Румен Радев вече не е под карантина, дал е 3 отрицателни теста

Президентът се завърна от Талин предсрочно
Обновена: 21 окт 2020 18:44 | 21 окт 2020 18:24, Нели Христова
69
Румен Радев вече не е под карантина, дал е 3 отрицателни теста
Снимка: БГНЕС

Бяхме уведомени във вторник, в началото на деня, че президентът е бил контактен на положителен на коронавирус. Автоматично го потърсихме и установихме, че той е извън България. Изчакахме го да се прибере, връчихме му предписанието. Той проведе PCR тест, който е отрицателен, и с моя заповед от днешна дата карантината му е свалена, обясни шефът на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев на брифинг на здравните власти.

"След 3 отрицателни резултата от PCR тест на президента, единият от които направен в Естония, по преценка на епидемиологичния риск и по моя преценка, сме декарантинирали президента днес", каза Пенчев.

В 17,58 часа вчера на правителствения ВИП терминал кацна самолетът с президента Радев от посещението му в Естония, което прекъсна поради контакт със заразения с коронавирус ген. Димитър Петров.

Двамата се срещнаха миналия петък, на празника на летеца, а новият шеф на ВСС още на следващия ден се е почувствал зле и в неделя е излязъл положителният му тест.

Президентът се завърна от Талин предсрочно. Той бе там да приеме домакинството на инициативата "Три морета", която обединява 12 държави от Балтийско, Черно и Адриатическо море. Самата естонската президентка Керстин Калюлайд съобщи в социалните мрежи за това, че Радев е бил контактен със заразен от коронавирус, поради което посещението му се прекратява.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
АМИ В НАЧАЛОТО,.... преди 3 години
ТЕСТОВЕТЕ ВИНАГИ СА ОТРИЦАТЕЛНИ.... ХАХАХААА....ДО 10--ТИЯ. ДЕН!!!!!
56
0
 
3
 
! Отговори
РАНО Е ОЩЕ..... преди 3 години
ДО СЕДМИЦА, ШЕ СЕ ТРЪШНЕ И ТОЙ..... ХАХАХААА....
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не е под карантина?За човек, който е бил в контакт с болен карантината е 14 дни.За да даде положителен тест, трябва да е минало поне седмица от контакта му.Радев е бил контактен миналия петък.Само за президента ли важи да не спазва разпоредбите???
54
0
 
7
 
! Отговори
A дали преди 3 години
Си ги е платил?? :-)
53
0
 
2
 
! Отговори
До сата преди 3 години
Засега
52
3
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
да обяснява на бай Стойчо от мокрянци дето чака с двойна бронхопневмония за болнично легло------ В България никой не чака за болнично легло, болниците са полупразни.
51
11
 
5
 
! Отговори
Курчев преди 3 години
Интересно как при 100 дни протести заразени нямаше и сега изведнъж хиляди :) :) :) сценаристите, айде по-сериозно
50
9
 
2
 
! Отговори
Бовчара преди 3 години
Овци, слагайте намордниците и се затваряйте вкъщи. Правим го за ваше добро да не ни се пречкате. И да свиквате занапред
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3 до 7 часа са нужни да се репликира вируса. След три теста за 48 часа шанса да е заразен е малък, но теоретично съществува предвид че никой не може да каже дали не е поел минимално количество вируси, които и след няколко репликации не са под обема за установяване с тест.Това вероятно му е обяснено, и единственото сигурно е, че ако се разболее, то входното му вирусно натоварване, предполага леко протичане, при стандартното положение клинично здрав, установено на последния му общ преглед.
48
5
 
2
 
! Отговори
Бойкунчев преди 3 години
Не се тревожете, като вкараме маските, бройките ще паднат, иначе си плюем в сурата, че файда от тях няма :) :) :) всичко върви по план
47
2
 
6
 
! Отговори
До Хахахото преди 3 години
Та защо и нашия статист да не го направи. Пък после да обяснява на бай Стойчо от мокрянци дето чака с двойна бронхопневмония за болнично легло, че всичко е активно мероприятие.
46
8
 
2
 
! Отговори
Мутафунчев преди 3 години
Колеги, до края на годината герб ще отпуска по 50 лева на желаещ да даде положителен резултат
45
4
 
1
 
! Отговори
До Хахахото преди 3 години
Е че защо да не се заразят превантивно. Като знаят че ще се направи всичко възможно за тяхнното величайшо здраве, си се заразиха. И Тръмп, и БоЖо, и Болсонаро. Отхвърлиха го, както викаш и сега могат да убеждават Санчо от фуелвите, Джон от мините в Манчестър и някой реднек от средния запад, че няма страшно, това е просто грипче и всичко е конспирация на политическите им опоненти.
44
3
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Баси драмата!И какво ако е заразен или пък обратното-не е???На Тръмп му омръзна,зарази се и отхвърли тоя проблем навреме за финала на изборната надпревара.Най-добре Радев да направи същото,ако вече не го е направил през лятото,когато изчезна за малко.
43
2
 
12
 
! Отговори
махай се преди 3 години
Като не е под карантина вече да дава оставка "триморския мераклия". То бива неадекватни хора във властта, ама това вече е патологично.
42
1
 
15
 
! Отговори
Гостенин преди 3 години
Чшшшш, алооо...Какви тестове, какви отрицателни проби преди карантинния срок?Или някои сме по-равни пред вируса?Той Хвърчилков вярно страда от недостиг на кислород! Като алпинистите - мозъкът им е изяден от недостига на кислород.
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За активният борец Радев карантина няма , сигурно и тестовете не плаща .
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали си ги е платил, това са близо 500 лева, как мислите дали не му е хубаво на наш гръб?
39
0
 
6
 
! Отговори
Hanns Gruberr преди 3 години
Естонците са много близки с ФИНЛАНДИЯ , А С УНГАРИЯ НЕ---УНГАРЦИТЕ НЕ СА ХУНИ, А СА МАДЖАРИ И БРАТЯ НА УГРО-ФИНИТЕ, ВЪПРЕКИ ТЮРКО-ХУНСКОТО СИ ИМЕ : УНГАР.ЕСТОНЦИТЕ СА ДОСТА БЛИЗКИ И С МНОГО УГРО-ФИНСКИ ПЛЕМЕНА И НАРОДИ В РОССИИЯ...НО СЪС САМАТА ОФИЦИАЛНА РОССИЯ = СА КРЪВНИ ВРАГОВЕ.ЕСТОНЦИТЕ КАЗВАТ ЧЕ ЦЯЛА РОССИЯ Е УГРО-ФИНСКА...А МОСКВА Е ИЗКОННО ТЯХНА..ЗАЩОТО КОРЕННИТЕ И ОРИГИНАЛНИТЕ ЖИТЕЛИ НА МОСКВЕ -- СА УГРО-ФИНСКИТЕ ПЛЕМЕНА !ТЕ НЕ СА И ИНДО-ЕВРОПЕИСКИ НАРОДИ ! И ГЕНЕТИЧНО, И ЕЗИКОВО .
38
11
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Гербавите газ пикаят :) :) :)