Засекли опити за фалшифициране на тестове за Гърция

На Кулата 4 пъти повече положителни, отколкото на летището в Атина
18
Засекли опити за фалшифициране на тестове за Гърция
Снимка: БГНЕС

Има опити за фалшифициране на PCR тестове на границата ни с Гърция, съобщават гръцки медии.

Според сигнали, получени от гръцките власти, отрицателни тестове се предлагали на цена от 40 евро, предаде bTV. Причината за тези опити са новите правила, които наложи Гърция за влизане.

Още по темата

От 6.00 ч. тази сутрин тези, които искат да почиват в южната ни съседка, ще трябва да представят отрицателен резултат от актуален PCR тест. Той трябва да е преведен на английски език. Тестът оскъпява почивката с по 100 лв. на човек.

Според гръцките медии само в понеделник на ГКПП Кулата Промахон са преминала 12 хил. души, но именно там са засечени 4 пъти повече положителни тестове, отколкото на летището в Атина.

Засега трафикът на граничния пункт е спокоен и преминаването е бързо.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2.це ще харчиш малко пари в Гърция не означава че трябва да те пушнат ей така ,застото ти не уважаваш първо себе си и мястото където отиваш.опитвай другаде .ако те пуснат разбира се
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нужда хората да си пълнят багажниците за Гърция. Там плодовете и зеленчуците са по евтини от в България. Месо и млечни продукти са на същите цени. За сравнение в качеството и дума не може да става.
14
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 години
И с тестове и без тестове, в чужбина си на почивка, а в България не си.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Византийците наложиха ограничение на свободното предвижване в Европа.Виза се взима по бързо и лесно. От наша страна нито ескалация, нито ответни мерки. А освен че ни отнеха земите до бяло море трябваше да имаме осигурен коридор. Оставка на некадърното ни корумпирано правителство и разследване на всички членове.
12
0
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Че кой плаща в налични? Има дебитни и кредитни карти за това.
11
2
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
В чужбина, вкл. и в Гърция, отиват на почивка хора с пари, а багажници от Лидъл пълнят част от почиващите в България. Не е проблем за почиващите в Гърция, че трябва да платят за теста.
10
5
 
8
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Веске, какви 100 лв. на човек оскъпяването, мари?! Само СиПиАр-а е между 120 и 130 лв., а превода и легализацията са минимум 45 лв. Като се включат разходите по правенето на тестовете, като транспорт, губене на време и т.н., реалното оскъпяване е баш към 200 лева на калпак. Знаейки бюджета и средно-поведенческия модел на нашенеца, тръгнал на море в Гърция с багажник торби от Лидъл, това оскъпяване от 800 за 4 членно семейство ще бъде с фатално за море в Гърция!
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съветвам гърците освен тест да изискат от всеки влизащ да покаже 5хил ойро КЕШ !!Нямаш ли кинти, шут в *** обратно в тинята БГ.Омръзна ми от *** с 5 ойро в джоба да се щурат по пътищата на Европа.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не е верно ...гърците лъжат!нарочно ни подменят тестовете.....ПРОТЕСТ ВЕДНАГА.... мирен де ...
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В мига в който гърците обявиха изискването за тестове КАЗАХ че ще се хванат за главата с Гай *** защото фалшифицирането е НОРМАЛНА имунна реакция набълггарака.*** ментосва всичко, като започнеш от храните и свършиш с политиците.В тази територия всичко е ФЕЙК !
6
3
 
10
 
! Отговори
хехе преди 3 години
ко стааа с прекрасното ни Българско Черноморие !!??За Гърция ша са избием да ходим ..... така е докато разни глъмави борчета се правят на хотелиери ... и ресторантьори...ще ходим у гръцко
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да бъде, българи да лъжат не го вярвам...Иначе оставка на корумпираната мутра борисов и шайката герб!
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стискайте си парите, че с този миииндил от банкя не се знае какъв глад се задава...
3
5
 
13
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
дори да мамим като хората не знаем, та веднага ни хващат.. пълен бойкот и масови откази от пътуване е начинът те да клекнат и да се откажат от абсурдното си изискване
2
2
 
31
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Харесва ми да ходя по Гръцко, ама ай стига с тия унижения. Разбирам ги хората, че си пазят авторитета на бизнеса/държавата, но чак толкова ниско да падна да им се моля да ме пуснат да си харча парите....Тая година ще си спестя парите за почивка, щото на нашето е ясно, че няма да се ходи, а пък догодина ще видим.
1
3
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
очаквано ... Нямат пари туристите за истински или не им пука особено дали са болни ...