Австрия спря пътническите полети до България заради COVID-19

Ограничението важи и за още девет страни
26
Австрия спря пътническите полети до България заради COVID-19
Снимка: БГНЕС

Австрийските власти забраниха от 15 до 31 юли пътническите полети от България и още 9 страни заради разпространението на новия коронавирус, съобщи БТА като цитира ТАСС.

Решението беше публикувано тази нощ с постановление на австрийското министерство на социалните грижи, здравеопазването и защитата на потребителите.

С постановлението се забраняват полетите още от Египет, Сърбия, Косово, Черна гора, Северна Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Румъния и Молдова. До 31 юли се удължава и забраната за пътническите полети от Русия, Украйна, Беларус, Великобритания, Иран, Китай, Португалия и Швеция. С решението на австрийските власти от забранителния списък се изважда италианската провинция Ломбардия.

Постановлението не се отнася до товарните полети, полетите за репатриране, санитарната авиация и полетите, свързани с държавните интереси на Австрия.

През юни Австрия обяви отварянето на границите си за 32 европейски страни и възобновяването на въздушните връзки. На 1 юли обаче за първи път след май дневният брой на новоустановените случаи на коронавирус в Австрия надхвърли 100 души. До тогава в продължение на два месеца този показател беше в рамките на 30-40 души.

Министърът на здравеопазването Рудолф Аншобер изрази безпокойство от развитието на ситуацията, а в някои австрийски региони беше върнато изискването за задължително носене на маска в обществените сгради.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Австрияпътнициполети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Чудесно е,че отменят за Ломбардия.Да не съм се заблудил нещо,но там ходеха от Куба и Русия.Да да там корона няма.Извинете.В трудни времена се вижда кой кой е.Да са здрави австрийците.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Златена Куха си на гъдулка! Ръстът на заразени се дължи на неадекватната и непоследователна политика на това изтръпнало правителство! Не може в петък 10.07 да казваш затваряме дискотеките, а в неделя 12.07 - отваряме отново!!! Тиквата се е на.*** от страх, Ананиев е тотално некомпетентен, а Владко ла.йнцето рядко само мрънка че не му стигат парите.
22
5
 
4
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Сбъдна ми се прогнозата още много страни от Европейския съюз ще наложат забрана за българите да пътуват към техните страни заради повишения брой заразени с короновирус в България за това са виновни дебилния президент Радев и дебилните му превърженици егоисти с егоистично мислене но кой каквото си надроби това ще сърба.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквано при тези неадекватни мерки на правителството на Бойко Борисов.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството да забрани незабавно събиранията на повече от 30 души!
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давайте българи, мачове, кръчми, балове, протести-намерете работа на Христо Иванов и червените *** във власта!Костинбродсата аферистка Мая Манолова, също е безработна, оставете Радев и шайката му да работи за Русия.Направете мутрата Слави Трифонов министър и хвърлете България във всички черни списъци
18
4
 
4
 
! Отговори
Azz преди 3 години
Бойко нали много го хвалеха за мерките и справянето с вируса. Пак е сънувал... Вижда се колко са адекватни мерките му! Сега Алибегов да му развива икономиката и да му пълни хазната! ******ци абсолютни!!!
17
0
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Ха така, започна се.
16
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 4Бацето не може единствен в ес да налага строги мерки и в същото време да изпълнява ес ценностите.Затова вън от ес на човекомразците на урсулата!
15
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Да си спомним как на 4 март неадекватната европейска комисия се скара на Австрия, че иска граничен контрол с Италия и как на 13 Март, човекомразещата урсула дири сметка на тръмп, защо спрял полетите от шинген.На плюещите по тръмп евролиберали да припомня, че Тръмп спря полетите от Китай края на Януари, а ес почна да ги спира към 20 Март.
14
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е лъжа - аз живея в Австрия и няма такава информация.
13
4
 
10
 
! Отговори
Започва се преди 3 години
1. Стана политическата изолация---освен прегръдки и обещания -нищо друго не получи България, защото Тиквата омърсява всичко. Приемането ни в чакаланята е нищо, чакането може да бъде и повече от 10 г. както е опитът на Литва.2. Отдавна е икономическата изолация---няма никакви инвестиции.3. Вече и границите се затварят---нека ние да избираме пак същите...
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На пропаднала държава така и се пада, от всякъде изолация
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 АнонименАз съм много спокоен като гледам как стискаш чувалчето си и чакаш редът си. Приятна гледка ще е как си отиват платените писачи на ГЕРБ
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9 пепеМлък бе, герберски тролчик. Вземи си сутрешната доза и се гушни в мъжът си от Зимбабве
9
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно ***,на есен няма да ви е до полети,няма да ви е и до работа,няма да ви е и до протести.Всеки ще си е стиснал човалчето и ще се моли редът му да е малко по-късно.
8
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5 АнонименОграничават ни да летиме заради разни щабове и мисирските медии дето всяка сутрин пускат фалшиви данни за заразени и починали от ковид 19. кая друга държава всяка сутрин пуска инфо колко през ноща са починали и колко още нови заразени има ?
7
7
 
19
 
! Отговори
Когато преди 3 години
Материала е ***, тъй става. Нали се сещате, че до 2 дни ще ни отрежат отвсякъде. Ай сега викайте Мангъров да им се обеснява и си изразявайте на воля мнението, без някой да ви запушва устите с маски.За съжаление за кретенията, съчетана с патологичен мързел, няма измислени нито ваксини, нито хапчета
6
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко са зле тези австрийци. Явно си нямат някой доцент Мангърер у Виената. *** то тоя вирус не е нищо опасно, той е най-обикновеното грипче. Всъщност, вируса е измислица и е създаден от Боко и Щаба за да всява страх в хората. Нали така нискочели мозъци такива? Целия свят ще ни затвори скоро. Искахте разхлабване на мерките, искате мачове, дискотеки и простести - на ви ги. Но заради вас всички страдаме.
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
заради баровете и онзи с немитата коса Алибегов..ни ограничават да летим през Виена..как може да си толкова *** бе Бойко..*** като тиква