Починалите с коронавирус в света надхвърлиха 1 млн. души

Най-засегнатите региони са Латинска Америка и Карибите
28 сеп 2020 07:19, Елка Василева
17
Починалите с коронавирус в света надхвърлиха 1 млн. души

Девет месеца след появата на новия коронавирус в Китай светът премина вчера символичния праг от един милион жертви, причинени от болестта, съобщи Франс прес, като се позовава на официални данни, получени до 22.30 ч. по Гринуич вчера.

При общо 33 018 877 случая на коронавирус, официално регистрирани на петте континента, починалите са 1 000 009. От началото на епидемията са оздравели 22 640 048 души, според здравните власти.

Още по темата

Най-засегнатите региони по брой на смъртни случаи са Латинска Америка и Карибите /341 042 починали от 9 190 683 заразени, Европа /229 945 от 5 273 943/ и САЩ и Канада /214 031 от 7 258 663/.

Сред отделните страни по абсолютен брой починали от COVID-19 на първо място са САЩ с 204 724 смъртни случая, следвани от Бразилия /141 741/ и Индия /94 503/, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не разбрах от коя заразна болест умират повече хора по света в сравнение с Ковид-19?"------- ------- -------Ами отвори сайта worldometer и ще видиш данните в реално време: от началото на годината в света от заразни болести са умрели близо 10 милиона, от ковид - 1 милион. Кои са заразните болести, от които умират милиони всяка година ли? Хепатит, грип, спин, туберкулоза, варицела... Само от хепатит годишно умират около 1,5 милиона души! Всяка година.
13
1
 
1
 
! Отговори
??? преди 3 години
Не разбрах от коя заразна болест умират повече хора по света в сравнение с Ковид-19? Примерно за месец агуст или от началото на септември досега? През август починалите от Ковид-19 в света са 180 хиляди. От коя друга заразна болест са починали повече хора? През април починалите от Ковид-19 бяха 193 хиляди. От коя друга заразна болест са починали повече хора?
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починали в света от началото на годината:от заразни болести - 10 милионаот малария - близо 1 милионот СПИН - 1.3 милионаот рак - 6 милионаот самоубийства - близо 1 милионот цигари - 3.7 милионаот алкохол - 1.9 милиона...........и те така...Реалността е, че "страшният" ковид е едно ню-ню от всички цифри. Ама в медиите, а оттам - и в нашите глави - реалността става съвсем различна.Защо?
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка Божа година в света УМИРАТ 1.5 МИЛИОНА ДЕЦА ОТ ГЛАД, недохранване и болести, свързани с бедност и лошо качество на живот. Не ми е направило впечатление СЗО, ООН, правителства, политици и прочие да са се трогнали особено. Нито медии тревожно сутрин, обед и вечер да ни информират за това.С какво смъртността С ковид да е по-различна и страшна от детската, например? Явно ни вкарват в някаква паралелна реалност. Доколко съпротивителните сили на хората ще задействат и издържат? Ще видим.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починалите с коронавирус в света от началото на годината до сега - 1 милион. Ауууу, колко страшно. Ужас някакъв. Че те от МАЛАРИЯ са близо толкова - 800000! При това така е всяка година. Някой да е чул нещо по медиите за маларията? Държави да се затварят и хора да се правят затворници, за да се спре разпространението и? От ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ - общо 10 милиона починали. С ковид са едва 10 % от всички заразни - пребрежимо малко. Медии и политици да бълват постоянно за грип, морбили, хепатит...?
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ужас, аз съм в шок, ще се мрекъде са НОЩ и мутафчийски, искам го за президент
8
3
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
А починалите миналата година от грипа казахте ли ги? Сравнете починалите от това и починалите от инсулт, инфаркт и други заболявания, опа извинете вече те са под обща графа ковид ;)
7
4
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Ко излиза, анките с по- ниска смъртност. Що така?Май лошият тръмп дава повече кинти да тества от добрата урсула с ценностите?!България трябва да излезе от ес на брюкселските лицемери.
6
0
 
6
 
! Отговори
G преди 3 години
Една новина за да предизвика интерес трябва да е негативна. Навсякъде е така. Колкото повече са засегнати -толкова повече четене има и кликове.
5
2
 
4
 
! Отговори
Починал до 3 преди 3 години
Ам аз като си отидох от тоя свят горе казаха ,че чекат некой си бански тарикат. Иначе ме питаха - ти *** за катрана ли си или за рахатя? Аз им рекох- е ,питайте ония с каскета ,че лошо съм не правил,а те - ще го викнем да го питаме. Иначе им рекох ако има как зимата в казаня,а лятото някъде де потдува ако има как де.
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На докторите им плащат по 1000 евро ако пишат някой починал от ковид. Скоро ще се умира само от ковид, дори да те сгази кола - това ще е съпътстващо ковида заболяване.
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да му мисли банкянския еднокнижник. Краде като див, като че ли ще живее три хилядолетия, а утре ще го напъпли коронката и ще отиде зян лапачката. Язък му за шкафчинциту, язък му за краденето, язък му за чекмедженцето.
2
3
 
5
 
! Отговори
Починал преди 3 години
Ами починалите сме много добре ,а вие плащайте и тая зима на Топлофикация кат сте много хитри.
1
7
 
9
 
! Отговори
x преди 3 години
Измамата Ковид