"Дупка" от 183 млн. лв. в хазната за ноември

За октомври бюджетът е бил на излишък с над 650 млн.
20
"Дупка" от 183 млн. лв. в хазната за ноември
Снимка: БГНЕС

Държавният бюджет вече е на дефицит от 183,2 милиона лева, според прогнозните данни за ноември на Министерството на финансите.

За октомври излишъкът в хазната е бил над 654 милиона лева.

Още по темата
През месец ноември са извършени разходи, свързани със социално-икономически мерки за минимизиране на ефектите от кризата, в т.ч. плащания по мярката 60/40, изплащане на месечна добавка към пенсии в размер на 50 лева, плащания към земеделските стопани и др.

Приходите, помощите и даренията по КФП се очаква да бъдат в размер на 39,7073  млрд. лв. (89,4 % от годишния разчет), като спрямо година по-рано се свиват със 146,5 млн. лв.

Данъчните и неданъчните приходи са по-ниски с 587,4 млн. лв., докато постъпленията от помощи нарастват с 440,9 млн. лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
да баба мара преди 3 години
По добре си гледай пенсията
18
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
след това непрозрачно раздаване на пари следващото правителство ще заварипразна хазна и ще се наложи да взема заеми за да ни изплаща пенсиите мислетена изборите защото след пандемията идва мизерия
17
1
 
4
 
! Отговори
ЯКО До ДУПКА преди 3 години
ТРЕБЕ ЯКО БАЧКАНЕ много яко до ДУПКАТА, за да ИМА ПАРИ ЗА БИЗНЕСА и данъци за ДЪРЖАВАТА. ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ДА СЕ НАПЪВАТ и на колене като роби с робски труд да избутат икономиката напреде.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На морето дупкаа..под юргана *** ка..чакрлакабеей
15
0
 
4
 
! Отговори
те такааа преди 3 години
Бокича знае ли?
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След" дупка в асвалта","дупка на тротоара",вече и "дупка в бюджета"!Когато ни управляват "дупки",резултатът е дупка!
13
0
 
8
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Дупка в бюджета !Ама има пара за бонуси на бюджетните рантутници избиращи Тилвата, нали!
12
1
 
11
 
! Отговори
Само на едната преди 3 години
Само на едната снимка с чекмеджето имаше повече пари.Бойко призна ,че са автентични - само били нагласени.НСО го опроверга за това ,че влизат непроверени хора , само че за пачки и кюлчета не проверявали. Борисов се опита да си избърше rъзецa с тях.Един вид намекнаха ,че имало поток от пари към вилата на Борисов.
11
3
 
6
 
! Отговори
обложете програмисте преди 3 години
Ясно е ,че ще стигне до там - просто програмистите са малкото останали с пари ,а трябва да се запълват дупки в бюджета.И без това на никой не му дреме за тия заgpъстеняци.
10
0
 
10
 
! Отговори
Серсем преди 3 години
Бокьо нали раздава. Имаме там и за гемиите на флота,а и още аероплани има как да вземем. Асфалт също бол ,така ,че всичко е наред.
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие тука за компромат, фотошоп и дийп фейк чували ли сте или вярвате на всичко написано в интернет, земята е плоска, ваксините водят до аутизъм и т.н.? Какво завиждате икономиката на страната си работи, за мутрите от заведеният и хотелите не ми дреме.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да разследват, като поръчкоратурата е в ОПГ с т.н. "партия" на Тиквата?
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това чекмедже и да е на Борисов и да не е на Борисов, остава въпроса кой нормален има възможността да разнася такива количества пари и злато без знанието на банките и на властите. И никой нищо не разследва! Това не е държава, а бордей на мафиоти и ще свърши като всеки друг бордей!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките пари ги раздадоха на мутрите от "туристическия бранш", че бяха запланували да си купуват нови мерцедеси и не им се отлагаше.
5
0
 
8
 
! Отговори
taschunka witko преди 3 години
Велика е нашата Тиква.През социалистическо време най-умните ученици з ги приемаха за студенти в цивилните ВУЗ.Отпадналите 1 категория във военните учиилища, отадналите 2 категория в милиционерското училище, отпадналите 3 категория в пожарникарското училище, отадналите 4 категория в Работническия факултет.Познайте къде беше нашата Тиква 9- бивш пандизчия в Панкрац , авер на Иво Карамански.Може ли при толкова умни глави да ги командва една Тиква.
4
1
 
22
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
И като сметнете ,колко лъжат и прикриват истината.Преценете си мащабите,на проблема,който ще лъсне напролет.Фалит му викам аз.
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са написали какви тлъсти бонуси по време на криза ще раздадат в съдебната система и държавната администрация на всички нива, които на практика не работеха и не работят ефективно по време на пандемията и си стоят вкъщи.
2
3
 
16
 
! Отговори
Друго е важно преди 3 години
Чекмеджето да е пълно.....
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само в чекмедженцето на банкянския усвоител няма дyпка. Реки от пари се стичат там. Ще има и за унуците на унуката му. А почна като кофпомпаджия с баща милиционер.