В какъв вид имот да инвестираме по време на коронакризата?

Експерт: Инвестицията в жилище е най-уместна в момента
28 окт 2020 22:20, Анисия Иванова
30
В какъв вид имот да инвестираме по време на коронакризата?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Недвижимите имоти са били първокласен актив за създаване на богатство в исторически план. Много от това богатство в миналото е създадено в периоди на несигурност и поради периоди на дислокация като сегашната, в която се намираме. И ключът към успеха, както във всяка друга индустрия, е с кого инвестирате и в какви видове активи. Ще има победители и губещи.

В тази обстановка има някои класове активи, които се представят дори по-силно, отколкото преди коронавируса.

Многофамилните жилищни сгради, например, са по-силни днес, отколкото някога са били, защото хората трябва да живеят някъде. В обстановка, в която хората са повече вкъщи от всякога, ползите от това да притежаваш жилищен имот са ясни, коментира Раян Уилямз, главен изпълнителен директор на Cadre.

Индустриалните имоти са друг клас активи, който е невероятно убедителен предвид тенденцията към електронна търговия, която се разрастна и ефективно дигитализира логистиката и веригата на доставки.

Трябва да сме фокусирани върху разпознаването на класовете активи, които мислим, че ще се представят още по-силно и да стоим далече от класове активи като търговия на дребно и хотелско настаняване, около които към момента имат много въпросителни и неизвестни.

Да стоим далече от офиси в централен градски бизнес район, който според вас може да има какво да предложи.

Става въпрос за селективност, за правилна платформа за изграждане на портфолио, защото недвижимите имоти отново са страхотен хедж за много от нестабилността, която наблюдаваме на фондовите пазари.

Видеото по темата гледайте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
8
 
! Отговори
Балона ще гърми яко преди 3 години
Хахаха!! Ей, не разбрахте ли, че шараните свършиха! Цените са абсолютен таван, а кризата, която идва рЕзко ще ви удари в земята! Всеки, който има 20 грама мозък се сеща, че пукането на балона е изключително близко. Очаква се рекорден спад в цените. Половината офиси в Софето вече опустяха!
21
0
 
11
 
! Отговори
НАЙ НАЙ НАЙ УМЕСТНО преди 3 години
В момента, при супер-високи цени, вероятен връх, и при предстоящата световна икономическа криза, и когато туризмът е близо до нула, един имот е най-уместната инвестиция. Повярвах, записах си
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето така обичам-имотна статия с 26 коментара, 4 от които са мой.Хайпа бавно,но сигурно загасва.Изстива интереса,а с него и търсенето.Очаквам 30% спад в цените на жилищните имоти (офиси не знам някой да купува/наема в последните месеци) в София до края на следващата година.ЧСИ-тата ще работят извънредно.Спомнете си 2009-2010 как обезлюде столицата, плочкаджиите се преквалифицираха в градинари и земеделци и се върнаха по бащините си ниви.Сега ще е много по-осезаемо, дори ИТ-тата бягат от София.
19
1
 
2
 
! Отговори
. преди 3 години
До До 25Много просто! Сменят се и културите, които се отглеждат! Земеделските производители си знаят работата, не ги мисли!
18
0
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
А какво се случва със земеделския добив по Добруджа? Нещо май климата се променя и с него и добива и с него и арендата,както и цената на земята.
17
1
 
6
 
! Отговори
. преди 3 години
В какъв имот да инвестираме? САМО и ЕДИНСТВЕНО земеделска земя!!!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гладни години дойдоха.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оле. Тия са тотално сбъркани.
14
1
 
17
 
! Отговори
От 21 преди 3 години
Фундамента ви е счупен драги ми имотни инвеститори. Хора няма вие в имоти ще инвестирата в България,където всяко 3-то жилище се руши и пустее празно, където има най-високата смъртност и най-ниска раждаемост според ЦРY. Където отличници като нас вече оглавяват приза на най-висока смъртност от Ковид на балканите, където корупцията е пропита на всички нива.Инвестирайте в НИ в бели държави,но не и в България!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнyсните брокерчета пак изпълзяха от мишите си дупчици,както и разни схемаджии и фараони! Хайде на инвестициите, хайде на airbnb,на booking, на бизнес офисите и за баш инвеститорите на Исторически Парк на Ивелинчо или пък що да не инвестираме в бившото военно поделение в покрайнините на Търново (с фиксиран доход от наем 7+% гарантиран, ...ако има кой да го наеме)Мъка,мъка...
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В никакъв имот не се инвестира...по време на епидемия. Инвестира се единствено в здравето на хората около вас и лично в собственото.
11
0
 
14
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Хахаха отново поръчкови статии от брокерите на имоти как не ви писна?
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
To се инвестира ако има пари.Като има заеми човек гледа първо тях да върне.Какви инвестиции какви 5 лв?
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както и да играете, държавата ще ви ограби. Това е все едно да играете покер с някой, който е монтирал камера зад гърба ви и ви гледа картите.
8
0
 
16
 
! Отговори
Истина преди 3 години
тези са го закъсали и си правят самореклама за да вдигнат малко пачка ... и да оберат хората колкото може повече с печалбите си които са 50% по-големи от колкото е нормално
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да е сега ще инвестирам в бетон в софия...
6
0
 
17
 
! Отговори
Разум трябва преди 3 години
Ти, който си дал телефон в ръцете на 4-годишно дете нямош мозък за 2 стотинки, камо ли да мислиш къде да инвестираш.Поне не осакатявай детето си, и му вземи телефона.
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо пак не вървят продажбите... щом почнаха да се въртят реклами и по телефона на сани ми, който е на четири годинки - да си купел офис... смятайте колко е зле, че да опрат до такава агресивна и безсмислена реклама...
4
1
 
12
 
! Отговори
Инвестирайте преди 3 години
В Северозапада. Скоро там ще има инфраструктура.
3
3
 
6
 
! Отговори
голия ....ъз ли да преди 3 години
си инвестирам ? Къде да инвестира научете шкафа ,че е почнал да ги копа из градината !