Живот с маска: В Сеул всички носят от началото на пандемията

Въпрос на възпитание, а не на страх от глобите, разказва Крис Георгиев
22 окт 2020 09:45, Петя Славова
67

Хората, които живеят в  Южна Корея приемат носенето на маски като задължение. Там дискусия изобщо не е имало, разказва живеещият в Сеул Крис Георгиев в "България сутрин".

"Когато има установен случай на коронавирус, специален софтуер посочва местата, които заразеният е посещавал, както и контактните лица", коментира сънародникът ни и подчерта, че щаб два пъти дневно съобщава данните от обстановката в страната.

Още по темата

По неговите думи пред Bulgaria ON AIR носенето на маска е по-скоро възпитание, отколкото страх от глобите.

"От 3-4 дни има санкции за неносене на маска, но от началото на пандемията не съм виждал човек без маска", отбеляза Георгиев и добави, че изключение има само за хората с респираторни заболявания.

"Децата също носят маска, а да я свали някой в градския транспорт е немислимо, шофьорите стриктно следят това", подчерта той.

През август маските са били задължителни дори в заведенията за хранене в моментите, когато няма консумация. Сега е така само по време на поръчване.

"Тук има прозрачност при отразяване на обстановката около коронавируса", разказа Крис Георгиев.

По отношение на ваксините, от чието поставяне в Южна Корея има смъртни случаи, той заяви, че паника няма, но все пак хората са притеснени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
0
 
! Отговори
Тъпкача преди 3 години
Навремето в Брайтън, Южна Англия, прасках една южнокорейка. Нищо особено. Жена като жена.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко ми е смешно да чета коментарите тук. Като се дава друга държава за пример за нещо, дето не му се нрави на българина (като носенето на маска), те ще измислят какво ли не, ама изобщо не по темата срещу тази държава. Ама самоубивали се, ама старците не живеели добре, ама на телефоните си били. ОБАЧЕ!! В същото време обожават да се сравняват с други държави за неща дето им изнася - примерно продължителност на живота, заплати и т.н. Искате всичко да ви е наред, но не обичате да спазвате правила
47
3
 
3
 
! Отговори
юберашунгмахен преди 3 години
Щом ни го казват от днес бг менте нюз значи е вярно, юж.корея е нищо по различно от нас колония на запада и обществото страда от същите болежки , 2% богати останалите бедни, у ищожаване на биз еса от големите компании и политици, тази година оскар спечели филма *** който показва действителноста в корея
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Meчтата на Рокфелер беше да направи запада като Китай. Ето че ни показват колко хубав е азиатския начин на живот. Носят маски и са щастливи.
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте сега.. на азиатците това им е в културата. Защо всички носят маски при най малкия грип?Защото от малки всички искат да бъдат нинджи и самураи.
44
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Андрешко е неуправляем.Пандемията е само доказателство за това !Само болшевишкия строй до някъде само подтискше неговата неуправляемост.
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Iordan Ivanov Warnin,що не идеш към карлуково за една ирисодиагностка ?
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корейците работят като луди,дори често оставят след работно време,за да преборят стреса пият на макс след работа,имат висок процент самоубийства. Тябва ли да селдваме техния пример?! В *** видяхме семейството къде живееше,имат такива жилища!!!Това ме шокира.
41
1
 
9
 
! Отговори
z преди 3 години
До СатираМного си прав, веднага се забелязва кой иде от село по начина му на возене в градския транспорт. Има и други признаци, но няма да ги издавам.
40
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корейците са много бъгната нация мазохостична.
39
5
 
3
 
! Отговори
Iordan Ivanov Warnin преди 3 години
Тестове провеждани ежедневно подават следното:Носенето на МАСКИ ПРЕЧИ НА ОТделянето на токсични газове от бели дробове. Част от неизхвърлените заради маските токсични газовесе ПОЕМАТ ОТНОВО и поразяват трайно вкл ЛЕкАРИ И МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ> Жертите принудени да носят маски развиват специфични ВИДИМИ ОТРАВЯНИЯ> Експерти да ползват наличната техника вкл и визуален анализ. Виждат се специфични потъмнявания на лицата на жертвите . ирисодиагностика може да даде точни данни за поразени органи .
38
3
 
13
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Хората си имат дисциплина, култура и самосъзнание. Бай *** и банкет може да вдигне в градския транспорт.
37
3
 
4
 
! Отговори
инспектор Веска преди 3 години
Трамваите в Сеул блестят от чистота, защото хората ходят с маски и ръкавици и не издишват въглеродния диоксид навън, а го въртят в себе си, освен това не могат да си похапват и попийват в това си положение и затова са стройни.
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Властта в тоталитарната държава може да накара хората да ходят на четири крака и да вучат.Но това демократичният свободен свят не го касае.Апропо - там се маскират много преди 2020 - та година. Ама не го пишехте.
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Сеул още ли си правят харакири, ако ги уличат в кражба. Въпрос на възпитание, манталитет и съзнание. Между другото там си ходеха с маски още преди т.нар. пандемия.
34
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Северна Корея не носи никой и няма болни. Уж са от една раса, ама явно са по умни
33
13
 
10
 
! Отговори
Сава Томов преди 3 години
Заври си я маската отзад, яко, яко отзад!
32
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
въпрос на уважение на останалите хора - това е маскататя неможе да те предпази от човек без маска но българина си е ди.вак
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До уригнах сеКъде ще се мерим с тях бе, брат*чед!Те тия и урината на императора са пили в израз на верноподаничество!...........А това че нас непрекъснато ни принуждават да ядем *айна, ни е направило такива!Не съжалявам, за това къде и какъв съм се родил.Който се срами да се нарече БЪЛГАРИН - да си сменя гражданството и националната принадлежност, че ако ще и пола да си сменя...
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корейска кола Лоша идея