На фона на нови ограничения Меркел предупреди за тежка зима

Затварят ресторантите, баровете, спортните обекти за четири седмици
26
На фона на нови ограничения Меркел предупреди за тежка зима
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди днес германците да очакват "тежка зима", предаде БТА като цитира Асошиейтед прес. Това стана на фона на регистрирания през последното денонощие пореден рекорд на новите случаи на коронавирус в страната.

Още по темата

В реч в Бундестага - ден след като договори с премиерите на 16-те германски провинции нови, по-широкообхватни рестрикции за възпиране на разпространението на вирус - Меркел каза, че Германия е изправена "пред драматична ситуация с началото на студените месеци".

"Зимата ще бъде тежка, четири дълги, тежки месеца. Но тя ще свърши", заяви германският канцлер и добави: "Вече видяхме през последните осем месеца как може да се учим и да си помагаме един на друг".

Според рестрикциите, които влизат в сила в Германия в понеделник, ресторантите, баровете, спортните и културни обекти ще бъдат затворени за четири седмици, заедно със салоните за красота и публичните домове. На хората ще бъде забранено да се събират на обществени места на групи над 10 души или максимум две домакинства и ще им бъде препоръчано да не предприемат несъществени пътувания.

Училищата, детските градини, магазините и религиозните обекти ще останат отворени, което накара някои да нарекат карантинните мерки "леки", в сравнение с по-строгата карантина, която бе в сила през март и април.

Меркел заяви, че властите нямат друг избор, освен драстично да ограничат социалните контакти, тъй като две трети от инфекциите в Германия вече не може да бъдат проследени. "Ако чакаме докато се напълнят интензивните отделения, ще бъде прекалено късно", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
доЯница преди 3 години
Яница кефиш хех философ хехе
20
2
 
7
 
! Отговори
Яница преди 3 години
Беэумен спектъкъл на социопати!!! Подпалиха целия Свят - или както се каэва, никой не може да спре, онова което има да става!!! Ще е чудо на чудесата, ако всичко това не иэгърми!!!
19
0
 
4
 
! Отговори
Арена Арменец преди 3 години
Танте Кукуригел трепереше и посред лято. Дано зимата да я довърши.
18
4
 
2
 
! Отговори
тва е преди 3 години
Как все на Меркел се случват такива неща, тая жена е много велик канцлер
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изказването и ми прозвуча меко казано цинично.
16
5
 
7
 
! Отговори
Deniz преди 3 години
Лъжете Госпожице Меркел лъжете както лъжат всички. Вируса е един нормален грип и нищо друго, но и вие участвате във тази престъпна игра, лъжете и то как.
15
3
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Германия никога не е била велика.Както всяка държава и там са имали гении, но никога не е била велика нито като нация, нито като държава.
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия капитулира пред глобалисти и ултралиберали . Меркел е национален предател а патриотите биват наричани нацисти и фашисти ....жалка история на една велика ( вече в миналото ) нация ....
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фашунгерите хептен изперкаха....
12
0
 
9
 
! Отговори
Газдов преди 3 години
До АнонименТя статистиката, въпреки, че е много манипулирана, служи като предстекст да ни ограничат правата максимално. Лошото е, че много хора заради един нелогичен страх са готови да си дадат свободата доброволно. Казвам нелогичен, защото хората реагират сякаш са били безсмъртни до момента и едва от 8 месеца има болест от която може да умрат, а верятността да умрат е примерно 5 на 1000 заразени.
11
1
 
13
 
! Отговори
Коми-Фашизъм е Тук преди 3 години
"Европа се затваря: Испания в извънредно положение до Mай 2021, хиляди полицаи по улиците в Германия"Китайският Комунистически Фашизъм е Тук - ГУЛАГ под Открито Небе, Концлагери и Холокост за Народите на Европа!!
10
4
 
3
 
! Отговори
Джанго преди 3 години
Е, нали няма да спират социала, пък да ни затварят. Дреме ми на пищова.
9
0
 
20
 
! Отговори
Granik преди 3 години
Германеца е наивен и глупав. В мазата си няма буркани с трушия, свинско с мас,компоти, 500 кила ракия, 600 кила вино, бидон с кисело зеле, три пръта луканка. Така че германеца е обречен.
8
2
 
12
 
! Отговори
Нингендорф преди 3 години
На мене ми е добре. Лежим си в къщи и тая ми плаща.Ама ми трбват пари за нов диван, че тоя се пролежа.Требва да ходим в ИКЕА.
7
2
 
22
 
! Отговори
Газдов преди 3 години
Само да ви поясня и тук в Германия на всички почти ни е ясно, че са политически и икономически игрички. Нормално респираторно вирусно заболяване, като всяко друго, чиито усложнения се преекспонират и се представят като нещо сигурно, а не като малка част от общото. Освен това по данни на Роберт Кох в момента последната седмица са направени 1.36 млн. теста от които 76000 позитивни, коеф. 5,67%. Март месец коефицента достига 9% на 400 000 теста има 37 000 позитивни.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затварянето почва от декември. Този план беше официално обсъден РКИ.Да видим как ще се справят швабите.
5
1
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Утре Боку ша ни предупреди и той,за...тежката зима.Дано...снегорините не замтъзнат до...пролета на някой планински проход.Иначе на Шипка,всичко е...спокойно,щото Боку е...премиер;поне за...сега.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затварянето ще е 4 месеца, а не 4 седмици.Запомнете го.
3
5
 
26
 
! Отговори
69 преди 3 години
това бабе трябваше отдавна да бъде изхвърлено от германската и европрйска политика, не знам до кога ще я търпят, нанася само щети.
2
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавите извън ЕС ги чака много яка смърт, европейските граждани са късметлии, че имат Меркел .Меркел ще спаси европейските граждани от яка смърт.