По-строги мерки в Гърция, високи глоби за нарушителите

Магазините в активните райони с намалено работно време
24 окт 2020 08:27, Елка Василева
2
По-строги мерки в Гърция, високи глоби за нарушителите
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция влизат в сила по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Маските стават задължителни и на открито, въвежда се вечерен час. Магазините и заведенията в активните райони ще работят с намалено работно време, предаде БНР.

Задължително носене на предпазни маски на закрито и открито в цялата страна въвежда гръцкото правителство. В общо 19 области влиза в сила забрана за движение на гражданите от 12,30 през нощта до 5 сутринта. Сред засегнатите райони са Атина, Солун и Серес.

Още по темата

В барове и заведения за хранене, които задължително затварят в полунощ, клиентите може да заемат до 50% от капацитета на заведението и трябва да спазват дистанция.

Търговските обекти ще работят при стриктно съблюдаване на санитарните мерки. В рисковите райони е забранено да се събират повече от 9 души, препоръчва се да не се посещават и роднини. Държавните и частни компании преминават към работа дистанционно, където е възможно.

Засега само областите Козани и Касторя са в условия на карантина.

Полицията ще следи за спазване на мерките, като на нарушителите ще се налагат високи глоби, предупреди министърът по защита на гражданите Хрисохоидис.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
"Смелият" *** да отива в Гърция да протестира срещу мерките... Много искам да видя това.