Гърция удължи ограниченията, влизаме в страната само с PCR тест

Мерките важат за сухопътните, морските и въздушните граници
Обновена: 1 окт 2020 16:32 | 1 окт 2020 16:15, Камелия Цветанова
5
Гърция удължи ограниченията, влизаме в страната само с PCR тест
Снимка: БГНЕС

Гръцкото правителство удължава срока на прилаганите до момента ограничителните мерки за пътуване до страната, съобщи министерството на външните работи.

Още по темата
Те остават без изменение и допълнение, временни ограничения и изисквания засягат сухопътните, морските и въздушните граници на страната.

Остава изискването за българските граждани да попълнят форма за локализация на пътниците (PLF Form) и да разполагат с предварително генериран QR код при влизане в страната, както и задължително да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19 по PCR методологията, направен до 72 часа преди пресичането на държавната граница на Гърция.

Няма необходимост от представяне на PCR тест от шофьорите на товарни камиони.

Запазва се ограничението в товарните камиони, преминаващи през ГКПП „Илинден – Ексохи“, да бъде само водачът.
Преминаването на камиони за транспорт на стоки е възможно през граничните контролно-пропускателни пунктове на Гърция: Промахон, Какавия, Кристалопиги, Евзони, Нимфея, Орменион, Кипи и Екзохи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Железничар без вирус преди 3 години
Айде махайте PCR тестовете и върнете международните влакове за Гърция, да одим да играем сиртаки по кръчмите в Солун!!!
4
3
 
5
 
! Отговори
продължение преди 3 години
Тия хубавци...дори Св.Гора Атон затвориха!!!! Никакви посетители...и монасите да си стоят по манастирите! Вместо молитви и св. Причастие....поголовно..ПСР-тестове..и естествено...намериха и там"болни". *** им разпрявяй,че ПСР-теста е сигурен само на 40-50%...и хваща не вирус,,,а вирусни секвенции/участъци/ от коронавируси,които в човешкия организъм са над 10!!!! Никой не може да гарантира,че тези секвенции са на КОВИД-19.Пък уж имат учени от университета"Аристотел". Пфу! Надути пуяци!
3
2
 
8
 
! Отговори
агапи му гликя преди 3 години
Гръцка му работа!!!! Наистина! Социални дистанции,,,глоби в транспорта/даже арести/ за хора без маски...СМС-и за да идеш до магазина...и си купиш памперси...абе малаките ...съвсем изтрещяха! Къде е бунтовния дух на Зорба Гърка??? А тракторите по границата? Къде са студентските изстъпления на площад "Синтагма"? Боевете с полицаит...паленето на автомобили..слъзливия газ и палките? Или са повярвали на небивалиците за ковида??? Ако е така...язък им за юначеството и свободолюбивия дух !!!!
2
4
 
9
 
! Отговори
Брадвата преди 3 години
Олигофренска работа - гръцка. Управляват ги като посредствени марионетки. Точно както и нас де
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми трябва нито старната им, нито PСR теста им.