На Острова: Русия разпространява дезинформация за ваксините

Целта й е да подкопае сближаването на Запада
1 окт 2020 20:30, Нели Христова
65
На Острова: Русия разпространява дезинформация за ваксините
Снимка: БГНЕС

Русия се опитва да дестабилизира страните в Европа като пуска фалшива информация за ваксините срещу COVID-19, която бързо се разпространява в социалните мрежи. За това предупреди ръководителят на въоръжените сили на Великобритания ген. сър Ник Картър.

Началникът на отбранителния щаб заяви, че пропагандната тактика отразява стратегия за "политическа война", предприета агресивно като от Пекин, така и от Москва. Тя е "предназначена да подкопае сближаването" на Запада. Старши генералът обвини "автократични съперници", че "манипулират информационната среда", за да използват кризата, причинена от COVID-19, за стратегическа изгода - включително "проруска политика за ваксиниране" .

Техните "методи на дезинофрамиця" са насочени към групи с антиваксъри в социалните мрежи, давайки за пример случай от по-рано тази година, разкрит от властите в Австралия.

През юли бе публикувано фалшиво прессъобщение на уебсайтовете на проруската самообявена държава в Луганск, Източна Украйна. Според него САЩ са провели клинични изпитания на ваксината си върху украински доброволци, някои от които са починали. Подобни тестове така и не са се състояли, ала заблуждаващият разказ се разпространи на няколко езика, включително в известна австралийска група за антиваксинация във Facebook.

Според ген. Картър това е пример за "цифров авторитаризъм" заедно с добре познатите кибер и хакерски атаки на Кремъл. Подобен подход е приет и от Китай, където "Китайската комунистическа партия създава бъдещи условия за масово наблюдение" и класиране и наблюдение на отделни лица въз основа на тяхното поведение онлайн.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
рашка говняшка преди 3 години
Тролете другари! За Русия и добро и лошо, без значение. Важното е на болгари да се намазолят очите с Русия. Накъдето да погледнат, все Русия да виждат!
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
желязната Марги Тачър някога била казала в ефир за Русия"не може такива огромни територии и природни богатства да принадлежат на една страна".... затова ще ги ядат руснаците за щяло и нещяло винаги....Маргарет не е била никога с манталитет на българските хронични ганнююве и говнюювее за да каже подобно нещо! Измишльотинте на българския традиционен гъъзобрък си личат най вече по партийна линия.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради америката пропаганда и информационна война, не можем да използваме препарат който има за цел спасяване на човешки живот!Това ако не е идиотизм, здраве:(
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
желязната Марги Тачър някога била казала в ефир за Русия"не може такива огромни територии и природни богатства да принадлежат на една страна".... затова ще ги ядат руснаците за щяло и нещяло винаги
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво ще кажат за химическото оръжие на Саддам Хюсеин в Ирак, за което излъгаха?
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По заповед на руското посолство всички български русофили под строй към посолството да им сложат по една руска ваксина. Трябва жертви другари.
36
4
 
4
 
! Отговори
До русиян преди 3 години
Пиши на БЪЛГАРСКИ.Това,че използвате български букви,не е достатъчно.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 39 москалА стига бе ! Дрогирал си се още в ранни зори , в 5 часа ! аа ха ха ха ха
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Островитяните съвсем изперкаха! След всичките си измишльотини а ла Агата Кристи, която бе оригинална и талантлива, за разлика от днешните, излагацията е пълна! То нне беше сачмата на Георги Марков, новичока, сега захапаха ваксината.Руснаците заявиха тяхната ваксина преди оксфордската. Оксфордската има и отрицателни ефекти! Мислеха да спечелят много пари, а руснаците декомерсиализираха ваксината! Как да не се ядосват! Русия за пореден път спасява милиони хора. Припомням за еболата!
33
8
 
4
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
НаШта ваксина никой не е виждал.
32
4
 
13
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
При задължителна ваксина- само руска !!!!! Никакви други западни бклуци не си слагам!!!!! Защото в нашата сестра Русия наистина ценят човешкия живот !!!!
31
5
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Британците наистина, заедно със съвета на европа, създадоха хидроинженерната партия.А за лъжите, достатъчно е да припомним за "сигурните" доказателства за омп в ирак.ПП. но както европейскохоландският демократ рюте заяви: "лъжата в политиката не е грях".ценности.
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британците, които създади=оха хидроинженерната партия в Бъгария, твърдат, че Русия лъже и ***... Едва ли някой вече вярва на британците... Практически, дори да им потъне островчето, само радост бих усетил да гъделичка душата ми ;)))
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактА ти колко пъти искаш да ти повтарят една новина?
28
10
 
5
 
! Отговори
факт преди 3 години
По едно време бяха пуснали слух че са създали ваксина и вече имали поръчка за един милиард ваксини. Нещо позаглъхна тази новина...
27
9
 
6
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Тази "новина" най-вероятно произлиза от Русия.Те така правят: Пущат "новина", и после опровергават.И така стоят по новините, а новина няма . . .
26
6
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Северен Пакистан вече не е фактор !Колят ги посред бял ден някви пакита ,те пропаганди за Русия пак!Нещастници!
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брекзита беше направен,за да бъде отслабен ЕС.Разделяй и владей.. Русия,сащ,и Китай доволни,но най учудващо е, че и сред българите има хора изпаднали във възторг..Мазохисти?Добре сме си ние "мазохистите" защото не лапаме неомарксистките български и интернационални лайнювиии теории. :)))))))))
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май неможеш да си напишеш грамотно мисълта! Какво е това несвързано, замотано! Да не си на нещо? Оценката на повечето българи хронични ганиуювее и говниуювее не ми влияе на забавлението с тяхната мисловна нищета и традиционно плиткоумие.:))))))))
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брекзита беше направен,за да бъде отслабен ЕС.Разделяй и владей.. Русия,сащ,и Китай доволни,но най учудващо е, че и сред българите има хора изпаднали във възторг..Мазохисти?