На Острова затягат мерките заради ръст на новозаразени с COVID-19

В Шотландия съветват студентите да не ходят в пъбове
25 сеп 2020 10:20, Елка Василева
10
На Острова затягат мерките заради ръст на новозаразени с COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания за последното денонощие бе отчетен рекорден брой от 6 634 нови случая на заразени с коронавирус, откакто започна масовото тестване. Починали са 40 души.

Пикът на пандемията във Великобритания бе през април. Последва рязко намаляване на случаите на заразявания. От юли насам обаче кривата отново върви нагоре, за да се стигне до последното рекордно денонощие.

Правителството оповести ново затягане на мерките, които влязоха в сила снощи, предаде БНР.

Още по темата

Междувременно бе съобщено, че пристигащите във Великобритания от Дания, Словакия, Исландия и карибския остров Кюрасао от събота ще трябва да се самоизолират за 14 дни.

В отговор на новите ограничения, засягащи работната сила, министърът на финансите Риши Сунак обяви нова схема в подкрепа на трудовата заетост. Тя ще помогне на компаниите да наемат персонална съкратено работно време.

Новата схема, която не е толкова великодушна, заменя предишната, при която на пуснати в принудителен отпуск работници правителството изплащаше 80 процента от заплатите. Както заяви Сунак: „Не мога да спася всеки бизнес или всяко работно място“.

В Шотландия студентите бяха посъветвани да не ходят в пъбове, ресторанти или на парти през уикенда в опит да се обуздае пандемията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Великобритания вчера имат 98 нови случая на 1 милион население, а в България са 42 и при рекорден брой от 290 нови случая.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В лондон става кошмар !!! за последните 24часа има над 20 000 заразени.......Нямам такива наблюдения! Утре отиваме за риба и сме букнали лодка от Саутенд за 5 часа в океана буквално на смешна цена.Повечето приказват за локдалн но на практика са ти позволени много неща.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали те се пазеха от нас,сега май се обърна монетата.
4
3
 
4
 
! Отговори
Уплашен в Люлин преди 3 години
Бойко, бързо вади КПП-тата! С тези туршии и буркани ще ни изпозаразят!Затваряй! А, и Мутафчийски да се върне на екран! Харесвах го и ме успокояваше.
3
2
 
6
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Ало, събудете се! Какви са тези мерки?! Нали уж беше само в началото, за докато здравната система привикне и се оцефери, та послем да функционира гладко... какви да са тия мерки половин година по-късно?! Да не би пък да е като едни хора да искат да превърнат Западното общество в добичета без никакви права?! Удобно май!!! НАЙС
2
0
 
1
 
! Отговори
ТУРИСТ преди 3 години
До Инфо защото като се приберете от почивка не спазвате карантина
1
5
 
0
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
в лондон става кошмар !!! за последните 24часа има над 20 000 заразени