Части от Мадрид са поставени под строга карантина

Мерките важат и за седем големи околни градове
14
Части от Мадрид са поставени под строга карантина
Снимка: БГНЕС

В шест квартала в Мадрид и в още няколко района в Испания, най-тежко засегнати от втората вълна на коронавирусната зараза, бяха въведени строги карантинни мерки, съобщиха местните власти, цитирани от ДПА.

Частичната карантина в Мадрид и седем големи околни градове означава, че от понеделник жителите там ще могат да влизат или да излизат от своя район само за да отидат на работа, на лекар, на училище или по призовка, съобщи регионалният лидер Исабел Айусо.

Още по темата


Подобни ограничения ще бъдат въведени и на туристическия испански остров Майорка.

Хората ще могат да се движат в границите на своя район, но парковете ще бъдат затворени, забранява се събирането на повече от шест души, обществените сгради, магазините, кафенетата и ресторантите могат да приемат хора само до половината от капацитета си./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: мадридкарантина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
до 11 от славянин преди 3 години
''Ти кога си бил в Испания бре??? Ела да видиш какво е спазване на мерки, на вън без маска не можеш да си покажеш носа!! Да не говоря за магазини и тем подобни и да ти припомня тук се тества масово БЕЗПЛАТНО.!!!!''И след такова спазване на мерки в Испания защо там има най-много новорегистрирани заразени дневно в Европа!!!??? Защото от мерките НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПОЛЗА! Голяма истерия за спазване на мерки и накрая - ПОЛЗА АБСОЛЮТНО НИКАКВА!
11
0
 
0
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Леко си пропуснал обаче, че масовото тестване е с т. н. бързи тестове, по инициатива на местни власти, а не PCR.И нещо подобно за мащабите ни се направи и в Банско, после в Пловдив.
10
4
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Ти кога си бил в Испания бре??? Ела да видиш какво е спазване на мерки, на вън без маска не можеш да си покажеш носа!! Да не говоря за магазини и тем подобни и да ти припомня тук се тества масово БЕЗПЛАТНО.!!!!
9
1
 
7
 
! Отговори
Цоро преди 3 години
Абе, нали носят маски, що така се влошиха?
8
1
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Да, от 30 000 000 болни по света, 29 000 000 били безсимптомни:)) Само папаята и птицата, чиито изследвания прати Президента на Тавзания, дали положителен резултат!
7
4
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Кво става във Франция и Испания, бе ***? Бръкнали на 100 хиляди човека в носа и им казали, че имат вирус... Те разбира се, не знаели, ама ги убедили, че са "болни"....После ги затворили за половин месец...Кое е опасното на "вируса"???? Къде отидоха всички готини стари вирусни и бактериални пневмонии, от които си боледува човека по принцип??? Няма ги тая година, само маркетинговия хит коронавирус.
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хареса им на рвроатлантиците да държат хората под карантина и това си е. Да се готвим и ние, това ни чака. Ще звънне някой "началник" по телефона и готово, нашите послушковци пак ще извадят Годжи на екрана и ще ни спуснат бариерите
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас е по добре. Ако се постегнем, виждайки какво става в Франция, Испания, Англия, отново ще имаме по либерални мерки. Много малко дисциплина ни трябва, за да минем по кротко късно есенната вълна. Другото ни предимство е, че не сме толкоз на гъсто в техните мащаби.
4
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ние вървим в тази посока. Човешкият живот не струва повече от нечии кеф по кръчмите.Ако хората са здрави, икономика ще има. Ако са по болниците, кой ще работи и ще ползва благата на икономиката?
3
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От вируса не можем да се предпазим, който оцелее оцелее няма да живеем като мишки .животът си върви
2
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат хората за овце. Масови протести ,ако трябва да се свалят правителства.
1
14
 
15
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Испанците сами си го причиниха. Никой не спазва елементарните мерки и после се чудят защо ги слагат под карантина ...