С месец по-късно започва учебната година в Турция

Румъния ще отвори училищата през септември
13 авг 2020 08:40, Елка Василева
11
С месец по-късно започва учебната година в Турция
Снимка: архив, БГНЕС

С един месец се отлага началото на новата учебна година в Турция заради коронавируса. Вместо на 31 август учебните заведения ще отворят врати на 21 септември.

Преди това ще започне дистанционно обучение на учениците, както се практикуваше от 16 март до края на учебната година заради коронавируса.

Просветното министерство е подготвило справочници относно хигиенните правила в учебните заведения, класните стаи, учителите, реда в класните стаи и в междучасията, разделението по възраст на учениците и класовете.

Румъния ще отвори училищата през септември въпреки увеличаването на броя на заразените от коронавирус. Това обеща премиерът Людовик Орбан в реч пред парламента.

Учениците, учителите и всички служители ще носят задължително маски и ще бъдат снабдени с дезинфектанти. Местните власти могат да решат да затворят училище, ако в района има над 3 нови инфекции на 1 000 души население.

Междувременно опозиционната Социалдемократическа партия планира да внесе вот на недоверие срещу Орбан следващата седмица заради несправяне с пандемията, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава работа, ама...
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите ще изпият дезфектантите.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на турците.Пазят си децата и учителите!
4
3
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Всяка турска...девойка,дошла от село в...големия град доброволно или...насила,след няколко седмични...курсове,грабва учебници и тетрадки и става...студентка;я архитектура,я културология,я тур.филология,я философия или...медицина.Това го знам от турските...сериали,които жена ми...редовно гледа.Важното е да се знае,което го показват пак по сериалите,че след...дипломирането на девойката,намира веднага...реализация и започва любимата си...работа.Който не вяра,да пусне...днешния сериал,да се...убеди.
3
9
 
15
 
! Отговори
С преди 3 години
Много умно решение!Там няма да пуснат децата докато незатихне епидемията.Само тукашните умни управляващи не им пука какво ще стане.Турция е на светлинни години преди нас-и по здравеопазване и по образование.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сеета вече се управлява от Глобалистите - Сатанисти които успяха да се наложат над целия свят. Досега те налагаха извратеното си мислене само по-медиите, но вече влияят съществено и в реалния живот. Ако хората не се усетят света ще е техен много скоро.
1
2
 
7
 
! Отговори
! преди 3 години
И тук трябва да е задължително с маски и да снабдят учащите с дезинфектанти!