Очаква се увеличение на смъртността от COVID-19 у нас

По думите му младите са заразили бабите и дядовците си
12 авг 2020 17:44, Нели Христова
90
Очаква се увеличение на смъртността от COVID-19 у нас
Снимка: БГНЕС

"Трябва да се очаква увеличение на смъртността от COVID-19 у нас. Преди месец в нашата страна боледуваха предимно млади хора, много малка част от тях попадаха в болници и още по-малка част от тях имаха нужда от интензивни грижи". Това сподели директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред "Фокус".

"В началото на юни, не беше изчакано още две седмици, за да бъдат потушени циркулиращите взривове в страната, а бяха заразени млади хора главно на групови събития. Говоря за балове, нощни заведения, футболни състезания с публика.

Лошото е това, което предполагахме и за което винаги съм предупреждавал, че младите хора ще заразят своите по-възрастни родители, баби и дядовци.

Сега и благодарение на факта, че поради известни обстоятелства бяха допуснати взривове при по-възрастни хора, именно на това се дължи необходимостта по-голяма част от заболелите да бъдат лекувани в лечебни заведения, а и една много по-голяма част имат нужда от интензивни грижи'', обясни той.

Проф. Тодор Кантарджиев допълни, че министерствотж на здравеопазването прави каквото е възможно за осигуряване на най-доброто лечение и най-добрата организация на управлението на кризата в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
до 84 преди 3 години
Колкото са корумпирани лекарите, дето лекува КОВИД, толкова късмет да имаш в живота от сега нататъкХората по цял ден се борят с тежки случаи, усложнени състояния, ти пък намери на кого да завиждаш. ти споделяши аз споделям
80
0
 
4
 
! Отговори
До 84 преди 3 години
Славянин,извини ме,подходих грубо, когато казах, че твоя житейски път не ми е интересен. Ти имаше потребност и сподели. Сега разбирам. На едни години сме, и детската болнавост, с надупчен *** е и в моето детство. На различни позиции сме, но явно е, че е трябвало да обменим мнения.Лекари са ме спасявали, те ме насочиха къде да търся ресурс и приемливо здраве в активната си възраст. И не е било даром, а с много действия от моя страна.Лекарите различават грип и полиорганни поражения от ковид.
79
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковида е само в медиите и корумпираните лекари. Болниците и те лъжат щото получават много пари. Болни от други болести ги пишат болни от ковид и разиграват цирка.
78
0
 
4
 
! Отговори
До 83 преди 3 години
Пропуснал си понятието процентна вероятност. Не съм учуден. То е трудно за представяне в ментлни модели, които са склони да вадят изводи от единичен случай тип колежката бе болна, ама не зарази никой. Вероятно и понятието вирусно натоварване си пропуснал. Нормално, и това не ме учудва. Ти не умееш да боравиш с логика, а предпочиташ да мислиш емоционално. За това от всичката информация която даде НОЩ, до теб е достигнала само емоцията страх. Но съгласна ли е колежката, целувай си я. Аз съм за
77
4
 
3
 
! Отговори
до 82 от славянин преди 3 години
Да, младеж съм на почти 48 и съм здрав, но здравето ми не пада от небето, а си го изработвам и поддържам всеки ден, като малък например съм бил изключително болнав и *** ми е бил на решето от постоянни инжекции! А днес прочетох, че за тази година до сега жертвите на грипа в Обединеното кралство са повече от жертвите на коронавируса, та сам си прецени каква е реалната опасност!
76
3
 
3
 
! Отговори
до 80 от славянин преди 3 години
''Вируса е тежък и не е уникално, че никой не се е заразил в офиса, а по скоро норма, освен ако не се е целувал с колежката, и то с дълбоко дишане уста в уста.''Това е изречение от поста ти 73 и в това си изречение твърдиш че човек в офис може да зарази друг най-вече ако се е целувал с него уста в уста, ако въобще можеш да осмисляш това което пишеш!? А в последния си пост пишеш какъв е смисълът на парцала на лицето!? Вероятно да пречи на целуването уста в уста!?
75
1
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До СлавянинРазбрахме, че си младеж и си здрав. Не спираш да убеждаваш всички, че няма нищо ... Банално стана.
74
3
 
0
 
! Отговори
до 79 от славянин преди 3 години
Ох, ''умнико'', ти наистина ли виждаш някаква съществена разлика в ''моделът на поведение'' преди и след като започна глобалният театър!? Почти няма разлика в ''моделите на поведение'' преди и след и ти въобще в град ли живееш!? Поне едно око на ''моделът на поведение'' на хората по заведенията хвърлял ли си!? И ако си хвърлял намирал ли някаква разлика отпреди и след започването на театъра!?
73
1
 
