СЗО: През октомври и ноември ще има по-висока смъртност

Създаването на ваксина няма да сложи край на пандемията
14 сеп 2020 18:45, Елка Василева
90
СЗО: През октомври и ноември ще има по-висока смъртност
Снимка: архив, БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) очаква повишаване на броя на смъртните случаи, причинени от новия коронавирус, през октомври и ноември, които ще бъдат "по-тежки" месеци, предупреди днес директорът на европейския й клон Ханс Клуге, цитиран от Франс прес.

"Ще стане по-тежко. През октомври и ноември ще имаме по-висока смъртност", заяви Клуге в интервю за АФП, в момент, когато броят на регистрираните заразени в Европа нараства, но този на починалите остава стабилен.

Сега "страните нямат желание да чуват подобни лоши новини и ги разбирам", каза директорът на СЗО-Европа.

Клуге изрази оптимизъм, че в някакъв момент пандемията ще отмине. Бъдещата ваксина обаче няма да сложи край на проблема, предупреди в същото време той.

Още по темата

"Не знаем дори дали ваксината ще бъде ефективна при цялото население. Някои данни сочат, че ще работи при едни, а при други - не", подчерта белгийският лекар.

Той изрази опасения, че "ако изведнъж се наложи да поръчваме различни ваксини, това ще бъде логистичен кошмар".

"Краят на тази пандемия ще дойде тогава, когато се научим, като общност, да живеем с тази пандемия. А това зависи от нас. Това е едно много позитивно послание", заяви Клуге.

Броят на регистрираните заразени в Европа нараства през последните седмици, особено в Испания и Франция. Само в петък 55-те страни от европейския клон на СЗО съобщиха за общо над 51 000 случая - повече от пиковите равнища през април. Броят на починалите обаче остава стабилен на равнището от началото на юни - около 400-500 на денонощие.

СЗО-Европа събира всичките си страни членки на заседание днес и утре, за да обсъдят отговора на пандемията и своята стратегия през следващите пет години, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак страхове се насаждат. Директор на СЗО, а ум като на пиле. Човек трябва да работи с аргументи. Казваш, че ще има повече заразени Октомври и Ноември - обясни защо. Да не би да е защото тогава симптомите на сезонните грипове и настинки ще се забъркат в общата каша ? Това да не би да е някакво съвременно правило в медицинските университети - "плашете хората". Щото и тук - в България имаме един такъв умник. Само, че когато се аргументираш с инфантилното "ей така, ще видиш" и се окажеш в грешка?
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Как точно разбраха,че ще има повече жертви октомври и ноември???Да не би случайно да е заради противогрипните ваксини които много хора ще си сложат???""A - баш - точно в 10ката !.. Имаме участник познал верния отговор!+10000
72
1
 
9
 
! Отговори
Минка преди 3 години
СЗО са ОРГАНИЗИРАНА МАФИЯ ОТ СВЕТОВНО НИВО, те стоят в основата на тази така наречена пандемия от КОРОНАВИРУС. Тази същата организация миналата година събраха от всички страни управниците и предупредиха че ще има нов вирус, който ще бъде използван като на война с невидим противник и видяхме че го направиха и продължават да ни тормозят. Всички управляващи се съгласиха да играят тази игра и как няма като става въпрос за много пари. Борисов тогава се похвали че имаме най-новата техника в болниците
71
0
 
13
 
! Отговори
СЗО проучване преди 3 години
След 6 месечно проучване стигнахме до извода, че в Европа зимата ще е по-студено от лятото!!
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом СЗО казва, значи ще е точно обратното. Поне до момента опитът показва точно това.
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56Абсолютно прав си.Прави ми впечатление,че постоянно ни се напомня,че трябва да свикнем да живеем с този вирус.Без значение имали ваксина и лекарство за него...Или по-скоро свиквайте да живеете с ограниченията които ви налагаме.Как точно разбраха,че ще има повече жертви октомври и ноември???Да не би случайно да е заради противогрипните ваксини които много хора ще си сложат???
68
0
 
11
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
нещо числа? За какво взимате по 300к евро на година? За да плямпате неща които дори и аз ги знам веднъж месечно? Дончо направи едно смислено нещо - отряза ви парите.Айде обратно в лабараториите и да изследвате вируси и да тествате ваксини.
67
0
 
12
 
! Отговори
ТУЛУП преди 3 години
Ама много сте отворени Вие от СЗО бе! Как така го изчислиха хрантутниците на ЕС?
66
0
 
26
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Тези СЗО са някакъв вид много черна станция - през ден ги цитират какво са предупредили, кога са започнали да алармират, как никоя страна не ги слушала, но разбирали, какво трябвало да се направи но ще има повече смъртни случаи, ще имсло ваксина ама може да не действа за всички ама не е ясно кога, но той вируса нямало да изчезне, ние трябвало да се променим и това било много положително..... А бюджетът им е милиарди, а вършат колкото един вестник
65
3
 
33
 
! Отговори
гост преди 3 години
И защо трябва да имаме доверие на СЗО. Достатъчно се издъниха.
64
8
 
1
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Благодаря ти за пожеланията! Само искам да знаеш, че с маската често ми се случва да говоря и то доста, а не да мълча. Ако при теб ефекта и положението са други, съжалявам! Спокойна нощ!
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
яко жъ са мре
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** Упех ти желая.Сеирите са за такива които искат да ги гледат, не за мен. Слагай маската и мълчи
61
4
 
1
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
И да попитам: що е това "клен"?
60
3
 
1
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Давай! Разкажи.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГаньоЕй, когато това започна бях в Лондон , клен..... Бях там 5 месеца преди да се прибера.... Нещо друго да ти кажа искаш ли....
58
9
 
4
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Огледай се извън БГ и виж какво беше и все още става. По някакво чудо засега това не се случва. Моли се да не ни изостави този късмет!
57
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** Кое време . Нали беше смъртоносен, супер заразен, ше измрем.....Какво стана, колко време да чакаме...Разбираш ли коло сте смешни
56
6
 
5
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Имам си го и критичното и аналитичното мислене, спокойно! За да си изказвам мнението тук по въпроса за Ковид, повярвай, доста съм прочел, изследвал и сравнявал. Не мисля, че ако започна да доказвам това, ще има някакъв смисъл. Все едно го разправям на стената. Опитвал съм с някои твърдоглави хора, не става. Вие си ланкайте, времето ще покаже кой крив, кой прав.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62 технологическото развитие е отменило логическото мислене при доста хора