Мелбърн е под пълна шестдневна карантина

Има много нови случаи с коронавирус и починали
6 авг 2020 13:16, Елка Василева
22
Мелбърн е под пълна шестдневна карантина
Снимка: архив, БГНЕС

В Мелбърн днес започна шестдневна пълна карантина, след като за последното денонощие във втория по население австралийски град бяха регистрирани нови 471 случая с коронавирус и починаха осем души, предаде Ройтерс.

Заради новата вълна от разпространение на вируса са затворени повечето магазини и предприятия, което поражда опасения от недостиг на хранителни продукти. Улиците на петмилионния град, столица на щата Виктория, са пусти.

Има опасност вълната от зараза във Виктория да се прехвърли в други щати. Вчера в Нов Южен Уелс бяха обявени нови 12 случая, а в цялата страна за деня новозаразените бяха 483. В другите щати и територии не бяха установени нови случаи.

От началото на пандемията в Австралия са били регистрирани около 20 хиляди случая, а починалите от COVID-19 са 255. Това е значително по-малък брой от останалите развити държави, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
Повечето от заразените - над 13 000 - са във Виктория. Вчера в този щат бе отбелязан рекорден дневен ръст на заразените и починалите - съответно 725 и 15.

Премиерът на Виктория Даниъл Андрюс прикани жителите на щата да не започват панически да се запасяват, след като обяви ограничаване на продукцията на месо, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. По думите му от петък вечерта ще бъде намалено с една трета производството на говеждо, агнешко и свинско заради опасността от разпространяване на заразата из кланици и месопреработвателни предприятия. Производството на пилешко ще бъде съкратено с една пета.

Андрюс каза, че не е необходимо потребителите да се презапасяват, както се случваше спорадично и в различна степен по време на първото и второто затваряне на Мелбърн. Премиерът предупреди хората, че може би няма да могат да се сдобият с колкото месо искат, но ги увери, че ще получат "това, което им е необходимо" и "фундаментално важно" за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Английските учени вече установиха, че от безсимптомното прекарване на вируса, прогресивно се изтъпява, щото безсимптомно се нападали мозъчни клетки. Другата веселба е безсимптомното зачезване на либидото и при двата пола. Дженджеризмът е бъдещето.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ги заключват, какво? Ще ги пуснат след седмица и пак на изходна позиция, даже и по-зле. Така заразата няма да се разпространи по-малко, най-много да изнервят хората, да излязат няколко хиляди на протест и ето ти по 1000 случая на ден!
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, и те като се вслушат в него...Овцете са стадо, кажи му не прави това, да видиш какво става.Какво ги пиле окълва великите държави...
19
2
 
5
 
! Отговори
Dopalnenie преди 3 години
В момента тече разследване и глави ще падат, милиони долари за хотели потрошени и резултат - 6 СЕДМИЦИ карантина и празни магазини, и стоки под брой (ако ги има), и полицейски час - 20.30, и ограничено движение до 5 км от местоживеене, и 1 час за пазаруване на ден да не продължавам.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До номер 16 дето е много умен и грамотен. Причината, че имат във Виктория случаи са човешки грешки. Охраната на хотелите, където карантинираха идващи от чужбина, си пушели цигари заедно с карантинираните, говори се, че и секс са правили. Познайте от кой етнос са де .. ами индийци, да. И после ходили да карат таксита и убер като втора работа. В момента тече разследване и глави ще падат, милиони долари за хотели потрошени и резултат - 6 СЕДМИЦИ карантина, а не 6 дни, както е заглавието.
17
2
 
3
 
! Отговори
До Радо преди 3 години
Ех Чукча:"Чукча не Читател Чукча писател"! Австралия гъсто населена!!!
16
4
 
6
 
! Отговори
Финансова система преди 3 години
Умно, заради 230 умрели, предимно старци, да затвориш цяла държава и да унищожиш икономиката и живота на хората за години напред. Там не е като при нас, имаш 2 къщи на село и бабата има апартамент. Там е - увисваш и си чао. 230 умрели за 5 месеца.Общо починали в Австралия за 5 месеца 87000....
15
7
 
1
 
! Отговори
Avstraliec преди 3 години
Австралийците немат и една причина да имат коронавирус. Държавата им е остров, на-близките съседи са Папуа Нова Гвинея и Индонезия тоест островни държави. Ако не беха толкова ***, мързеливи и алчни, немаше да имат и един случей.
14
4
 
5
 
! Отговори
haha преди 3 години
Австралия е адски гъсто населена страна.17 млн. от 26 млн. живеят буквално в 5 градски агломерации.____________________________________________________________________________Недейте да пишете глупости хора. Австралия - гъсто заселена, да ако се верва на писаниците по вестниците. Мелбърн (по австралийски разбирания) се е разпрострял на 80 км от центъра си. А ся от единия край на Мелбърн до другия са 160 км... Болшинството хора живеят в едноетажни (еднофамилни) къщи с двор.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехооо, преписващите и превеждащи журналисти! Карантината е за 6 СЕДМИЦИ, а не дни. Австралийците съвсем изперкаха с тези мерки.
12
1
 
7
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Поредната изгърмяла държава обявила преди 3 месеца ''победа'' над вируса благодарение на рестриктивните мерки!
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не забравяйте,че там сега не е лято и има голяма възможност от наслагване на зимните вируси с короната
10
10
 
7
 
! Отговори
Протестър преди 3 години
Оставка на Борисов и Гешев
9
1
 
10
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Австралия е адски гъсто населена страна.17 млн. от 26 млн. живеят буквално в 5 градски агломерации. За каква рядко населена страна говорим, това че на 90% от територията и няма хора не го гледаме май а. Това е все едно да кажеш, че Русия е рядко населена, при положение че 90% от населението живее на 5 % от територията. Това че има 15 млн. кв. км. на които няма жива душа не го гледаме.
8
2
 
4
 
! Отговори
2345 преди 3 години
Нормално е да имат грип,все пак е зима при тях,До лятото ,което е от декември има много време.
7
4
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Ха дано си прав,че става на въпрос само за Хипохондрия! Сега остава и да споменеш евентуално от кого е "поръчката"
6
11
 
10
 
! Отговори
5, преди 3 години
Точно България не е с голяма гъстота на населението. Освен гетата и голямото гето - София.Австралийците живеят в доста населени градове. Единици са тези, които обитават прерии и пустиня.Нито са им толкова много случаите, нито починалите,за такава бройка население на Мелбърн.Преиграва се отново.Защо платените "журналисти" не пишат за Чехия от онзи ден - как хората са се събрали немаскирасни сащо за да изразят мнение, че не всеки е с хипохондрия?Щото не е удобно?Понеже такава е поръчката?
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам данните за вчера имат нови 446 случая и това е за страна със 26 милиона население със много рядко населена територия,правя аналог с България,вчера имаме 303 заразени при 7 милиона население и сравнително голяма гъстота,та ми става едно "хубаво" ама не знам до кога ще е?
4
6
 
10
 
! Отговори
До 2345 преди 3 години
И като чукнат едноседмична карантина и ефекта е нулев (или просто ще има ефект за 2-3 седмици най-много) какво ли ще е отношението на австралийците към управленските решения на политиците им?
3
8
 
6
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Вай вай вай, в 5 млн. град са починали 8 човека за 1 ден, малииииии и ся ко прайм. Осъзнавате ли, че този град е голям колкото България, ама на 1/10 от територията, демек 10 пъти по-гъсто населен. Стига глупости.