Строго: След 6 нови случая на COVID-19 щели да затворят цял Шанхай

Димитър Владиков: Карантината и PCR тестът се поемат от държавата
30 ное 2020 09:53, Елка Василева
43
Строго: След 6 нови случая на COVID-19 щели да затворят цял Шанхай
Кадър: БНТ

През последните дни в Шанхай бяха открити 6 нови случая на коронавирус и това беше нещо изключително тревожно. Властите бяха изправени на нокти и дори имаше готовност да се затвори един цял град като Шанхай.

Това заяви директорът на българското училище в Шанхай и преподавател в университета "Джаотонг" Димитър Владиков пред БНТ.

За щастие до пълно затваряне не се е стигнало, но са били затворени няколко квартала. Тези мерки дават резултат и положението е под контрол.

"Често съм си мислел защо не може да се сравнява Китай с България. Просто защото тук правителството налива много пари в тези мерки. Всяка една карантина, която е две седмици, се поема от държавата. PCR тестовете също се поемат от работодателите и част от здравните застраховки, които всеки в Китай притежава", каза Владиков.

Още по темата

Той изрази съмнения, че българското правителство ще налее толкова средства в здравеопазването.

Дебати за носенето на маски в Китай няма, дори човек не може да се оплаче. Китайците вярват силно в правителството и никой не си и помисля да не носи маска, категоричен беше директорът на българското училище в Шанхай.

"Аз бях голям оптимист допреди няколко дни, че китайците ще успеят да направят ваксина, защото тук се говореше, че ваксината е на последен етап от четирите етапа на тестване. Какво забавя ваксината? Първо, защото няма много случаи, на които да се приложи такава ваксина. За да бъде успешна, тя трябва да се тества на колкото се може повече хора. Другото е, че все пак говорим за лабораторни тестове и тези резултати не са оповестени от медиите. В последно време се чуват мнения, че този вирус няма да си отмине така лесно, както всички се надяваха и очакваха", коментира още Владиков.

Китай дори възнамерява да не отваря границите и през лятото на 2021 година.

Голяма част от училищата в страната работят нормално, децата са без маски и седят на чинове по двама, ходи се всеки ден на училище, както преди пандемията. Някои от университетите са затворени само за чуждестранните студенти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да затвориш поне 20 милионен град от десетина положителни проби за някаква настинка. Това само азиатски фашизъм може да го направи. Да твърдиш, че страната ти е епидемиологично чиста, след като даде двете най-големи епидемии на 21 век. Това само извратена комунистическа пропаганда от азиатски тип може да го направи. А всичките им икономически успехи, са следствие от либералните пазарни реформи от западен тип и наливането на американски технологии. Храни куче да те лае.
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можем само да завиждаме на Китай, комунистическа държава, ясни и твърди правила, обезпечено население /при това 1 400 000 000 човека/. Една част от българското население дори не може да прочете правилно тава число, какво ли е пък да си го представи. Това е Китай, и корона вирус НЯМА!! При нас - демокрация, и на всеки ......... му е дадено право да умува - има ли ковид - няма ли. Има и подстрекатели, които внушават на податливите да се държат безотговорно.
39
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 3 години
До FreemanЖивотните в природата по свой природен начин са свободни и отделени от този контрол в човешкото общество. Напрежението и контрола, който се разиграва НЕ засяга природните обитатели. Милиционер или полицай не спира гълъб да му иска документи, да му прави проверки, да го гони за данъци, дългове и прочие измислени от предците ни задължения и механизми за контрол. Сякаш не го вижда. Хр. и птиците небесни. Паяжината от задължения си е на цивилизацията на хората и е специфика конкретно за вида.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диктатура майна, на пролетариата, под свежото ръководство на Компартията.
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама нас ни управлява ресурсен Премиер ! Бовноразвиващ се
36
4
 
