Д-р Симидчиев: Фокусът се измести съм образованието, но риск има навсякъде

Симидчиев уточни, че шлемовете при учителите не могат да заместят маските
21 сеп 2020 22:22, Нели Христова
21

Министерството на здравеопазването пусна кратка информация по най-често задаваните от родителите на деца, посещаващи детски заведения и училища в условията на Ковид-19 въпроси.

"Опасност за децата ни в училище няма. Проблемът е, че те стават източник на заразата към други рискови групи. Няма нещо, което е драматично", коментира пулмологът д-р Александър Симидчиев в "Денят ON AIR".

По думите му драматично е, че фокусът е изцяло преместен върху образованието, а риск има и в градския транспорт, и в нощните заведения.

"Рискът, който трябва да се управлява е възможността заразата да се разпространява чрез децата към останалите части от обществото, а не, че в училище ще стане драма. Дори да се заразят голяма част от тях, коронавирусът не ги засяга сериозно", допълни пулмологът пред Bulgaria ON AIR

Симидчиев уточни, че шлемовете при учителите не могат да заместят маските.

"Носенето на маски е противоепидемична мярка, която пази общността. Тя не е индивидуална защита. Процесът, който контролираме с маските, е разпространението на инфекцията, а не боледуването", категоричен бе той.

Пулмологът бе категоричен, че много по-важна допълнителна мярка е контролът на родителите, когато едно дете тръгва на училище и че ежедневно трябва да бъдат питани дали имат симптоми.

Експертът добави, че децата, които са контактни от първи ред трябва да бъдат карантинирани при установен случай на коронавирус, а родителите им не е нужно да се карантинират и не се спират от работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
А преди 3 години
До анонимен 9Предполагам, че срещате затруднения при четене с разбиране.В статията не се споменава,че трябва да се пазят учителите
20
0
 
1
 
! Отговори
Много актуален преди 3 години
този д-р Гевреков
19
0
 
0
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Защо не подложиха поне веднъж отгледана култура на вирус SARSCov-1 на PCR тест за SARSCov-2 или обратно. Какво правим, ако положителните проби съвпадат почти напълно. Не, няма да направят този експеримент. Медиците са индоктринирани да се подчиняват, а не да провокират. След като Авторитетът казва, че нещо е така, то е непременно така и не се обсъжда.
18
0
 
0
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Лекарите изтъкват затруднения при различаване на заболели от COVID-19 с тези от обикновен грип. Решение: втори PCR тест за вирус на обикновен грип. Само да не забравят металните ковчези леталните случаи само от обикновен грип и тогава всичко е Ok.
17
0
 
2
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Време е да има PCR тестове и за обикновен грип - този вирус и сега си щъка между хора, птици, прасета. Просто в топлите дни е латентен и не се проявява. Пък като намерят заразени и от обикновен грип, тогава да видим с какъв акъл ще оправдаят локдауните и за грипния вирус, още повече, че от обикновен грип страдат тежко и деца.
16
1
 
0
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Маската пазела общността, а не индивида. Значи аз мога през маска да се зараза от всеки в общността, а всеки друг индивид от общността може през маската да се зарази от мен. Следователно маската не пази и общността. Имаме тежък случай на типично робовладелско левичарско мислене.
15
1
 
1
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Време е родителите също профилактично да не ходят на работа поне за няколко дни - полицията ще ги кара на работа с белезници. Тогава, като спре всичко, някои овластени невежи наистина ще разберат какво значи истински локдаун.
14
0
 
3
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Родителите на болните деца не трябвало да се корантинират. Като че ли те няма да пренасят зараза чрез работните си места на други родители и на други деца.
13
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аман вече от специалисти, разбирачи и експерти. В цялата тази статия да прочетохте нещо за защитата и опасността за учителите. Иначе всички много са притеснени за образованието на децата. Ок, но аз не съм чувал за образование без учители.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхливеца Борисов се е хванал за кокала на властта пък с вируса квото стане, да се спасява всеки поединично. Гърция Израел да не са по малоумнии от нас че въвеждат ограничения повсеместно. Баце чака по 100 на ден да почнат да *** от вируса май. Оня лалугер Мангъра и той се покри. Щеше да си къса дипломата ако през август още имало вирус в Бг.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Трънки и глогинкиНаистина, как не го е срам този вирус! Тц-тц-тц...
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
един *** се появи и си цъка с променящо се ай пи плюсчета.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 135Ами нали точно за това апелира човекът - за отговорно поведение и спазване на мерки, за да не се заразяват учители, баби и дядовци? Вие не четете ли?
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ковид няма... каза видиотеният от конспиративни теории *** със закърнял мозък.
7
14
 
13
 
! Отговори
ковид няма преди 3 години
Ковида е само фалшива новина и световна измама.
6
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе съвсем подивяха тия с техните глупости, маска шлем скафандър мое си ги поставите отзад в джендърските отверстия. От няколко месеца никой освен хипохондрици и свикнал да се навежда от комунизма електорат не ви бръсне тъпотиите, на които и сами не си вярвате бе лакеи
5
7
 
11
 
! Отговори
135 преди 3 години
Да, риск за децата може би няма,но не и за техните семейства и техните баби и дядовци.А какъв е рискът за учителите?Или тях просто ги жертваме, защото много ги имаме...както лекарите.Навсякъде по света,където училищата са отворени има бум на заразените с вируса.
4
6
 
9
 
! Отговори
Трънки и глогинки преди 3 години
Срам, срам, срам! Истински терор върху нормалните хора! Какъв срам!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама преди да иде за псар ...тест да мине през психолога
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе каците на Димитриев че вече самия този е заразен и дядо ми беше така и кво бог да го прости