Заразените с COVID-19 разнасят вируса и преди да имат симптоми

При всякакви симптоми на настинка е необходим PCR тест
31 окт 2020 16:41, Нели Христова
58
Заразените с COVID-19 разнасят вируса и преди да имат симптоми
Снимка: БГНЕС

Руският имунолог Владислав Жемчугов разказа пред РИА Новости колко дълго пациент с COVID-19 представлява опасност за другите.

"Заразността след проявата на болестта зависи от лечението и от това в каква форма протича заболяването. Бих препоръчал заразените да носят маски, особено тези, които са в контакт със здрави хора през целия инкубационен период - поне 14 дни. И второ: не забравяйте, че човек може да бъде заразен по време на целия инкубационен период, т.е. две седмици, а в някои случаи дори и три“, обясни лекарят, цитиран от Канал 3.

В допълнение, имунологът отбеляза, че при всякакви симптоми на настинка е необходим PCR тест за коронавирус. Според него е необходимо да се направи и изследване за грип, тъй като той се лекува по различен начин.

Заместник-директорът по клинична и аналитична работа на Централния изследователски институт по епидемиология в Русия - професор Наталия Пшенична, заяви пред РИА Новости, че човек, който се е заразил с COVID-19, е максимално заразен два дни преди появата на симптомите и в първия ден на заболяването.

Според нея средно човек се заразява три или четири дни преди появата на симптомите и продължава активно да разпространява вируса през първите пет дни на заболяването. По-късно шансът да предадем COVID-19 на друг човек е малко вероятен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дръъън, дръъън, дръъъ, та пляяяс!Какво целите да ни внушите?Че всички сме длъжни масово да си правим PCR тестове ли?Нъцки! Руската докторка също казва, че 2-3 дни МАКСИМУМ преди първите симптоми може да смв заразни. Ми то така е и при грпа бе, умници!А лечението било различно, да.Грипът се лекува с Тамифлу, а COVID-19 с Ремдесивир. Е, това е вече гадно, признавам. Освен че е скъпо се прилага интравенозно, в болница. А и го няма.
47
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Анев фса не преписвате статии отпреди 8 месеца?
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер извинение за домашен арест уж карантина на здрави хора. Срам нямат
45
0
 
2
 
! Отговори
Чичко ви преди 3 години
Бил гетс каза, че пандемиите ще са чести.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До шмatka Дивотията може да спре когато започнат масови протести във всички страни едновременно и бъдат принудени да спрат дивотията ако не искат по дърветата да висим или ние или те, хипотетично казано шматке.
43
0
 
0
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 3 години
Уникално прозрение!
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Аз Ами те медиите го измислиха и те го разпространяват от сутрин до вечер само за ковид19 говорят , всеки ден нови и нови професорки на по 70г. дето може и на компютър нищо да не са прочели ама много стари учебници имат и препрочитат и преповтарят някакви заклинания по всички радия и телевидения. Толкоз професорки и докторя в тая страна а гледай до къде я докараха, до кривата круша че и по зле, на последно място сме.
41
7
 
6
 
! Отговори
до 47 от славянин преди 3 години
''Какво им е ОК на шведите?! И те имат по над 2000-3000 новозаразени на ден. Примерно на а 28 октомври Швеция имат 3396 новозаразени.''Ами OK-я на шведите им че без почти никакви репресии над населението си имат почти толкова новооткрити носители, колкото имаме ние при наличието на достатъчно репресии!? Това достатъчно ли ти е!?
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До колкото разбрах руския учен препоръчва маски да носят болните хора за да не заразяват здравите, което е резонно. Но у нас маски трябва да носят здравите хора и именно те са изолирвани и карантинирвани и тормоз всякакъв срещу здравите и най вече работещи хора, но за сметка на това кихащите и кашлящи пенсионери никой не ги закача, щъкат по магазините като за последно и ровичкат стоките в лидъл като невидели.
39
4
 
6
 
! Отговори
До 42 Аман преди 3 години
Какво им е ОК на шведите?! И те имат по над 2000-3000 новозаразени на ден. Примерно на а 28 октомври Швеция имат 3396 новозаразени.
38
10
 
4
 
! Отговори
Затворете преди 3 години
Училищата. Те разпространяват заразата.
37
8
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Вируса се разнася само в медиите.
36
2
 
5
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Никакъв доктор не си, а най обикновен манипулатор. Вируса и съответния тест ги откриха след като установиха заболяването, което се развива с съществено разминаване от натрупания опит в лечение на атипични пневмонии.Това че публиката се е фокусирала в един от методите за диагностика, не променя факта, че болестта има непознато за медицината развитие.
35
2
 
1
 
! Отговори
??? преди 3 години
Как може да си направиш бърз тест? То настинките през зимата са поне по 2-3.
34
5
 
12
 
! Отговори
Аман преди 3 години
От глупости и истерии вече 8 месеца. Шведите минаха пика без драстични мерки и веча са ок. Колкото повече се пристискваме, толкова повече ще приритваме. Това за ковида. Батисахме икономиката, народа откачи, другите заболявания се неглижираха. С една дума всичко обърнахме на опаки и искаме още. По телевизиите не спират да изтезават и без друго измъченият народ, като старателно броят починалите и положителните тестове. Този който не го хване ковид ще е с психическо заболяване.
33
8
 
6
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
За неразбралите и недочели и недоучили ГЕРБ ДЕ-БИ-ЛЧЕ-ТА и фенове на НОЩ от грип и усложнения му като пневмониите и др. ВСЯКА ГОДИНА в БГ умират средно по 1500 човека!!!! и то това е за периода на грипната вълна от около 3 месеца - сега от тоя грип именуван Ковид за 9 месеца колко умряха ( като в бройката влизат катастрофиралите но умрели от ковид, както и тия които като умрат дават по 3000 лв на близките им да ги пишат ковид и др. лъжи и надувки на статистиката?
32
3
 
9
 
! Отговори
шмatka преди 3 години
Кога ще се спре тази идиотия?
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това просто не е вярно!Разнасят тези които кихат, кашлят и се надяват да им мине на крак.Няма безсимптомен, който се е заразил и репликирал многократно вируса. Безсимптомни се пишат тези, които крият, или не си обръщат внимание, по различни причини. Истински безсимптомните, не репликират вируса в обеми, които да излъчват и заразяват. А ако се разкихат или разкашлят, то вече не са безсимптомни.
30
2
 
8
 
! Отговори
Хайде бе?! преди 3 години
До АнонименПо-тъпо нещо не бях чувал скоро! Бебето откъде ще се зарази, че да зарази майката? Да не е ходило на барче преди да се роди? За обратно по съм съгласен да е възможно..
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом кихнеш, отивай да си правиш тест. И ще видиш в какво приключение ще се вкараш.