може и със семейството си ще драсне по-надалеч за да не отговаря за престъпленията които върши.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
изпълнители на мокри поръчки в Рио". Кейрос назначил семейството на Нобрега в парламентарната служба на Флавио - сина на Болсонаро. И има много доказателства, че оттам са били отклонявани значителни обществени средства. Както се казва бразилците пак си паднаха на хора които да ги управляват.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В основата на последния голям скандал около Болсонаро е неговият близък приятел Фабрисио Кейрос. За бившия полицай се смята, че е свръзката между президента и десните милиции, той е замесен във всички възможни съмнителни сделки. Актуалните разследвания срещу него са по обвинения в корупция - в сметките му са постъпвали огромни суми пари.Опозиционният политик Марсело Фрейшо казва: "Кейрос организира предизборните кампании на цялото семейство Болсонаро, особено в кварталите, доминирани от военните формирования. Факт е, че той е имал близки контакти с Адриано да Нобрега, един от най-големите
8
4
 
0
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До До 2Ако броиш за известен политик кметът на Долно нанагорнище или тия по афро-азиатските села -сигурно са умрели много...Естествено че ще се гледат водещите страни.Впрочем,италианските политици са толкова стари,че дори смърт от катастрофа изглежда естествена(хи-хи).Накратко-важни са тия,от които зависят нещата.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този се опитва да върне малко по малко военната диктатура в Бразилия.
6
0
 
2
 
! Отговори
До1 преди 3 години
Грипче ли ще изкара, полът ли ще си сменя, за населението е все едно.Няма да работи в такъв тежък за страната момент, защото сам е решил.Само за Путин написаха,че му се осигурява ,, зелен коридор,,.Не ми е любимец, ама явно си държи на работата.
5
3
 
13
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Няма по.чинал политик,известен на теб.А в същност - в Италия, Сърбия,Иран има такива политици.Ама на теб вероятно са ти известни само Путин, Тръмп, Радев и Борисов.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борис Джонсън изкара грипа, принц Чарлз също. Оздравяха и нищо им няма.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хак му е.
2
12
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Дотук няма известен политик,умрял или тежко боледувал от коронавируса.Защо ли????
1
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво толкова! Дори бразилските президенти могат да хванат грипче. Сензация ще е ако умре. Ако го изкара леко, значи Балсонаро е прав и това наистина си е просто поредното грипче.