Николай Василев: Следващата година може и да е по-лоша

"Държавата раздава милиардите с лека ръка"
Обновена: 23 ное 2020 22:15 | 23 ное 2020 22:05, Веселина Йорданова
30

Как ще се отрази нов локдаун на икономиката ни?

Към края на лятото всички се бяхме поуспокоили, че няма толкова много заболели. Не знам дали следващата година няма да е по-лоша от тази за всеки един сектор, каза в "Денят ON AIR" бившият министър на икономиката Николай Василев.

По думите му ресторантьорите били първите, пробили ставката за ДДС от четвърт век, но нямало понижаване на цените в заведенията.

"Неправилно е в първи полъх на пандемията да похарчим всичките пари и после да капитулираме. Държавата, където и каквото й падне, раздава милиардите с лека ръка, което не съм го виждал през живота си. Дори когато имахме големи дефицити преди години, не се раздаваха пари така", обясни още той.

Според Василев с новите мерки и още жертви едва ли следващата година ще е с ръст нагоре в икономически план.

"На кого дадохме пари - не бих оспорвал за лекари, медици, дадохме за респиратори. Милиардите отидоха обаче за държавни служители, пенсиите 2 години имаха ръст. Правителството ги дава на служители в публичния сектор. Учителите не казвам, че не трябва да получават пари, но в такава криза...", обясни той за Bulgaria ON AIR.

Трябва да подкрепим хората на първа линия, каза бившият министър на икономиката. "60/40 бе добра мярка, не трябваше да се пипа въобще", отбеляза Николай Василев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обзалагам се, че ще е по-лоша. До началото на лятото 21-ва, ще е минимум кризата с ковид, а до тогава ще са нанесени сериозни щети на всяка една икономика, включително и нашата. Чака ни голем ***, следващата година.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Теб те видяхме !!! МРЗ = 120л бензин А 95 !Скрий се !
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващата година може и да е по-лоша, а ти Василев може и да умреш. Което не е кой знае какво постижение.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е кое не е ясно? Мутрата хвърля пари *** калинките в администрацията за да си купи изборите. Пък че някой умирал, голям праз, ще излъжем материала ,че всичко е наред.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Богатите не си ги слагат в джоба, за да си купят нова яхта. Ако утре бизнес за 125 000 000 лева стане нерентабилен, собствениите ще го разпораддът и пак ще останат 10-20 000 000 за "раздавки". Те ще се оправят. Ама сототиците, а моможе и хиляди хора, останали без работа, няма да го имат тоя лукс.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До whateverЗа съжаление, когато ти и аз кажем бизнес, разбираме И онзи бизнес, деот може би носи 10-15% за икономиката, но се издържат 50-60% от хората чрез него, от рода на барове, ресторанти, кухни, ферми и прочие, а не само някакви огромни преприятия, разработка на софтуер и добив на ресурси.
16
0
 
4
 
! Отговори
whatever преди 3 години
Василев казва някои смислени неща в интервюто, но... Как бизнесът да дава 40% при мярката 60/40 като оборотът е спаднал драстично? Много просто звучи от устата на някой, на когото заплатата му едва ли е пострадала и с лев. Дори и да има някакви спестявания бизнесът, кой бизнесмен ще започне да ги харчи ей така, без да има приходи и без да се знае колко още ще продължи това. Хайде малко съчувствие! И нека не забравяме, че ДЪРЖАВАТА е тази, която уби бизнеса, а сега вика - да са мислили!
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ху*Познавам му типажа много добре. Като се захванат от 25 годишни, не спират да блъскат по 15-6 часа на ден, защото са попаднали някъде дето се вадят страшни пари. Компенсаията на липса на социален живот са кока, пиене и разврат. Не точно като във Вълкът от Уой Стрийт, ама пак прекалено. На 35 гледат да се пенсионират, защото вече са натрупали капитали, обаче навиците им са същите ... На 40 мязат като на 60+
14
1
 
1
 
! Отговори
Ху* преди 3 години
Леле колко е удартял този ... на нищо вече не мяза! Явно с пари ме всичко се купува.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може, ами да.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъвто и да е, в случая е прав.
11
2
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Умникът,който започна да затрива БДЖ?Ясно.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Koko the truthТова се забравя, често. Като хората искат млади българи с опит от чужибна, редовно тоя и Велчев се дават за примери. Проблемът обаче е, че тея са върлите комунистически кадри. Днес не е като преди 20 години. Само това ще кажа.
9
1
 
2
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
ти нали си добре. ще купуваш ефтино, пак...
8
1
 
20
 
! Отговори
Koko the truth преди 3 години
Бащата на този не беше ли от службите по тоталитарно време? Ей, човек не може да избяга от две неща: от биографията си и от осигурената чрез връзките на тати кариера. То май за всички от властта и капитала в България важат тези две правила..
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ники иска социални помощи за богати и бизнесмени.Той иска социални помощи, но милионерите да ги вземат. Индия и Латинска Америка са либертариански държави, където богатите вземат държавните помощи.
6
1
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Айде и този ***, нищо по-добро не предлага, само си плакне устата с глу.пости.
5
1
 
11
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Калашниците и стадионите са измислени за такива като този, Костов, бб и другите мръсни *** и ***. Долу националните предатели! Страхувайте се!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто като че ли им прави кеф да побъркват народа.Затова вече не чета новини.То само от тоя стрес влизат в болниците повече от Ковида.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко мизерии причини на страната, помник как подари бтк за 200 милиона и после я препродадохе 5 пъти, ***