Пътници искат прегради в самолета, за да пътуват при пандемия

Не вярват на твърденията за високо качество на въздуха на борда
25 сеп 2020 09:58, Петя Славова
21
Пътници искат прегради в самолета, за да пътуват при пандемия
Снимка: БГНЕС

Клиентите на авиокомпаниите искат прозрачни пластмасови бариери в самолетите, за да си върнат доверието в летенето по време на пандемията. Не всички вярват на твърденията за високо качество на въздуха на борда. Това заявиха днес високопоставени представители на авиосектора, цитирани от Ройтерс.

Други тенденции, свързани с пандемията, биха могли да включват повече частни места в бизнес класата на тяснофюзелажните самолети, добавяне на безконтактни тоалетни и постоянно преобразуване на пътнически самолети в товарни, бе посочено на сесия на конференцията Ем Ар Оу Ейжа-Пасифик (MRO Asia-Pacific), състояла се онлайн, предава "Монитор".

Ембраер (Embraer SA) проучва многократната и еднократната употреба на пластмасови прегради за своите регионални самолети, но предизвикателствата включват да се гарантира, че те са леки, не са запалими и не пречат на почистването и евакуацията на самолетите, заяви Лаиш Порт Антунеш, мениджър бизнес развитие в азиатско-тихоокеанското подразделение на самолетостроителя. По думите й съвременните самолети вече са оборудвани с отлична технология за филтриране на въздуха и би следвало пътниците да се чувстват в безопасност, но те трябва да виждат действия.

Тан Хин Сен, директор в Сингапур текнолъджис енджиниъринг (Singapore Technologies Engineering Ltd), коментира, че клиентите на авиокомпаниите, страхуващи се от вдигане на цената, не изглежда да проявят интерес към по-малко места в икономична класа. Той обаче добави, че все още се налага превозвачът да ги успокоява за риска.

"С щит между седалките пътниците могат да се чувстват по-безопасно, особено по време на хранене, когато свалят маските и има опасност от зараза", каза Тан, допълвайки, че компанията му е разработила прототип.

В бизнес класа авиокомпаниите вече проявяват по-голям интерес към опции за легнало положение, тъй като гледат да използват тяснофюзелажните самолети за по-дълги маршрути, изтъкна Кейт Шефер, вицепрезидент за специализираните продукти и услуги в Боинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Страхливците се опитват да преодолеят страха си като щрауса, опитвайки се да отрекат, че има опасност. В случая страхливците са ковидиoтите, твърдящи че вирус няма и всичко около вируса е измама"------ ...... ------По-голяма глупотевина отдавна не ми беше попадала.Добре поне, че авторът и е с идеята, че е прозрял нещо особено дълбокомислено и оригинално. В смисъл, това е добре за душевното му здраве.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхливците се опитват да преодолеят страха си като щрауса, опитвайки се да отрекат, че има опасност. В случая страхливците са ковидиoтите, твърдящи че вирус няма и всичко около вируса е измама
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки нормален човек не иска да се зарази и пътниците това са измислили - преградите.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такива пътници. Пътуват хора на които не им пука. Страхливците са под леглата с маска и памперс.
14
1
 
6
 
! Отговори
Ковидзомби преди 3 години
Аз съм ковидзомби и живея в бункер под блока в София. Не мога да разбера колегите ковидзомбита защо излизат от бункерите и ходят по самолети и почивки на морето и изискват от нормалните хора да ходят с маски, скафандри и да ни пазят. Седете си в бункера, има си самолетни симулатори, летете си там пред компа. После си слагате един фототапет с палми и моренце, натопяте си краката в леген с готварска сол и сте готови.
13
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, че сегашният вариант с максимално стеснени места за сядане няма как да продължи в условията на тази пандемия. Преградите са едно от решенията, но не мисля, че ще стане освен в бизнескласата. Колкото до ковидиoтите, които не искат маски и не разбират колко опасен е вируса, най-добре ще е да ги товарят на товарни самолети в насипно състояние.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, нека сядат отвънка, като на рестрант
11
2
 
11
 
! Отговори
Рьоне Артоа преди 3 години
Ама, че сте глупави!Преградите ще вдигнат качеството на въздуха, така ли?Я по добре пътувайте отвън по крилата.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, като пръднeш и не може да се разсее, да споделиш творбата с другите
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност идеята с преградите не е толкова лоша.----Мда, мисля обаче че няма да стане, защото:-матариалът е запалим и произвежда голямо количество дим при пожар-увеличава баластния товар на борда - разходи гориво... Грета ще се натъжи-трябва да се подържа (чупи се лесно с тежките чемодани на нашенците)-трябва да се чисти много
8
3
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Много ли сте?
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеотите се размножават по-бързо от нормалните.
6
4
 
8
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Скафандрите на космонавтите за полетите до Марс не искат ли? Много искат. Който го е страх не може да лети, той ще си стои на земята и най-много ще пълзи. А ако продължава да се страхува, процедурата вече му я казаха - Stay Home.
5
5
 
3
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
До Анонимен 6Браво на Вас! И аз това искам.
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психопатите в товарното, аз това искам
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност идеята с преградите не е толкова лоша. Не заради измисления вирус, ами заради гарантираното лично пространство. Иначе все някой ви навлиза в седалката, особено ако се паднете на средна. Пък ако се случите до някой шишкалак да ви се отърква с потна кълка през целия полет, настават доста тягостни часове.
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз пък искам тия дето хем ги е страх, хем с претенции да ги отделят зад пластмасова преграда, ако може да не е прозрачна за да не ги и виждам...
1
7
 
14
 
! Отговори
Развъдник на вируси преди 3 години
Никакви полети повече! Жълтите дяволи разпространиха епидемията със самолетите и благосклонната подкрепа на СЗО. Достатъчно е един да кихне в самолета без значение дали е болен от САРС или туберкулоза и всички ще бъдат заразени