5
 
! Отговори
до 78 преди 3 години
Славянин, Смисъла на парцала е да намалиш вирусното натоварване основно от теб към околните, и в по малка степен от околните към теб. Имаш си глава на раменете, сам обработвай информацията за вируса. Изговори се достатъчно. Силно или слабо заразен е, е твоя представа. Ако си очаквал тип заразно зло, объркал си се. Това е филм. В епидемиологията има коефициент, който обаче има предвид скорост на разпространение, а не колко и какви чували ще гледаш по медии. Сам опростяваш нещата до ниво страх,
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славянин,аз ти говоря за познание и модели на поведение съобразно натрупаното познание на човечеството, а ти ми говориш за вяра. Не е важно в какво вярват хората на улицата. В средните векове са вярвали, че къпането е вредно, но нали знаеш кой е Луи Пастьор.Ужасите си ги прожектираш сам в твоята глава. Останалите сме наясно, че спазването на мерки е полезно, но не е абсолютна гаранция. Този тип поведение е достатъчен за да няма безконтролен ръст както в Италия в първите месеци.
71
5
 
1
 
! Отговори
до 73 от славянин преди 3 години
На мен също твоето ''научно-документално'' фентъзи въобще не ми е интересно, та го пускай на някой друг! Но според твоят филм вирусът хем е много опасен, в частност заразен, хем някой заразен, за да зарази друг с него трябва да си пъха езика дълбоко в устата му и в такъв случай защо трябва да носим парцали на лицата си!? Хайде накрая се уточнете окончателно - силно и лесно заразен ли е вирусът или трябва да си пъхаме езиците взаимно в устите, за да се заразяваме, че вече се обърквам!?
70
8
 
3
 
! Отговори
Mного страшно преди 3 години
От този вирус повечето смъртни случаи се дължаха на неправилно лечение - в Италия например. Слушаха глупави китайци, които или не правиха изобщо аутопсии или нищо не разбраха, а тръбяха как нямало вентилатори и най-важното било всички да бъдат интубирани и вентилирани. Сега с 1200 лв пътеката, когото докопат ще умре от "грижите" им като онзи злополучен абитуриент. Е от това ще е смъртността, от Кантарджиевски глупотевини.
69
7
 
4
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Истинският тест доколко хората вярват в ''страшния'' вирус и ''епидемията'' е на улицата - достатъчно е да се хвърли само един бегъл поглед как те ходят там и как седят на масите по заведенията на един лакът разстояние един от друг незабулени , за да се разбере че поне 95% от тях не вярват нито в първото, нито във второто, и с право, та всичките напъни на наглата властова *** всеки ден да ни лъже за ''ужасите'' на вируса и ''епидемията'' изтичат в канализацията!
68
5
 
2
 
! Отговори
пла шило преди 3 години
Ами чакаме-покажи ни как се мре.
67
3
 
6
 
! Отговори
до 68 преди 3 години
Славянин, Твоя житейски път не ми е интересен. Пак казвам че си в филм. Вируса е тежък и не е уникално, че никой не се е заразил в офиса, а по скоро норма, освен ако не се е целувал с колежката, и то с дълбоко дишане уста в уста. Отделно има хора които имат минимум белтъка с които вируса влиза в контакт за да се репликира в клетката. Но масовката с много болни с еднотипни симптоми в болници, и полиорганни откази и бързо влошаване е факт. А мерките помогнаха докато науката намери що годе решение
66
0
 
4
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
Не ,ученичка е и с няколко приятели вместо да си губят времето по кръстовищата, помагат в ковид отделения, като санитари.6
65
7
 
2
 
! Отговори
до 65 от славянин преди 3 години
Аз живея в реалния живот, не във филм за разлика от теб, а какви мерки вземат хората против ''страшния'' вирус и колко ''вярват'' в него си личи на улицата - там едва ли има 5% да носят маски, точно защото не вярват нито във вируса, нито във ''епидемията'', този който вярва само той си слага *** на лицето, просто да обърнеш внимание колко го правят на открито, където не са длъжни да го носят!
64
4
 
3
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
За да не те вземат, или си в рискова група, или нещо за нищо не ставаш. Доброволци без медицинско образование, за дезинфектори вземат. Добре, може и да не е толкоз зле, за нищо да не ставаш, но защо не са те взели, все нещо са ти подали като информация.
63
7
 
2
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Предпочитам да се пробвам с вируса, от колкото да ви нося скапаните маски.Така или иначе, накрая всички ще го изкараме.
62
2
 
4
 
! Отговори
До 67 преди 3 години
Ааа, ти си мечтата на погребалните агенции, давай смело и те са хора и те семейства хранят.