Гърция спира електронния формуляр за влизане, който го няма чака до 15 юли

След това влизането само с негативен PCR тест
Обновена: 11 юли 2020 18:27 | 11 юли 2020 18:25, Камелия Цветанова
0
Гърция спира електронния формуляр за влизане, който го няма чака до 15 юли
Снимка: БГНЕС

Посолството на Гърция в България информира, че във връзка с предстоящите промени на правилата за влизане през ГКПП „Кулата-Промахон“ задължителният за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, няма да бъде наличен за пътуване до 14 юли 2020 г., вторник, 00:01 часа.

Още по темата

Пътуващите, които вече са издали своите формуляри, все още ще могат да преминат граничния пункт, но граждани без формуляр няма да бъдат допуснати да влязат и ще трябва да отложат пътуването си за 15 юли, суточняват от МВнР.

Гръцкото посолство информира също, че новите правила влизат в сила на 15 юли 2020 г. в 06.00 часа сутринта, а не както бе съобщавано до сега -  от 14 юли. Само пътници, които имат сертификат за негативен PCR тест, ще бъдат допускани да влязат в Гърция.

Гръцкото посолство уточни днес, че сертификатът за отрицателен резултат от проба за коронавирус трябва да бъде издаден на английски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пътника.

Тестовете за коронавирус ще бъдат признавани, ако са направени в  национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са акредитирани от съответните национални органи по акредитация (не непременно специално за COVID-19). Сертификати, които не отговарят на тези критерии, няма да бъдат приемани. Фалшифицирането им се наказва от гръцкото законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе теста и да е негативен след 2 дни може да е позитивен.Колко фалшиво отрицателни и фалшиво положителни имаше и сега е така.Все още няма истински 100% валиден тест.
42
4
 
11
 
! Отговори
НАМЕРИХА ВИ ЦАКАТА преди 3 години
СВОБОДНОТО ПЪТУВАНИ ВЕЧЕ Е В ИССТОРИЯТА НЕГАТИВЕН ТЕСТ ОТ КАКВО ????ОТ НЕЩО КОЕТО НЕ СЪЩЕСТВУВА ЖАЛКИ РОБИ ТАКА ВИ *** ЧЕ ДАЖЕ И НЕ СЕ УСЕЩАТЕ.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 40Много кренвирши ще изядеш за цяло лято на плажа.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете повече за митинга,Бойко,Пеевски и Доган!Това са новините за нас, другото може да си го спестите.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31Интересно, досега 23:0!Защо? Изглежда съдержанието е виновно!
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** 29Споко, свърши с опашките.Такива като теб си остават на село а ние си отиваме у гречко за цяло лято.
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 40Да. :)
36
5
 
9
 
! Отговори
Софеянец преди 3 години
Това лято на село на чист въздух.
35
1
 
10
 
! Отговори
Германия преди 3 години
Самолетите за Майорка са пълни с пенсионери. Направо тарапана, а уж рискова група.
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си изолиран на някой запустялл плаж може да се опазиш. Но в препълнени хотели с басейни и деца, 90 % ще се заразиш, защото те пипат навсякъде.
33
10
 
7
 
! Отговори
Няма вирус бе преди 3 години
Отивайте да се мешате за самолета на льотчика. Хубаво ви каза доган, избрахте си човек, който няма връзка с главното мозъче. Избрахте си щраус.
32
6
 
24
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Дайте някоя новина за коронавируса поне, че очевидно някой ви е мотивирал да не пишете за националния протест! Държавата се тресе, по улиците се пише история, а вие драскате глупости...
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера една жена замина за Дубай и вика никакви тестове не ми искат, никакви опашки с коли и хотела със звезди и всичко е на ниво.
30
14
 
8
 
! Отговори
Браво на гърците преди 3 години
Пазят си държавата от заразите, които мъкнат българопитеците.
29
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е огромен провал за нас ,гледайки тия опашки как висят с часове за Гърция при условие че нашта държава е в пъти по красива и пясъка и природата а те я бетонираха и ос раха с корупцията си, всеки строи където му скимне, привличат евтини пияндета само за алкохолен туризъм, а политиците ще спасяват сезона при условие че те го провалиха. Заради тях хората бягат на море другаде
28
10
 
8
 
! Отговори
Ставри от Ставрос преди 3 години
Сега с този тест ще се отсеят баровците и мишките които пътуват с пълни багажници храни от Кауфланд.
27
6
 
9
 
! Отговори
Свиня преди 3 години
последдните год,ини ходя в Гърция...защо -харесва ми.....но това лято трябва да си ненормален мазохист да виснеш по опашки, ваддиш не знам си какво дда правиш не знам си какво...не мерси,,ще пропусна имам някакво себеуважнеие а и не мога да позволя да истезавам семейството си да виси с часовен по границите....така че определено не ги разнирам тези които са хукнали нататам...
26
2
 
10
 
! Отговори
Все едно преди 3 години
Вчера едни приятели минаха през границата, за да почиват в Гърция: нито тест а коронаим правиха, нито QR-кода им погледнаха :D Имат ли, нямат ли... гръцка му работа, не им се плашете :D
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на гърците
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добрата бовина в случая е че УЙкенд-амуджите изгоряха.Няма да ми идват селяни с автобуса за 20 лв и да ми опърдяват всичко.Браво на гърците. Пак излязоха тарикати.ПСР тест струва 100лв и бай амуджа от петрчико-кюстендилският вилает няма да извадят такива кинти.БРАВО!!!