Нова промяна: Влизаме в Гърция само срещу направен PCR-тест

Той трябва да е отрицателен, остава и изискването за попълнен онлайн формуляр
Обновена: 10 юли 2020 17:44 | 10 юли 2020 16:37, Нели Христова
93
Нова промяна: Влизаме в Гърция само срещу направен PCR-тест
Снимка: БГНЕС

Нова промяна в изискванията за почивка в Гърция - правителството на страната реши, че всички влизащи през ГКПП "Кулата-Промахон"  по неспешни причини трябва да представят отрицателен PCR тест, съобщава гръцката телевизия "Скай".

Още по темата
Тестът трябва да е направен най-много 72 часа преди пътуването към Гърция. Остава и изискването за попълване на онлайн формуляра (Passenger Locator Form - PLF), чрез който получаваме QR код, с който можем да бъдем открити на територията на съседката ни.

Минималният срок за попълването му се намалява от 48 на 24 часа преди преминаването на границата.

Новите изисквания влизат в сила от 6 часа сутринта на 14 юли.

Заради зачестилите внесени случаи, става и по-строг контролът за спазването на санитарните протоколи. За тази цел десетки екипи ще извършат над 300 проверки в цяла Гърция до неделя.

Правителството на страната продължава да следи епидемиологичните данни и е готово да вземе решение с оглед на опазването на общественото здраве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
13
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЕ ХОДЯТ В ГЪРЦИЯ ПО НИКАКВИ ПОВОДИ!
72
0
 
0
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До АнонименМи то и на летище София кафето е 5лв бе, ама на машината е 0.50 ст. Защо сравняваш летището (където си наведен) и болница.
71
0
 
3
 
! Отговори
3000 теста преди 3 години
До ЕлемагТези 3 хиляди теста не са на случаен принцип, а само на контактни лица. Според Вас къде е по-сигурно ще е болен един човек: В семейство където има болен или в семейство където всички са здрави.
70
0
 
4
 
! Отговори
до 72 преди 3 години
То е така, но и повечето тук са бедни и финансово и умствено.
69
12
 
10
 
! Отговори
А не може ли преди 3 години
бележка от Мангъров,с уверение че коронавирусът е лек грип,който всичкитрябва да преминем?А-а сигурно не може,Мангъров е велик само в мечтитеси и в приказките,а по света не се ловят на такива ментарджии.Е,Мангъров,според тебе всичко е лесно и просто,ама сега чакаме тестове и попълваме формуляри.Няма лошо,утре като скочат отново случаите,няма да се налагада правим тези неща-всички ще са затворили границите си за нас и ще сеотнасят с нас като с чумави(пардон-коронавирусни),които не се пускат.
68
18
 
5
 
! Отговори
кой ви е крив преди 3 години
Кожй ви кара да ходите в Гърция? Плащайте си ПиСиаРите, висете като паяци по шосетата и се печете на асфалта като гущери. А почивката си я изкарайте в карантина. Може би така ще ви дойъде умът в главите.
67
7
 
20
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
нали не искахте маски, а дискотеки и вирус нямаше?Това е само началото. Скоро ще затворят защото утре ще са 500 заразени. А след това в къщи. Там ще сте без маски, нали. 80% деебили.
66
9
 
8
 
! Отговори
гадна твар преди 3 години
Лукавите византийци отново печелят на ваш гръб - веднъж ви цакат да си плащате тестовете, втори път цакат ЕС да им дава пари за тестове. Щото за герберските тролчета чужбина се заключава в Гърция и Турция. Стадното мислене е голяма работа - нека облъчването в БГ да продължи до безкрай! Хората си надуха бройките преди 3 месеца , взеха големите пари и сега си пътуват без карантини, само вашите любимци от НОЩ се сетиха сега да го правят, да ви провалят лятото. Я пийте още 1 ракия и псувайте но воля
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
утре ще затворят границата с българия напълно
64
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета коментарите и не мога да повярвам как някой се опитва да убеждава хората че м Гърция е супер.. в Гърция ми беше интересно преди 15 год и то за 2 лета ... ако знаеш къде в БГ има супер условия за морски туризъм, а ако искате екзотика ходетев Бали Малдивите Тайланд Индонезия Виатнам..дори Италия Португалия Франция Испания... ама да ми хвалите Гърция , вие трябва да сте расли в саксия. Гърция и Турция са шитня за бедняци
63
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правиш тест, ако е положителен изчакваш някой ден и ПАК докато изкарам отрицателен НО на бг море НИКОГА!!!!
62
5
 
22
 
! Отговори
! преди 3 години
Сега да ви кажа: ако си направите тест и той е положителен:1. Забравяте за Гърция2. Трябва да уведомите вашия личен лекар и да сте под карантина у дома за две седмици. Никаква работа, никакво излизане навън! 3. Ако скриете от личния информацията, закона ще ви настигне.4. Ако сте скрили и в резултат на това сте заразили и други, например колеги в работата, то тогава ще ви съдят до дупка.Успех!
61
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С отворени дискотеки и стадиони в Бг и премиера "Пачка" следва ТОВА.И не само Гърция, сега цяла Европа трябва да хлопне врати за Гарба Ганюсите та да видим къде ще ходитИ да бИрИетИ пУртУкали и ягУдИ, селяни смотани.Маски ли, я на село по колибите заключени и ГЛАДНИ !!!!
60
6
 
8
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Ако от 3000 теста има 330 болни, взети на случаен принцип защо на Гръцката граница от 3000, отново на случаен принцип теста няма и 30 заразени?
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега да ви кажа какво ще стане?!М??Гърците ще се хванат за главата.Защо?Ще разберете след 20-30 дни.За толкова време "ще бухне тестото".
58
3
 
4
 
! Отговори
Орви??? преди 3 години
Налазиха ни от Москва, внимвайте,:)))
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 54Абревиатурата "ОРВИ" (Острая респираторная вирусная инфекция) се ползва само в страните от Екс-СССР!Вие КОЙ сте или само "драскаме" по БГ сайтовете?
56
9
 
5
 
! Отговори
До тъпака преди 3 години
Дето щял да прави тест и да не ходи на бетона. Ах простьо, като ти е положителен теста ще видиш Гърция през крив макарон и щеш не щеш ще идеш при мутрите хахахаха
55
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо въобще се затичахте към Гърция? И то в условия на пандемия, да спасявате техния туристически сезон?
54
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще правим тестове и пак ще ходим в Гърция.Нито стотинка на мафията с хотелите по бетономорието.