Медици с подписка срещу доц. Мангъров, говорил лъжи

Искат санкции за неетичното поведение на инфекциониста
Обновена: 9 юли 2020 21:24 | 9 юли 2020 20:21,
220
Медици с подписка срещу доц. Мангъров, говорил лъжи
Снимка: БГНЕС

Над 200 медици вече са се подписали под подписка с искане БЛС да санкционира доц. Мангъров за неколегиално, неетично и недопустимо поведение, съобщава специализираното издание „Право & Здраве“.
Още по темата

Подписката е инициирана от д-р Сибила Маринова, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“-Велико Търново, с отворено писмо до Етичната комисия на БЛС.

„От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК“, пише д-р Маринова.

Според нея с изказванията си инфекционистът заличава труда, жертвите и лишенията на медиците и на жертвите на болестта, а освен това „открито призовава обществото да не спазва закона и правилата“.

Тя допълва: „В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК. Смятам, че нашето съсловие не трябва нито секунда повече да толерира поведението на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е изключително неколегиално, неетично и абсолютно недопустимо!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като цяло тоя *** не говори направо срещу мерките.Хитрецът Ви подготвя, че няма на какво да разчитате, освен на защитните сили на организма Ви.Оттам насетне обижда колегите си.Ако знае нещо такова, като надписване на заболели, защо не е подал тия данни на Етичната комисия?
196
8
 
2
 
! Отговори
Водопроводчик преди 3 години
Ако тоя мангъров разбира от нещо ,то това е да приказва глупости ,долен червен ***
195
3
 
9
 
! Отговори
Да, преди 3 години
доц. Мангъров е учен точно в областа за която говори. Някой учили-недоучили за лекари и с явни пропуски,искат от учения да плюе на дългогодиш ния си труд и на себе си,за да угоди на хунтата.Той и още 2-3ма говорят истината и само истинатаот самото начало.Трезвомислещите го разбират. СребролюбцитеНе.
194
2
 
9
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 3 години
На тез *** моите колеги, все някой им е виновен. Само те не можаха да си извоюват повишение на заплатите. Даже БЛС офицално застана срещу сестрите. В случая е нужен лов на вещици. Мангъра им и удобната жертва.
193
11
 
6
 
! Отговори
BILBO преди 3 години
Прави са хората, няма нищо медицинско в кампанията на Мангъров.
192
10
 
12
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Няма какво да скачат лекарите на техния колета, който единствен дава вярно обяснение на развитието на вируса и неговото отражение в обществото и в здравната система. Когато човек става лекар трябва да е готов срещу гарантираната си работа да поема и съответния риск. Досега другите обяснения, които породиха съответните мерки се провалиха навсякъде по Света. Че здравната система е пробита знаят всички. Интересно че нямаше подписка срещу липсата на предпазни средства и спирт. Нито за мръсотията.
191
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този "някой"д-р Маринова е завеждащ реанимация и същевременно координатор по донорството във болницата Велико Търново. Във 70 хиляден град на фона на 7000000 милионна България се"случват"повече от половината донорски ситуации в страната! НЕЩОООО??????
190
11
 
8
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Прав е Мангъров. А тези са недоволни, че не участва в заверата и разваля далаверата.Коронавирус е абсолютна измама и манипулация.
189
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време беше някой да предприеме нещо срещу този лаладжия, който само си чеше езика в ефир. Браво.
188
5
 
5
 
! Отговори
До 200 преди 3 години
И като стане Министър, той ли ще лекува?Колегите му отсега го критикуватИли казваш, парите не миришат
187
1
 
3
 
! Отговори
До199 преди 3 години
Не плюй по клавиатурата.Почиствай я със спирт, защото вирусите,които отделяш се задържат на нея и после ще ги вдишваш отново и отново, докато се се разболееш
186
8
 
8
 
! Отговори
Това е бъдещият преди 3 години
министър на здравеопазването, сега мишоците сами наливат вода в мелницата му. Вместо да му извадят очите, ще му нарисуват вежди! Няма лоша реклама!
185
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Положението е те крадат, вие им ръкопляскате.
184
10
 
16
 
! Отговори
Марина преди 3 години
Доц. Мангъров казва истината. Прав е, че всички ще го преболедуваме. Хора, които са с хронични заболявания трябва да се пазят. Той каза още да не се струпваме и да спазваме строга лична хигиена, но това никъде не се споменава, нали? Колко им платиха на лекарите, за да го нападнат?! Добре дошли в свят, в който гражданите нямат права. Крийте се вкъщи с два похлупака и наблюдавате как в световен мащаб се ограбват хората, довършвайки ги един по един!
183
0
 
0
 
! Отговори
189 преди 3 години
Тъкмо обявиха 330.
182
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Палячото събира днес ОФцете да протестират срещу Прокуратурата. Смятай колко заразени ще има другата седмица..
181
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарение на този T'ъпунгер ще бием негативните рекорди в Европа. Излъга ОФцете и Борисов и резултата е налице.
180
19
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
Браво на доц. Мангъров! Браво, един от малкото които казват истината!
179
7
 
6
 
! Отговори
мангъров преди 3 години
330 нови току що, да ви е честито *** барба ***
178
4
 
2
 
! Отговори
Lan преди 3 години
Положението е - "Убийте вестоносеца!"