Задължителни маски на открито в Сен Тропе и части от Париж

Нарушителите ще трябва да платят глоба от €135
9 авг 2020 09:30, Анисия Иванова
28
Задължителни маски на открито в Сен Тропе и части от Париж
Снимка: БГНЕС

Предпазни маски трябва да се носят на открито в Париж по бреговете на Сена и канала Сен Мартен, както и на откритите пазари и други места, където социалното дистанциране е трудно, заяви префектурата на френската столица. Маските ще станат задължителни от 6,00 ч. по Гринуич в понеделник и заповедта на префектурата ще остане в сила един месец.

Луксозният курорт Сен Тропе на френската Ривиера от днес въвежда задължително носене на маски на открито, което може да отрезви настроението в града, прочут с изисканите си и разкрепостени плажни партита, предаде Асошиейтед прес.

Все повече големи и по-малки градове, особено в туристическите райони, налагат носенето на маски, тъй като епидемията от коронавируса отново се разраства. Вчера властите съобщиха за над 2000 нови случая - най-много за денонощие от май насам, съобщи БНР..

Увеличението е свързано с летните отпуски, когато хората масово тръгват на почивка, често към морето, за празнични събирания с близките и приятелите си.

От днес маските са задължително на открито и в някои оживени райони на втория по големина френски град Марсилия, а в идните дни се очаква подобно мярка да обяви и Париж. В известния курорт Сен Тропе няколко ресторанта трябваше да затворят за две седмици, след като хора от персонала им дадоха положителен резултат на тест за коронавирус.

Сред местата в града, където маските вече са задължителни, е живописното пристанище, откритият фермерски пазар и тесните улички в стария град, изобилстващи от шикозни магазини и артгалерии.

Нарушителите на изискването ще трябва да платят глоба от 135 евро. Мярката не се отнася за деца под 11 години.

Франция вече направи маските задължителни на всички закрити обществени места в страната.

Здравните власти вчера съобщиха за 9330 нови заразени тази седмица и отбелязаха, че вирусът се разпространява все повече сред младите хора. За седмицата са направени над 593 600 теста.Във Франция са регистрирани общо над 30 300 смъртни случая от Ковид-19 в болниците и домовете за възрастни хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
dam До славянин преди 3 години
Филмите за зомбита са истина, просто зомбитата ще се познават по маскитеТрябва да се организираме нормалните хора и да се браним срещу зомбираните. Борбата вече е започнала, но скоро ще придобие реални измерения.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мaм-а ви диктат-орска!!
18
0
 
4
 
! Отговори
до 19 от славянин преди 3 години
Има мърдане - с камъни и коктейли ''***'' в посока властовите институции и полицейските управления, но това са единствените посоки за мърдане!! Тази война, която са обявили на световното население трябва да се води или до постигането на свобода или до смърт, среден вариант няма!
17
1
 
10
 
! Отговори
красив стейхоумовец преди 3 години
Намордниците отново стават на мода .Скоро чипирането и ваксинирането ще е задължително ,а по натам и ще ни затворят в кошарите ,демек апартаментите.Скоро на всеки блок ще си имаме 5 джи антена за денонощно облъчване.Красота отвсякъде!Няма мърдане на никъде.Неолиберален рай в действие!Ай си излязъл и започва якото мрене!
16
1
 
5
 
! Отговори
до 15 от славянин преди 3 години
''В нормалните държави взимат необходимите мерки. В *** не става, защото *** смята, че няма вирус и не спазва нищо.''И след това в нормалните държави задължително пропищяват от ръст на заразените, толкова е ''ползата'' от ''необходимите'' мерки!
15
1
 
5
 
! Отговори
до 16 от славянин преди 3 години
''В Мангърия маските имат пожелателен характери.Баце пък,не се научи как се слага маска,или го е срам,че ще му навреди на мъжкарския имидж.''След като хората не вярват, и с пълно право, в ''яростта'' на вируса и ''епидемията'' и не искат да приличат на стадо *** е съвсем естествено да не носят маски поне там където това не е задължително, а пък което добиче вярва в глобалното активно мероприятие нека си носи маската и в къщи в банята и в спалнята!
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Мангърия маските имат пожелателен характери.Баце пък,не се научи как се слага маска,или го е срам,че ще му навреди на мъжкарския имидж.
13
9
 
6
 
! Отговори
ганю преди 3 години
В нормалните държави взимат необходимите мерки. В *** не става, защото *** смята, че няма вирус и не спазва нищо.
12
1
 
10
 
! Отговори
Константин преди 3 години
Във Франция се бият на протестите и мятат коктейли по полицията, ще видим докога ще издържи тази мярка.
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдааа, във Франция полицията не си поплюва за разлика от тутманиците на БокУ.
10
11
 
6
 
! Отговори
Ученик преди 3 години
Трябва и тук да станат задължителни. В цяла България трябва да се въведе задължително навсякъде. И трябва да въведата мерките затваряне и само онлайн обучение. Родителите трябва да бъдат задължавани да купуват за всеки учебен срок по един лаптоп на всеки ученик
9
4
 
11
 
! Отговори
Луи дьо финес преди 3 години
Важното е, че в Сен Тропе имат полиция на ниво, която стриктно да следи за спазване на мерките.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Въх, ми сега?!Техническа грешка, пич.Разтревожих се за здравето на горките баровци.
7
0
 
11
 
! Отговори
Я колко сме добре! преди 3 години
Значи да се радват онези, които нямат пари за море тази година.Докато си плажуват на балкона вкъщи никой не може да ги задължи да носят маски и няма как да ги нападне вирус през д/пето, ако у дома дезинфекцират всичко.
6
1
 
9
 
! Отговори
До Въх, ми сега?! преди 3 години
До Въх, ми сега?!Сан Тропе му казвате у ваше село.
5
8
 
13
 
! Отговори
Въх, ми сега?! преди 3 години
Малко ни бяха другите проблеми, сега да се кахърим и за плажуващите в Сан Тропе.Хем лицата им няма да получат равномерен тен заради маските, хем рискуват да прихванат вируса през д/петата.Е, няма пълно щастие на този свят! Все отнякъде ще изскочи някакъв проблем, даже и когато можеш да си позволиш летуване в Южна Франция и то на баровско място.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май жълтите жилеткти щя излязат на протест Макрон да се готви
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБАма как така, бе?!Нали казаха, че вирусът прониквал през всякакви лигавици.Значи трябва да се забрани нудисткото плажуване.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фокушима юн-каматамаре сануки-??????
1
1
 
22
 
! Отговори
Не разбрах преди 3 години
В Сен Тропе и на плажа ли трябва да се ходи с маска?Значи с голо д/*** може, но без маска не може?