Нови ограничения за пристигащите българи в Норвегия и Германия

Идващите от Варна, Благоевград и Добрич трябва да се тестват за COVID-19
8 авг 2020 17:24, Нели Христова
10
Нови ограничения за пристигащите българи в Норвегия и Германия
Снимка: БГНЕС

Германия днес наложи ограничения за някои пристигащи от България; Норвегия въведе карантина за пътуващи от България, предава БНР.

Германия издаде предупреждение за пътуване до три региона в България. От днес пристигащите от Варна, Благоевград и Добрич трябва задължително да се тестват за COVID-19

В същото време Швейцария вдигна, също от днес, всички ограничения за пристигащите от България.

До получаване на резултата от теста пристигащите в Германия от България трябва да се самоизолират. 14-дневната карантина отпада при отрицателна проба. Тестът трябва да бъде направен до 72 часа след влизане на територията на Германия. Допуска се тестване и в България от сертифицирана лаборатория в срок до 48 часа преди пристигането във Федералната република. Същите условия важат и за седем региона на Румъния.

Също от днес Швейцария вдига всички ограничения за пристигащи от България и още четири страни-членки на ЕС, които отпаднаха за страните в Шенгенската зона още на 15-ти юни. Норвегия обаче въведе от днес задължителна десетдневна карантина за пътуващи от България.

Заради опасността от нова вълна на заразата италианското правителство удължи срока на задължителното носене на маска в затворени обществени пространства до 7-ми септември. Забранени остават събиранията на много хора на едно място. А Украйна затваря от утре до края на месеца границата с Крим, за да предотврати нов скок в броя заразени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
6
 
! Отговори
До гущера преди 3 години
А златен *** GUESS имаш ли?Ако не си взел, побързай!
3
9
 
6
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 3 години
Аз като ставам сутринта се бръсна пред огледалото в суперлуксозната ми баня и облечен с халат с златни нишки и чехли GUESS и слушам Моцарт. След това отивам до мола и си правя покупките с най хубавите неща.Вчера си купих якета и обувки на guess. Харесах си и още едно яке за 980 лв но ще го взема ,нищо че съм в преразход ще его взема.Мислех и да си сменя стария часовник с Tissot или Seiko,не ми трябва по-скъп,нали габровци са казвали: и най-скъпия часовник отчита 60 секунди...
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На нас, ***, все някой ни виновен, че се държим като маймуни. ***, но упорити! Реципрочни мерки, хахаха!
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калинката глупава да въведе реципрочни мерки.