СЗО за ваксините: Няма да имат странични действия, които да застрашават живота

Процесът е трудоемък, но се следи внимателно
25 ное 2020 20:52, Нели Христова
86
СЗО за ваксините: Няма да имат странични действия, които да застрашават живота
Снимка: БГНЕС

Ваксината срещу Ковид-19 няма да има странични действия, които да застрашават населението. Това уверение на румънския представител в Световната здравна организация (СЗО) доктор Александру Рафила публикува на първа страница днес в. "Ромъния либера".

Професор Рафила даде тези уверения на пресконференция в град Плоещ в качеството на кандидат за народен представител от опозиционната Социалдемократическа партия за парламентарните избори на 6 декември, уточнява вестникът.

Доктор Рафила каза, че става дума за много трудоемък процес, който държи сметка за всички научни доказателства, получени от клинични изпитания с участието на десетки хиляди хора. "Не стои проблем тези ваксини да имат някакви странични действия, които да застрашават здравето на хората", заяви Александру Рафила. Той обърна внимание, че "от тези ваксини и успехът на кампанията по ваксиниране зависи в голяма степен подновяването на функционирането на държавата".

В. "Гъндул" цитира изявление на кмета на Букурещ Никушор Дан във връзка с масовото тестване за Ковид-19. "За да тестваш два милиона души с ПСР тестове, ти трябват 100 милиона евро. Нямаме тези пари!", заяви кметът на румънската столица. Никушор Дан каза, че правителството е поръчало три милиона бързи тестове, одобрени от СЗО, които са много по-евтини, но които, за съжаление, още не са пристигнали в Румъния, пише "Гъндул".

В. "Евениментул зилей" цитира друго изявление на Никушор Дан - за леглата в интензивните отделения. Броят на леглата за интензивна терапия в букурещките болници ще бъде увеличен в разумни срокове, увери кметът на румънската столица. Дан призна, че отделенията за интензивна терапия са подложени на много голям натиск заради големия брой случаи на Ковид-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
0
 
! Отговори
Машмов преди 3 години
Ще се ваксинирам точно никога. Аутист или инвалид не ми се остава.
69
2
 
0
 
! Отговори
Опровегаха го вече преди 3 години
Няма да има странични ефекти за рода МакЛауд - щотот са безсмъртни!(в тоя ред на мисли- ваксина им не требе.)
68
2
 
2
 
! Отговори
Ех маркетинг! преди 3 години
Няма, няма - докато не стане!Американците имат опит със такива гафове оскатили хиляди деца.Историята не е заличена.
67
2
 
3
 
! Отговори
От няма страшно преди 3 години
най-ме е страх.
66
2
 
1
 
! Отговори
без мен преди 3 години
Егати живота, ако след ваксината останеш инвалид!
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маже да няма, ама може и да има. Само времето ще покаже след година,две.
64
2
 
0
 
! Отговори
ЗАЛАГАНЕ: преди 3 години
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ТОЯ КАКВА СУМА МУ КИХА ФАЗЕР???МОЛЯ ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!АЗ ЗАЛАГАМ НА 5 МЛН.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е откъде знае тоя, след като още не е проучена?Тия хептен за овце ни броят!
62
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
лек и ваксина за спина вече няма 50 години как пък измислиха ваксини за 6 месецаи американската на огромни цени ваксинираите нег=рите и с нас не се занимаваите
61
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"СЗО за ваксините: Няма да имат странични действия, които да застрашават живота"Всяка ваксина има странични действия, които потенциално застрашават живота, стига сте лъгали, нещастници.
60
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип съм твърд привърженик на ваксините. Но в тоя случай не бих си бил тази ваксина направена а 2 месеца.Плюс тоова този вирус не е толкова смъртоносен калто се опитват да внушат на хората
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, повярвахме ви!
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом СЗО казва.... ПРАВЕТЕ ТОЧНО ОБАТНОТО! Дефектна версия на Виндоус във здравеопазването!
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доктор Рафила го разнищват в румънската преса как фармацефтичните компании му пълнят джобовете.
56
3
 
13
 
! Отговори
Галин преди 3 години
да де няма да има живототозастрашаващи, но вероянто ще отключва болести от който ще си абонат за някое лекарство цял живот..
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия най после им излезе късмета ,сега тия с ваксините че им плащат милиони в десния джоб ,то затова т Тръмп им спря комисионните )
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО казва за ваксините, че няма да имат странични действия, които да застрашават живота. Това заявление не намалява подозренията ни, че ваксините ще имат странични действия, които няма да застрашават живота ни в краткосрочен план.
53
3
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Аве мисирко, всички прерати вече са благодарение на рекомбинантната ДНК технология. Когато интерферона се е добивал от хиляди литри овча кръв е струвал толкова,че за теб изобщо не е ставало въпрос. Да не мислиш,че човешкият инсулин, който се ползва сега го пречистват от хора ве ?
52
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странна, работа. Помня времето когато ни ваксинираха против едра шарка.----Татуле, просто цвете, това беше ваксина разработвана и тествана повече от 100 (сто) години, по-точно през 1796г.Новите не са ваксини а генно инженерство на ДНК. Ако си смел, ваксирирай се. Мене ме е страх повече от ваксината отколкото от измислени вируси.
51
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правете деца сега, че след ваксината може и да не можете!