Какъв ще е сценарият за света след коронакризата?

Какво може да се случи в обществото, ако кризата продължи 2 години?
Обновена: 27 ное 2020 22:00 | 27 ное 2020 21:56, Екип на Bulgaria On Air
31

"Има три сценария, изработени от "Милениум Проджект". Те са оптимистичен, реалистичен и песимистичен. Всеки от тях описва как бихме излезли от кризата - с какви рискове и с какви възможности. Лично според мен реалистичният сценарий с елементи на песимистичен е най-вероятен. Тези сценарии имат предвид САЩ, но обобщават и тенденциите в света", коментира в ефира на "Денят ON AIR" футурологът д-р Мариана Тодорова.

По думите ѝ всеки от възможните сценарии прогнозира какво може да се случи в съответното общество, ако кризата продължи 2 години.

"Оптимистичният сценарий казва, че човечеството много бързо ще се справи с пандемията, хората ще се върнат към нормално потребление, което автоматично ще съживи икономиката. Реалистичният и песимистичният сценарий казват, че продължаваме да живеем с много неизвестни фактори", заяви Тодорова пред Bulgaria ON AIR.

Тя обясни, че съществува вариант, при който вирусът да мутира толкова бързо, че да няма технологично време за адаптиране на ваксините. Това на практика значело, че групите, които се съгласят да бъдат ваксинирани, щели да носят и отговорността за последиците от своя избор. Според нея ваксини трябва да има, но нещата трябвало да се случват по специфичен начин.

"Много от проблемите, които срещаме тук, са валидни и за Америка. Има недостиг в болниците, здравната система не може да отговори изобщо на пандемията, което показва проблемите на здравната система в САЩ. Тя е доста пазарно ориентирана. Макар, че това е най-силната държава в света, има огромни дефицити. Най-големият проблем е с това, че за пръв път безработицата достигна 14%. 19 млн. деца ще живеят в риск от бедност след тази криза. Очаква се да има инфлация. Ще трябват 260 милиарда долара, за да се подготви света за нова такава епидемия", обясни Тодорова.

Футурологът подчерта, че изкуственият интелект ще получи масово приложение в обществата на бъдещето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: кризабъдещефутуролог
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сценарият след Маската е Чипа и Роб от Люлката до Гроба !!!!!!
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сценария е ***, след ковид третирането което е замислено да опустоши икономиките , идва втория етап : Физическо ликвидиране на 70% от населението на земята, най-бързо чрез ядрена война. За това ни подготвят още от 2008г, целта е материалните и морални ценности да се заличат(култура, история, традиции също).
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс и другите като него сън не спят да мислят за света какво казала тая. Вируса е биологично оръжие, който го е пуснал може да пусне и други вируси. Света да се спасява, купувайте къщи по селата и в малки градчета и се запасявайте със тоалетна хартия. Спасението на давещия се е във ръцете на самия удавник.
26
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
В КРАТКИ СРОКОВЕ: ВАКХАНАЛИЯИ С ВРЕМЕТО ЩЕ СЕ ПРЕМИНЕ КЪМ : ИДИОКРАЦИЯ
25
0
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Питайте Бил Гейтс и останалите болни мозъци наричащи себе си "световен елит".Очевидно ние вече не сме свободни хора и нищо не зависи от нас.Затварят ни и ни отварят като стадо овце ...
24
2
 
13
 
! Отговори
SS преди 3 години
Не пазачите в затвора ,а гробарите ще получават добри пари.Свещенниците също.Ще ви кажа че да се правят сценарии е твърде рано.Хипотетични прогнози (хипотези) да. Едно според мен е сигурно.След големи кризи включително и финансови идва ВОЙНА.Джендърското европейско общество обаче още не може да го проумее.И това ще стане но ще е твърде късно.
23
1
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Футуролога ахахахахаххаха абем вие нормални ли сте или се гаврите?
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазачите в затвора ще полувачат добри заплати, това ще стане
21
2
 
4
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Футуролог!? Що за измизлица е това?
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След рок епохата всичко на запад е тотално сбъркано.Коледата замениха с ковид.
19
0
 
15
 
! Отговори
Диоген преди 3 години
След ковида светът ще е по чист и слабо населен . Ще бъде рай и ад.Ще има две касти. На низвергнати те маса обслужващи и правоимащите шепа индивиди.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 12-ТИ НЕ СИ РУСНАК-НИЕ НЕ БИХМЕ КАЗАЛИ ТАКИВА ДУМИ ЗА БЪЛГАРИЯ.БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИМА.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спасили света? Тука троловете съвсем изтрещяхтя! От какво го спасиха? Дори пандемията да е истински на, не е нещо по-голямо от някой агресивен щам или съчетание от епидемия на няколко респараторни вируса в някои лоши години
16
15
 
0
 
! Отговори
Hamid Imama преди 3 години
Госпожата е чела някакви американски теории, няма лошо, но малко ни засяга. Всяка бавя на свои крак, за България едва ли ще има ваксина, ако не си създаде. Турция април пуска местната и народа ще се имунизира. Вече за да ни дадат, ще трябва да плащаме. А може и някаква друга сделка да се измисли. Турските учени от Бионтех спасиха света. Ето това е истината, която тук няма да чуете, защото не желаете и ви е срам.
15
2
 
12
 
! Отговори
От 5 преди 3 години
До13Със гова изказване, че Короната е по-заразен от грипа директно дойазваш , че епидемията е абсолютен фейк, особенно съчетана с това, че и лятото я има. Не можете ли да навържите нещата и да се усетите, че се излагате? Досега тая оандемийка трябваше да е приключила:)Или вирусът не е ролкова заразен, да не кажем слабо заразен, или всичко една опашата лъжа
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото пише в Библията след Апокалипсиса, предполагам. Но първо трябва да минат 2 години.
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Грипа е само през зимата и е в пъти по-малко заразен.
12
16
 
5
 
! Отговори
Руснак преди 3 години
След коронакризата бегето няма да го има и ще стане турска местност.
11
0
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Аха, казах че не съм християнин. Значи са две различни неща ?
10
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До Гост, всъщност книгата не е Евангелието от Йоан, а Откровение на Йоан... Наричаме я също Апокалипсис.