40 млн. заразени с коронавируса по света, жертвите - над милион

Редица европейски страни затегнаха ограниченията
Обновена: 18 окт 2020 22:18 | 18 окт 2020 22:18, Веселина Йорданова
44
40 млн. заразени с коронавируса по света, жертвите - над милион
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът продължава да се разпространява по света с почти 40 милиона заразени в 189 държави и над един милион смъртни случаи. Редица европейски страни затегнаха ограниченията, за да се овладее епидемията.

В Париж и още осем други френски градове от снощи влезе в сила вечерен час. Във Франция и Италия бяха регистрирани рекореден брой новозаразени вчера. В Рим се очаква премиерът Джузепе Конте да обяви нови ограничения.

Предполага се, че те ще засегнат фитнесите, обществените басейни и аматьорските спортни събития. Правителството на Апенините одобри също така нов пакет стимули за бюджета догодина в помощ на икономическото възстановяване след рецесията заради пандемията на стойност 40 милиарда евро.

В Швейцария наложиха забрана за събиране на едно място на над 15 души и въведоха носенето на маска на закрито и в обществения транспорт, предаде БНР.

В Словакия бяха оповестени планове за безплатно тестване за Covid-19 на всеки човек над 10 години, но не е ясно дали ще е задължително или доброволно.

Германският канцлер Ангела Меркел призова хората да останат вкъщи на фона на нарастващите случаи на заболели.

В Испания смъртността между юли и октомври спрямо миналата година е нараснала с 11 000 души, писа Ел Паис.

В Ирландия, която също отчете рекорд, ще влязат в сила нова по-строги ограничения от утре. Нидерландското кралско семейство пък беше остро критикувано заради пътуване в Гърция, въпреки призива на правителството пътувания да се осъществяват в краен случай и налагането на частична блокада.

Новият коронавирус остава активен върху човешка кожа до 9 часа, сочи изследване на японски учени. За сравнение патогенът, който причинява грипа, издържа до максимум 2 часа. Молекулите и на двата вируса се разпадат в рамките на 15 секунди от прилагане на етанол, който се съдържа в дезинфектантите за ръце.

Затова миенето на ръцете продължава да е най-ефективната предпазна мярка срещу заразяване с Covid-19, отбелязват учените.

Междувременно последните данни на УНИЦЕФ показват, че около 3 милиарда души или 40% от населението на света нямат условия да поддържат елементарна хигиена на ръцете си у дома.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: заразакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки неносещи маска е престъпник и мястото му е в затвора.
33
3
 
3
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 години
Всеки участник в ковид пландемията е престъпник и мястото му е в затвора. Само не зная дали затворническата ни система няма да се претовари ако изведнъж бъдат осъдени и въдворени всички престъпници, защото имаме пандемия от престъпления. Срещу човечеството.
32
1
 
2
 
! Отговори
СС преди 3 години
А бе, нали руснаците пуснаха вече не една, а две ваксини даже. Какво става с тях, нещо не действат ли? :)
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2.5 пъти повече смъртност отколкото испанския грип 1919. Ако следва развитието на испнската пандемия, би следвало най-големият "погром' да е февруари-юни 2021. и заразяването да достигне от 30-70% от населението на Земята.
30
4
 
2
 
! Отговори
От щаба преди 3 години
Трябва да се обсъди предложението пред магазини,заведения ,блокове да се поставят патрули и кихне ли някой да се растрелва на място.От Общините да осигурят чували за извозване на труповете,а Каракачанов да осигури сандъците с патрони не да купува никому ненужни самальоти и за седмица няма да има и спомен от COVID 19.Боеко да патентова метода за да не се възползват от БГ иновацията безделниците от СЗО.
29
0
 
4
 
! Отговори
Дитранол преди 3 години
До фактЦифрата е около 400,000 на година. Ако някой е написал 70 млн, значи е гледал грешни данни. 70 млн е общата сума на починалите хора във света за година от всичко. По-леко с цифрите.
28
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 3 години
В този сайт беше изнесена цифрата, преди 3-4 дни.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде ги виждат тези 70,000,000 умрелш от Хипатит С? За 2016 са 366,000:who.int/news-room/fact-sheets/detail/hepatitis-c
26
6
 
3
 
! Отговори
факт преди 3 години
70 000 000(седемдесет милиона) годишно умират от хепатит С. По данни да СЗО.
25
1
 
12
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
У наше село няаа вирус.От 85 процента сме битови алкохолици.Алкаши дет му викат.Ридовно са фирка ракия 52--55 градуса.Она го убива.Никой не носи ни маски,ни каски.Кога някой оди до Софето,или Филибето тогиз си купува една за 50 стинки.И на доктор никой не оди.Фелшера по цял ден е у кръчмата.Одът до градо я за пазаруване на некой инструмент,я ей тъй свят дъ видът.Мислете му гражданята!!
24
5
 
12
 
! Отговори
Лоши новини преди 3 години
Първи ще умрат тези които се страхуват от вируса, въпреки че той не съществува, но страхът им е достатъчен за да пукнат.
23
4
 
6
 
! Отговори
Предлагам преди 3 години
да умножите числото на заразените и да прибавите една 0 към резултата.Така е по-вероятно да сте по-близко до реалния брой които са минали през вируса.Смъртността е 20 пъти по-малка от смъртността която показва статистиката.Малко по-голяма от тази на сезонния грип...
22
1
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Тоа вирус е биологично оружие.Само са молете да не изпляска здравната система.Тогиз жа са мре! Затва дезинфекцирайте са ридовно с ракия,запасете се с консерви,и брашно и са молете да не ви фане вирусо.
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега сравнете този един милион починали с общия брой население по света за близо една година, откакто този вирус "върлува". Сравнете го и с общият брой починали от обикновен грип. И нещо да ви минава през ума?
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Всеки ден около 50% от статиите са за ковид ! ''...................ами трябва да създават някакъв контент, с това си изкарват хляба ... кой знае какви други събития няма ... и хайде пак Ковид :)но народа вече не се връзва ... дори Ковид постепенно се превръща във вчерашна новина
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А шведският диктатор много ли е смъртоносен?
18
3
 
19
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 3 години
То бива облъчване , плашене и всяване на паника , ама другарите послушни ж0pналucmu направо се оляха !Всеки ден около 50% от статиите са за ковид ! Сталинка и тя ни плаши , че парите ще са кът( не че сега много ги има де) !Така е - ТРЕБЕ ДА ИМА ШАШ ! Така се командори по-лесно ! Непослушните - да се му мислят !
17
4
 
18
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Само днес населението на Земята се е увеличило с 220 хил човека, а от началото на годината са 65 млн.Толкова за Великия световен корона мор.
16
4
 
16
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Срещу коронавирус се яде варен щъркел и се взема безлихвен кредит.
15
2
 
5
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
С колко милиона се увеличи населението на земята през последните 8-9 месеца?