Booking съкращава хиляди служители заради пандемията

Компанията закрива около 4 хиляди работни места
4 авг 2020 22:48, Анисия Иванова
10
Booking съкращава хиляди служители заради пандемията
Снимка: Bloomberg

Booking Holdings е поредната компания за онлайн резервации за настаняване и пътувания, която ще съкрати хиляди служители, след като пандемията нанесе тежки удари върху туристическата индустрия, съобщава Bloomberg.

Близо 25% от служителите в Booking.com, който е най-големият бизнес на компанията ще бъдат съкратени, се посочва в публикувана във вторник официална позиция на ръководството. Това означава, че ще бъдат закрити около 4 хиляди работни места. Съкращенията ще бъдат приложени в световен мащаб.

Изпълнителният директор на компанията Глен Фогел обсъди хода по време на видео разговор със служителите. Той определи последните пет месеца като най-голямата социална и икономическа криза в живота на компанията.

Пандемията засегна силно бизнеса на Booking, а туристическата индустрия остава под сериозен натиск, отбелязва Фогел.

"Дълго време се надявах, че това няма да се случи. Но нищо не може да ограничи влиянието на тази криза, която ще продължи да се отразява на индустрията и бизнеса ни“, заяви той, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Разпространението на коронавируса драстично ограничи туризма и доведе до спад на бизнес пътуванията, които са изместени от конферентната връзка и дистанционната работа. Ето защо авиокомпаниите обявиха мащабни съкращения на служители, а редица хотели затвориха.

Конкурентите Airbnb и TripAdvisor съкратиха една четвърт от персонала си по-рано през тази година, а преди седмица Expedia Group отчете спад от 82% на приходите си за второто тримесечие на 2020 г. Главният изпълнителен директор на компанията Петър Керн коментира, че това вероятно е най-лошото тримесечие в модерната история на индустрията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Lisa, при вас криза от вируса нема ли?
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Грета е пуснала тоя вирус. По малко туристи по малко самолети и замърсяване
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До StoyanovНяколко уволнени служители на букинг си го изкараха на теб :(
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До StoyanovАми произвеждайте и трупайте продукт, ако това според вас е единственият смисъл от човешкото съществуване. Но не може да искате от цялото човечество да се занимава единствено с производство.
4
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дават *** квартири на които обикалят светаза да разберат че навсякъде двукраката май-муна е е дна и същ май-муняки черни и белии правоверни и неверници
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До StoyanovУслуги произвеждат. Днес вероятно половината, ако и не повече от работните места са в сферата на услугите. Ако само произвеждахме, щяхме да сме като мравките, примерно.
2
2
 
13
 
! Отговори
Калоян преди 3 години
В кой век живееш? Айде гледай си ориза и не се разсейвай да пишеш *** коментари.
1
21
 
9
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Че какви са тия booking, какво работят, какво пройзвеждат?