8 болни от коронавирус починаха за денонощие, 159 нови случая

Общо случаите достигнаха 7411, 529 пациенти са в болници
Обновена: 14 юли 2020 06:15 | 14 юли 2020 06:15, Камелия Цветанова
164
8 болни от коронавирус починаха за денонощие, 159 нови случая
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

159 са новозаразените с коронавирус за последните 24 часа, което е с 82 повече от вчера. Това сочат данните на Единния информационен портал.

Още по темата

Общо случаите достигнаха 7411, като от тях 3618 са активни. Излекуваните лица са 3517. От тях 198  са през последното денонощие.

В болници са настанени 529 пациенти с доказана коронавирусна инфекция.  29 от тях са настанени в интензивни структури.

Общият брой на починалите лица, при които е бил потвърден новият коронавирус, е 276.
През последните 24 часа са починали 8 души.

Разпределението по области по настоящ адрес на новозаразените лица е: Благоевград - 2; Бургас - няма; Варна - 5; Велико Търново - 4; Видин - 1; Враца и Габрово - няма, Добрич - 12, Кърджали - 1,  Кюстендил - 4; Ловеч - 5; Монтана - 3, Пазарджик - 1; Перник - няма; Плевен -1, Разград - 1; Русе - 4, Пловдив - 8; Сливен - 2; Смолян - 3; София област - 6; София град - 73,  Стара Загора - 8, Търговище - 1, Шумен - 2, Ямбол - 1.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
до 148 преди 3 години
вирусолог ли ще ставаш+Първо завършваш гимназия. Повтарям - гимназияПосле се класираш на кандидатстудентски изпитУчиш медицина шест годиниСпециализираш вирусология 5 годни и държиш държавен изпит. Изкарваш го и си готов.Тогава и те слушаме за тестовете.Анонимен източник си и не важиш, човече
147
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До PCRКато не разбираш - не говори толкова. PCR прави от РНК съответстваща ДНК, която после се репликира и 'улавя' от теста.
146
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Смолян в предприятията си работят по сума народ и си се гъчкат в почивките...Как да се намалят болните и за какви мерки и за какви пет лева ми говорите...
145
3
 
8
 
! Отговори
PCR преди 3 години
PCR на български означава полимеразно верижна реакция. Няма да се впускам в обяснения, но за да се извърши този метод, се използва за матрица ДНК. Повтарям, ДНК. Коронавирусите, както и Ковид 19, са РНК - вируси. Повтарям - РНК вируси. Сами преценете ДАЛИ и КОЛКО PCR-ът е подходящ и точен метод за доказване носителството на този вирус.
144
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до анонимен 85Еййй ако това беше толкова 'смъртоносно' и 'заразно' първите които щяха да се покрият са тези от властта. Вие медиите много обичате да манипулирате хората с тези стряскащи думи. Пак казвам ако това беше истина 'елитът' да се беше скрил първи, а и да не говорим, че политиците по цял свят са от 'РИСКОВАТА ГРУПА'. Станахте като лъжливото овчарче
143
5
 
3
 
! Отговори
Буден Ум преди 3 години
До От ПлевенПо цял свят го отричат, ако четеш и на други езици, а не само на плевенски. Образованите хора по цял свят знаят за какво става въпрос. Ако си докторче от Плевен - хвърляй дипломата , не си в час.
142
1
 
2
 
! Отговори
Буден Ум преди 3 години
До АнонименА по какъв начин , според теб, бих писал, ако ги познавах?Искаш да продължим на терминологичен английски ли - no prob, buddy - take the lead I`ll follow. Any comprhrnce in RNA recombinant technology or you mainly into the Polimerase Chain Reaction business?
141
1
 
3
 
! Отговори
Буден Ум преди 3 години
До АнонименДа, работя под ръководството на Professor Sudene в Warwick Lab Building. Защо? Ти да не би също да си Стейт Колидж? Да пием по бира в The Corner довечера, а?
140
1
 
2
 
! Отговори
Буден Ум преди 3 години
До АнонименВ паниката не четеш - сега работя в Penn State.
139
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййй ако това беше толкова 'смътоносно' и 'заразно' първите които щяха да се покрият са тези от властта. Вие медиите много обичате да манипулирате хората с тези стряскащи думи. Пак казвак ако това беше истина 'елитът' да се беше скрил първи, а и да не говорим, че политиците по цял свят са от 'РИСКОВАТА ГРУПА'. Станахте кало лъжливото овчарче
138
6
 
9
 
! Отговори
Протест - бройки преди 3 години
Статистиката винаги е била в полза на управляващите. Починали са 8 човека, защото така е определила статистиката, а и парите. Вече достатъчно се говори за това как се набавят бройки нагоре - и за "заболели", и за "починали" от коронавирус. От гледна точка на имунологията, заразен и заболял са две мноооооого различни понятия.
137
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Буден УмСмешников! Клоун! Болен мозък!!Работил в Penn state. hahaha
136
3
 
7
 
! Отговори
ПродажнаМедия преди 3 години
Яяя кажете колко теста са направени? и ако искате да се наричате медия, то започнете с добрата нова, че днес излекуваните са повече от новозаразените!Тия 8 болни, да не са онзиденшната катастрофа?
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Буден УмЗащо лъжеш?Никой не познаваш по начина както пишеш къде уж си работил. Една измислица си ти! Лъжец!
134
2
 
8
 
! Отговори
До 136 преди 3 години
Да, от февруари досега умират около 275 човека средно на ден, но трябва ли да са с 8 повече, защото някакви на взимат най-прости предпазни мерки?
133
6
 
10
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
Вчера починаха 300 човека, не 8 - *** не от коронавирус.
132
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради такива "будни умове" новозаразените вчера са 159 и починаха 8 човека.
131
12
 
7
 
! Отговори
фурмата преди 3 години
До Беден УмЧовече, няма смисъл да поясняваш на никого нищо.*** е убеден че знае най-много и най-добре. И основно му се отдава да плюе по форуми и коментари под статии.Не се поглежда, не се пази сам себе си и чака някой друг да го направи.На *** му трябва точно един гешеФ и един борисоФФ. Да го обижда и да го краде.А всеки който малко мисли и е малко кадърен се изнася с 300 и повече не поглежда назад,нищо че му е много мъчно за родните места.
130
10
 
13
 
! Отговори
От Плевен преди 3 години
Да, в целия свят икономиката страда, хората умират само и само и само Боко да е добре и да не падне от власт! Вие добре ли сте? Може ли да бъдете толкова тесногръди и да мислите, че това се случва само у нас и постоянно в лъжат с някакви числа! Направо недоумявам как може да има такова мислене и неистово отричане на проблема! И за какво е това- за да не спрем временно да ходим на кръчми и веселби? Това ли е смисълът на живота ви?
129
12
 
7
 
! Отговори
фурмата преди 3 години
Явно сме тотални *** и ***. Не отричам изобщо наличието на коварен и гаден вирус, но:Който смята че няма всяка сряда /четвъртък пик нека постави минус.Който смята че не се представят манипулирано данните нека постави минус.Който смята, че не се увеличиха бройките тестове съвсем целенасочено, за сплашване на населението нека постави минус.Който смята,че медиите не пишат съвсем манипулативно бройките и не се борят за част от съдържанието на чекмеждто,нека постави минус.