Производствената активност в Китай на най-високото ниво от 2011 г.

Икономиката набира скорост, въпреки случаите на COVID-19
3 авг 2020 12:38, Анисия Иванова
10
Производствената активност в Китай на най-високото ниво от 2011 г.
Снимка: Bloomberg

Производствената активност в Китай нараства с бърз темп през юли, достигайки най-високото си ниво от 2011 г. насам. Това сигнализира, че възстановяването във втората по големина икономика в света набира скорост, показват данни от понеделник, цитирани от Bloomberg.

Завръщането на епидемията в някои региони не засегна подобряващата се тенденция в производствения сектор, който продължава да се възстановява след отмяната на повече мерки срещу коронавируса, заяви Уанг Же, старши икономист в Caixin Insight Group.

“Въпреки това ние все още трябва да имаме предвид слабостта на пазара на труда и при търсенето”, добавя той, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Индексът на мениджърите по поръчките за производствения сектор в Китай, изготвян от Caixin/Markit, нараства от 51,2 пункта през юни до 52,8 пункта през юли, което е над средните очаквания на икономистите.

Стойност на индекса от над 50 пункта разделя свиването от експанзията. Това е в синхрон с официалните данни, публикувани миналата седмица, които отчетоха слабо ускорение на активността на месечна база.

Индексът на мениджърите по поръчките PMI на Caixin се фокусира върху по-малките и частни компании, докато официалният PMI за производствения сектор покрива по-големите държавни дружества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
още преди 3 години
ОЩЕ ПО СЕРИОЗНО В КИТАЙ Е ФАШИЗЪМ-ЕДНА ПАРТИЯ И МИЛИАРДЕРИ И ЧАСТНИ ЗАВОДИ-ТОВА НЕ Е КОМУНИЗЪМ А ЧИСТ ФАШИЗЪМЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА ЧОВЕШКИЯТ РОД -ТОЙ НАЙ ДОБРЕ ПРОГРЕСИРА ПРИ ДИКТАТУРА И ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ-УЧУДВАЩО НО ФАКТ
7
0
 
4
 
! Отговори
Ми хайде сериозно преди 3 години
Днес Китай произвежда всичко, защото най-вече Западът инвестира там в миналото по чисто икономически причини: 1) Евтина, образована и многобройна работна ръка; 2) Сравнително добра инфраструктура; 3) Ред и законност, контролирана престъпност. Разбира се, добре е технологичните кражби също да са под контрол, но това е сложен въпрос
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не им се радвам - просто факти. Источрически робовладелски е точно капитализмът. И днес в САЩ, отпуска ти се отпуска по желание на работодателя, т.е. не е регламентирано с закон. Затова често, когато започваш работа годишният ти отпуск е 5 дни. Отделно от теб се изисква все по-често да си наличен 24/7. Така е по целия Западен Бряг, и в Япония, и други азиастски държави, но не и в Китай и Виетнам. Да не говорим за майчинство и подобни. Китай днес все още си пази всички социални продобивки..
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се признае, че Западът започва да им диша прахта от подметките............
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гани е велшк.
3
1
 
11
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Индекси, миндекси,..появила се е джапанкова криза. Оня ден отивам за джапанки и собственичката вика, не могат да пуснат производството на 100%. Домъкнали един контейнер от Констанца и чакат, а то лятото мина. Явно ще износваме залежалата стока от 2019г. Таз идея да правят всичко в Китай нещо куца!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха ама как ви окрадоха работните места а ;)
1
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли съмнение кой пусна вируса и с каква цел.Китайско не купувам.Последното нещо което купих беше тиган Тефал и го взех само защото пишеше Мейд ин Франс.Узобщо не пълня азиатски гуши.