1
 
! Отговори
гост преди 3 години
До FreemanНе можеш да умреш свободен. Илюзия за свобода. Обществата са конструирани да бъдат контролирани. Някои обвиниха "рептилите". Но човешкото общество е създавано по образец на мравките и мравуняка. При тях обществото се контролира на телепатично ниво и чак после чрез видими действия. Има мравки войници, съгледвачи, работнички. Общо взето за създаването на цивилизацията са копирани мравките и паяците. В мравуняка/града се носи маска. Виж, ако идеш сред природата е друго. Мравуняк, какво да сториш.
35
6
 
2
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Не въздишайте по комунистически Китай.
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28 FreemanМа ти си умрял и сега бе ! Просто не се усещаш от ежедневното дрогиране
33
0
 
4
 
! Отговори
Емо преди 3 години
Шанхай-24 млн.жители,България-6 млн.!
32
0
 
10
 
! Отговори
до от Италия преди 3 години
Да, китайците направиха нормална ваксина с отслабен коронавирус, която дава 97-100% ефективност. За разлика от разните РНК / ДНК изгъзици, които западния свят ще експериментира върху населението си.
31
0
 
7
 
! Отговори
сметчици преди 3 години
Не може един ПСР тест да струва 1/3 от нетната минимална заплата в България и някой да те задължава да си го поемаш сам. Все едно в Германия ПСР теста да струва 500 евро при минимална заплата 1500 евро! Как ще стане?
30
1
 
9
 
! Отговори
. преди 3 години
А в България наши съграждани обясняват как им се нарушават правят като ги задължават да носят маски. Ей за това ще сме на челните места по смъртност от ковид в целия свят, защото ганьовщината е плъзнала по силно от корона вируса. На *** никой не може да му каже какво да прави и какво да спазва. Него го интересува само той да в добре, другите кучета ги яли.. за това си заслужаваме съдбата! В БГ трябват брутални мерки, за да има ред. *** разбира само като играе сопата.
29
4
 
11
 
! Отговори
ТАКА СЕ ПРАВИ! преди 3 години
Който иска - предприема мерки!Който не иска говори глупости и се прави на шеф!
28
12
 
4
 
! Отговори
Freeman преди 3 години
По-добре умрял при демокрацията, отколкото жив при комунистите.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АБВ "присъственото обучение,за което ЕС толкова много настоява" е политика за промиване на мозъци (детски) основно за 3-4-5 пол , но както винаги една политика влиза в противоречие с друга. Стамбулската със зелената за стопиране на популацията.
26
0
 
12
 
! Отговори
От Италия преди 3 години
Преди 3 дни имаше репортаж за това че от Италия много Китайци заминават за родината си за да се ваксинират .Затварят напълно магазините си и всички към Китай.И се предполага че е Ковид ваксина
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той: " изрази съмнения, че българското правителство ще поеме разходите в здравеопазването", Аз: Съм сигурен че НЯМА , Вие : ... ...
24
0
 
8
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
До СсссАбсолютно вярно.Жертвите са резултат на присъственото обучение,за което ЕС толкова много настоява.А много изследвания доказват, че учениците са безсимптомни, но училището е идеалната среда за разпространение на вируса.В Индия, която е с население 1 200 000 000, епидемията затихва.Но те не направиха грешка да отворят училищата след локдауна от май. Те още учат дистанционно. Как индийците разбраха кой е двигателят на епидемията, а умният ЕС не успя? Изводите оставям на Вас.Бъдете здрави!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе,не ви ли прави впечатление фактът,че при тези драконовски мерки,създаващи даже ситуация на тотално овладяване на заразяемостта с ковид-19,пак се появяват такива огнища,което показва,че или те се създават по изкуствен начин(така е според мен),или този процес е неовладяем с познатите средства,които ни се натрапват,като панацея?! И сега,КАКВО - хората в планетарен мащаб. обречени ли са, на вечна изолация и самоизолация и "живот"(!), с маски на муцуните?!КАКВАТО МОЖЕ БИ Е ЦЕЛТА?!
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
така е в бедните държави всичко за сметка на държаватаа тука за сметка на населението дето обича да му дерат по две кожии да си трупат кюлчетарадуй се народе борбата за демокрация е успешна - мече сте бененова република банани валяло- ама че истинско сирене и кашкавал че и колбаси няма и на нова година това са подробности-яж си палмовото масло и рога и копита - да ти е сладко