Дянков разочарован: На бизнеса ще са необходими месеци!

Каква е прогнозата на бившия финансов министър?
Обновена: 28 ное 2020 21:57 | 28 ное 2020 21:57, Веселина Йорданова
35

Въпреки силния удар върху икономиката при наложеното частично затваряне, мярката е необходима. Това мнение изрази в предаването "MONEY.BG" бившият министър на финансите Симеон Дянков.

Според него на бизнеса ще са необходими месеци да се възстанови, но трябва да се постави фокус и на здравната система.

Нови мерки, ново затваряне и пореден удар върху икономиката. И ако от медицинска страна ограниченията ще забавят вируса, то от финансова това ще забави и икономическия ръст.

"Всяко затваряне забавя значително икономическия ръст и не само върху седмиците, когато сме затворени, и следващите седмици пак. Определено това има много тежък ефект върху бизнеса. Досега мерките са разочароващи, с изключение на сектор "Туризъм". Трябваше да се заложат пари в бюджет 2021 година", категоричен е Дянков.

В предаването "Money" финансистът допълни, че пропуски в бюджета за 2021 година има и затова ще се наложи актуализация.

"Следващият бюджет рисува една такава оптимистична ситуация, все едно една кризата е зад нас. Това за мен е основна грешка", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
Не е лесно да си фин.министър с Боко Тиквата. Трябва ежедневно да прехвърляш средства от пера в пера в бюджета, понеже вожда раздава пари на коляно,а после да обясняваш защо уж при правилно разчетени средства някъде парите не стигат.Отделно ако възроптаеш на безумията на премиера-мутра и речеш да надигнеш глава и си тръгнеш ще те обявят за предател и комунист и още какво ли не.Не оставайте с впечатление,че харесвам Дянков. Не ...Просто описвам как виждам сменените през годините.
27
1
 
2
 
! Отговори
Пицар преди 3 години
Този, даже и от герп го изгониха, тръгнал да проповядва!?
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този защо не е в затвора?
25
0
 
6
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Всеки провален финансист в управлението се чувства задължен да дава съвети. Дянков, Милен Велчев, Румен Гечев. Къде е Муравей?
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30И като прибавим дълбоките ококорени погледи пред витрините на Корекомите със западна валута и илюзията за тогавашния комунистически Рай се изпарява на секундата.Подобни ококорени и безпомощни погледи съм виждал и пред валутната аптека на правителствена болница. Да, всичко си имахме и качествено си го произвеждахме а Корекомите бяха ей така да гледаме колко са назад! :))))))))))))
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кога комунизма е имал "добръ продукт". Та то нямаше еквивалентни, като ли такива, котио да са по-добри. Една логистика не можжеха да управят, че хората гледаха банините, все едно са от злато. Компютрите ни? Копия на стари архитектури, къде с патент, къде с върла кражба.Земеделието ни? Според БКП - "на-доброто на планетата", според данните от дуригте стран - някъде на 2/3 от средното. Икономиката ни умря в момента, в които трябваше да е конкурентно способна. Така, че не е същото!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До VГлyпендер! Комунизма нищо не постигна, защото се движеще с темпове на мравка. Кремиковци беше динозавър - огрмент, безмозъчен и обречен да изчезне. Телса произвежда най-евтените батерии и коли, които мжое да се произведът, в този си вид. Къде са великолепните китайски марки и супер батерии? 10 години назад, ето къде са. Освен това, не гледай "оценката", защото тя не е показателна за тоталната инвестиция. И какво искаш? Имат 1 млрд чиста печалба тая година до момента.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Да и познай какво ще стане - защото масата си тотални ***, парите ще попаднат в ръцете на 1% от хората, както е сега, те ще си назначат техни заптиета и ще си купят техните избори.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАко парите станат частни и държавата не може да печата както беше преди моого години с долара много неща ще се променят но ЕС и тиквата няма да ги има. Няма да има с кво да плащат на заптиетата. Техните пари няма да струват.С кво ще си купуват власта.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да допълня- в света на хартиените пари и кредита!
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив ще са необходими години, защото системата е такава- трябва да влезеш на скорост и после си на инерция. Като дойде нагорнището всичко спира и трябват години за да се направи рестарт. 10 години придобивки се изтриват за един месец липса на икономическа активност и това е понеже живеем в света на хартиените пари.
17
2
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
До АнонименАко това което говориш беше важно а не печалбата то комунизма никога нямаше да падне. Печалбата е водеща. Освен това батериите ги равиха китайски компании .Тесла от скоро отвори завод за батерии. Освен това не виждам къв е проблема клиента да може поне баетрията да избира .Има много китайски фирми с много добри и евтини батерии.вервайте ми запада затъва в спекулативна икономика. Никога до сега не е имало толкова много капитали ,а инвестиции просто няма и да има.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До VИгрнориаш заводи за милиардни, както и коснтанто подобряване на технолофигия. И не, не е "същата технология, като през 2000-та години". 2000-та година нямаше коли, които минаваха по 400+ километра на едно зареждане, нямаше зараяднис танции с по 250 W мощ, нито имаше коли, дето вдигат от 0-100 за под 2.4 секунди!!!!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВЪПРОСБеше, но е оправдан. Не съм запознат, да е издирван точно в този момент, но дори и да е така, това не му пречи да даде интервю.
14
1
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
Проблемите донякъде са щото запада не разбира че бизнеса е война на изтущението като ПСВ а не блиц криг .Ще субсидираш ама като те изтущят ще те превземат ;) Трябва си доста сметки ;)
13
2
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Този нали беше Подсъдим за Корупция ?Как така дава интервюта и Интерпол го Издирва ?
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без реална икономика балонът само се надува. И един ден ще останат само Китай, Индия и Русия.
11
3
 
8
 
! Отговори
И аз да питам преди 3 години
За кой ли път - защо не е в една килия с някой цветен тартор, да си общуват там интимно както желаят? Например заради онези 1,2 милиарда лева, взети с бандитска наглост от НЗОК. Колко жертви на коронавируса у нас дължим на тези липсващи пари в здравеопазването? И защо в същата килия не е баш шефчето му Тиквоний, с чийто параф и по чието желание стана тази дивашка кражба на живот и здраве от българите?
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съветите на Дянков стават за Африка и Индия.Съветите на Дянков са за истински пазарни икономики, като държави от Африка или Индия.
9
7
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
Абе вие не разбрахте ли че няма да има вече бизнес ??? Всички капитали отиват само за спекулации на борсата а не създават работни места. Капитализацията на тесла е 1000 пъти от печалбата . Понеже не сте кой знай кви икономисти да ви подскажа че нормалното е около 15 пъти ;) Бизнес няма да има . На запад ще има няколко големи корпорации които ще гълтат всички капитали. Вярно в Китай има много производства ,ама и там е грешна политиката според мен.Путин в момента строи 20 големи завода ама за кво?