Глоба до 10 000 паунда в Англия при отказ от изолация

За хора с ниски доходи помощ от 500 паунда, докато са под карантина
28 сеп 2020 16:37, Елка Василева
17
Глоба до 10 000 паунда в Англия при отказ от изолация
Снимка: архив, БГНЕС

Отказ за самоизолация, ако такава бъде поискана от властите, от днес ще бъде смятан за незаконен акт в Англия и ще се налагат глоби до 10 000 паунда.

Проучване показва, че само 18% от хората със симптоми на коронавирус са се самоизолирали досега, предаде БНР.

Всеки, който е с положителна проба за COVID-19 или е бил информиран, че е бил в близък контакт с някой с положителна проба, сега е задължен да се самоизолира.

Първоначалната глоба при отказ ще бъде 1000 паунда и може да достигне 10 000 при повторен отказ или друго сериозно нарушение на разпоредбите.

Още по темата

Полицията ще разполага с правомощия да извършва необходимите проверки.

Хората с ниски доходи, които не могат да работят и не могат да имат доходи, докато са в самоизолация, ще получат помощ в размер на 500 паунда.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател заяви, че новите глоби са ясен знак, че министрите „няма да позволят на онези, които нарушават правилата, да анулират постигнатия с много труд напредък на спазващото законите мнозинство“.

А министърът на здравеопазването Мат Ханкок посочи, че правителството няма да се поколебае да наложи допълнителни мерки, ако случаите на заразяване продължат да се увеличават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Сус, кьопеклер! преди 3 години
Тихооооооо, шкембе-чорбарите, рахат-локумджиите и сюмюк-кебапчиите да си гледат анадолските мустакати жени и да не се месят на хората в нещата.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доктор Меунгеле и възкръснал и управлява света.
10
2
 
3
 
! Отговори
преди 3 години
Covidxit
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Отказ от самоизолация"? Новговорът по Оруелски в действие. Ама дайте да си го кажем в прав текст - "принудителен домашен арест по (псевдо)медицински причини"
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи на ден умират милиони от рак, ама никой не забранява цигари, алкохол, консерванти аспартами мръсен въздух и т.н. Никой не ни задължава да ядем здравословно и да спортуваме. Обаче за някакви мижави бройки умрели които между другото и без това щяха да си умрат от обикновен грип даже Ни третират като роби. Къде е логиката
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прави...*** да знае...
6
7
 
7
 
! Отговори
111 преди 3 години
Англичаните да излизат по улиците и да разкарат сатанинската ковид пасмина която се гаври с тях.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе,и те ще се съгласят,мирише и на граждански войни в целя ЕС ,тоя път хората ,ние тук искаме оставки ,но тия започнат ли няма спиране
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бил в близък контакт с някой с положителна проба, сега е задължен да се самоизолира.Ако не си се заразил защо да кибичиш 2 седмици вкъщи? С отрицателен тест можеш ли да се откупиш? Дано не правят подобни глупости тук.
3
3
 
13
 
! Отговори
аз преди 3 години
До АнонименВ събота 20 000 + хора излязоха на протест защото не искат да носят маски... но щом смяташ че на обществото му харесва..ок
2
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей това е демократична страна в която се спазва закона. Може въобще да не вярваш че има вирус но щом обществото е решило така ще ходиш с маска. За това никога няма да стигнем Англия защото не сме единнин и у нас всеки прави каквото си иска.
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е тирания, скоро ще почнат да ги затварят в Лондонската кула.