По следите на вируса: Експерти на СЗО на пазара в Ухан

Целта е да се възстанови историята на заразата
26 ное 2020 08:27, Елка Василева
35
По следите на вируса: Експерти на СЗО на пазара в Ухан
Снимка: архив, БГНЕС

Експерти на Световната здравна организация отново искат да посетят китайския град Ухан, за да се разследва на място на пазара в града как точно вирусът е тръгнал от прилепи.

Целта на експертите ще бъде да възстановят историята на заразата и да разследват произхода ѝ, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Няма признаци, че вирусът е бил създаден от хора. Не знаем какво е станало преди декември 2019 г., не знаем как вирусът се е прехвърлил от най-вероятната си естествена среда - популацията на прилепите, върху хора. Именно тази част от историята трябва да възстановим", каза експертът на организацията по животински болести Питър Бен Ембарек.

Световната здравна организация е получила уверения от Китай, че международното посещение ще бъде организирано възможно най-скоро.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Басси преди 3 години
Имам едно питане . ТОВА СЪЩИТЕ ЕКСПЕРТИ ЛИ СА които на 18 Окт. 2019г. В НюЙорк организираха 3 часа демонстрация за опасностите от коронавирусна пандемия ??? пред представители на Държавната администрация на САЩ , лекари и бизнес мениджъри и ги предупреждаваха за опасностите от световна пандемия от коронавирус.... И ПОСЛЕ 6 МЕСЕЦА се правеха на изненадани.Басси. Как пък ли са знаели че китайците нарочно ще го "изпуснат" тоя вирус ЕДИН ЦЯЛ МЕСЕЦ ПРЕДВАРИТЕЛНО да заразява света?
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29Фалшива новина.Какви доказателства представи Китай че първо вирусът е пуснат в Италия- НИКАКВИ
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно въпросче Защо не бяха допуснати експертите в началото на годината?
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре да отидат в Италия и да разследват откъде през септември 2019 година там се е появил вируса
28
2
 
3
 
! Отговори
Пайте се! преди 3 години
новината е информационен боеприпас!Явно е локална подготовка за фекални новини.Китай обвини че вируса е дошъл откъм Итали и е циркулирал дълго преди да дойде в Ухан.Което май има смисъл имайки в предвид бройките заразени тук и там.
27
1
 
3
 
! Отговори
Да добро начало преди 3 години
До АнонименДа започне разследването от тези факти:Лабораторията се финансира от американски концорциум за вирусни изследвания...
26
3
 
2
 
! Отговори
червени чогуни преди 3 години
До баба мараВ чайна 1 сергия не може да се отвори без партньор китаец, но видиш ли САЩ били финансирали военната лаборатория в Ухан. Смешни сте другари, много смешни даже. Нещо за доказателство имате ли? Или Курнелата така каза?
25
1
 
7
 
! Отговори
Недоумение преди 3 години
Какви експерти, какви циркове ? След като вирусът е тръгнал от пазара , защо не се взеха някакви мерки за по-нататъшно развитие на това чудо? Нима само от този пазар се продават прилепи и само там китайците ги ядат??? Голяма пародия стана.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бее бате те ядат прилепи ама 2003 имаше Сарс пак от тех дойде.А преди тва кой знае ти знаеш ли кво са правели в Китай 1328-*** и дали не са мрели?Ше ди там джокер че виждам че си от умните тогава ай фон не е имало.
23
3
 
11
 
! Отговори
дълга история преди 3 години
Китайците ядат прилепи от хиляди години и вирус не е имало, поръчкови експерти ще копат с години.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да започне разследването от тези факти:1. Лабораторията в Ухан експериментира с корона-вируси;2. Склада с корона-вируси на лабораторията се намира на 250м от набедения за източник на заразата рибен пазар.Не се вменява умисъл, вероятно е нарушение на правилата за безопасност. Вероятно е да е дошла заразата от прилеп, но прилепи има по цял свят и от много години, а горните два факта едва ли са съвпадение и то само година след като лабораторията започва експериментите.
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До баба мараОтишли са само колкото да "отбият номера" както казват у нас. Преди няколко дена излезе в медиите - САЩ СА ФИНАНСИРАЛИ БИОЛОГИЧНАТА ЛАБОРАТОРИЯ В УХАН и няма как да ги съдят.Да не се окаже че този изкуствено създаден вирус - COVID-19 е създаван по техни програми.... каквито изследвания правят във финансираните от САЩ биологични лаборатории на Азърбейджан ... и лабораториите в Pirbright, където Бил Гейтс си регистрира свой собствен патент на изкуствено създаден коронавирус.....
20
0
 
2
 
! Отговори
Женския пазар преди 3 години
Вируса бе бате тръгна ей от там те от те там тръъгна вирусаа бе бате.
19
2
 
9
 
! Отговори
До #10 преди 3 години
Мястото на изследване са намерили... Една година търсене.Аби и аз ако взема 2 куфара с пари даже ще го търся цял живот от каде е тръгнал вируса хахаха
18
0
 
7
 
! Отговори
бг преди 3 години
кльопачите на прилепи с ориз няма да кажат истината
17
1
 
8
 
! Отговори
Майка ти преди 3 години
хахаха .Прилепите си правят експерименти в лаборатория... Нен0рмалници спрете да лъжите
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО се финансира от Китай,и истината от тук няма да излезе.
15
2
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
да разследват ако могат ам лаборатории и консулството в ухан ако намерят нещоразбира се от векове китаи яде прилепи ама чак сега в 21 век плъзна вируса амизащото китаи излезе много напред с материала и трябва да се спре
14
0
 
8
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Ако бяха изчакали още малко, около 100 г, щяха да имат шанс, да намерят фосил на вируса. Сега ще намерят само парникови газове от биологичната му дейност!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дойдат на женския да разследват зарази.