В Словения забраниха движението между общините заради COVID-19

Премиерът призова словенците да сведат до минимум контактите си
26 окт 2020 13:48, Елка Василева
15
В Словения забраниха движението между общините заради COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

В Словения от вторник се забранява движението между общините на цялата територия на страната, съобщи премиерът Янез Янша, цитиран от СТА.

Забраната, която ще е в сила в продължение на седем дни, ще бъде облекчавана постепенно в районите, които се борят най-успешно с пандемията от коронавирус.

Янша призова словенските граждани да сведат до минимум контактите си, за да може възможно най-скоро ограниченията да бъдат отменени.

Още по темата

Случаите, в които гражданите ще могат да напускат общините, са като онези през март, когато подобна мярка бе в сила. Изключенията се отнасят до пътувания с цел отиване на работа, земеделска работа, отиване на лекар или в аптека и грижа за близък роднина.

Янша повтори казаното по-рано от министъра на здравеопазването Томаж Гантар, че скоро ще бъдат подготвени над 700 легла за лечение на пациенти с COVID-19, както и че се водят разговори за допълнителни 300 легла, предаде БТА.

В Словения вчера бяха регистрирани нови 1675 случая на зараза с коронавирус, с които общият брой на потвърдените случаи достигна 14 288. Починали са общо 241 пациенти, шестима от които през последните 24 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 3 години
Когато словенците печелеха тур дьо франс, цъкахте с език: ейй кога ще ги стигнем словенците. Сега при първото нещо, което не им харесахте, веднага сменихте плочата. ЗАААЩО сте толкова елементарни, тези мозъци напълно ли са закърнели?
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Словения в последно време имат 17 пъти повече новозаразени на ден на човек от населението в сравнение с България, а виждате, че и ние сме зле.
12
7
 
3
 
! Отговори
о, да ..! преди 3 години
Аз пък съм на мнение, че трябва да се сложат бариери на изхода на София:нито влизане, нито излазани от ... София!това да бъде поне пет години!ако това стане, хайде да видим как ще се развива заразата ..?Всичко лошо идва от ... СофияСофия да бъде изолирана поне за доста дълго времеи ... никакви проивзи и да бъде залята с *** и подпаленанека да ги видя как ще дращат по клавиатурата на компютрите!хайде да видим онлайн ... хранене!София ли ..?Без София ...!
11
4
 
12
 
! Отговори
браво от.качалки преди 3 години
И тия словенци не са у ред!
10
9
 
2
 
! Отговори
о, да ..! преди 3 години
Аз пък съм на мнение, че трябва да се сложат бариери на изхода на София:нито влизане, нито излазани от ... София!това да бъде поне пет години!ако това стане, хайде да видим как ще се развива заразата ..?Всичко лошо идва от ... СофияСофия да бъде изолирана поне за доста дълго времеи ... никакви проивзиинека да ги видя как ще дращат по клавиатурата на компютрите!хайде да видим онлайн ... хранене!София ли ..?Без София ...!
9
3
 
0
 
! Отговори
инженер преди 3 години
абре ние га ке затваряме фабрикитеще ми се една алкохолна карантика така де да потренираме за коледа
8
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Не е лесно да си толуп! Честно! Словенците като нас въведоха на 13 март почти същите мерки! Айде освен чалга следете новините, но не тези дето най-отгоре си пише "fake" и няма кой да го прочете. Само Швеция и Холандия са и са били с по-меки мерки от нас!!! Шведския главен епидемиолог 03.06.2020г.:"Сгреших фатално"!!!!
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До И тияВ момента Швейцария. Повтарям Швейцария реват, че свършиха медицинските кадри! Не е фейк и не е майтап. А тук народни въстания, сватби, балове, кръщенете, събори и много алтав народ, и "лошото" ни здравеопазване още диша!!!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тука преди 8 месеца ама като НЯМАШЕ ВИРУС така ни затвориха.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Взе ми набраното от клавиатурата. Хаха! После такива като 2 се обиждат на "толуп". За да не затягат мерките в България е политическо решение. Защото знаят какви са 80% от матреала. Като не са мал да мрът. Знаят и на опозицията колко им е морала. Таня Андреева, мин.на здравеопазването при Орешарски още пролетта даде мнение, че бързото разхлабване на мерките под обществен натиск няма да даде възможност за адекватен анализ на ефекта от всяко разхллабване. И ще стане миш-маш.
4
6
 
10
 
! Отговори
И тия преди 3 години
се поддадоха на илюзията.
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масово съсипване. Това е целта. После ще кажат ами системата се провали, трябва ни нова система.
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да се търкалят глави на политици
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей тез гербаджии затвориха цяла европа е...