Над 1 млн. души вече са се ваксинирали срещу COVID-19 в Китай

Ваксините вече са в последен стадий на тестване
4 дек 2020 09:34, Ния Христова
19
Над 1 млн. души вече са се ваксинирали срещу COVID-19 в Китай
Снимка: БГНЕС
Ситуацията с коронавируса в Китай вече е спокойна и не се наблюдава втора вълна. Според официалната статистика в страната има десетки случаи, но те са малко на фона на многобройното население. 
 
Това каза в ефира на bTV Цън Цон, председател на Съвета за икономически и дипломатически отношения с Китай. 
 
В момента се разработват няколко вида ваксини, които се дават първо на медицинските лица и държавните служители. 
 
"Ваксините се правят от три китайски компании, като те са предназначени за целия свят, ако някой иска да ги закупи. Четири от ваксините са в последен стадий на тестване върху хора. Властите обаче твърдят, че те са подходящи за спешна нужда", обясни Цън Цон.
 
В Китай вече има над 1 милион души, които са ваксинирани срещу COVID-19.
 
По думите на Цън Цон дисциплината и сериозното отношение към разпространението на зарата е това, което е помогнало на азиатските страни да успеят да овладеят безконтролното разпространение.
 
"В западните страни хората нямат доверие в управляващите и за тях голям проблем е носенето на маски. В азиатските страни всеки носи маска и преди коронавируса и за тях това отношение е странно. Това е основната разлика", допълни Цън Цон. 
 
Той обясни, че кризата от COVID-19 се е отразила негативно и върху китайската икономика. Предприетите мерки в страната са финансово подпомагане на големи държавни компании, за да може техните служители да запазят работните места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 3 години
1 милион ваксинирани в Китай.Остават още 1 милиард и 199 милиона.Да им пожелаем успех!
11
3
 
2
 
! Отговори
Аристотелович преди 3 години
Има три вида ваксини днес срещу КОВИД:1) Китайските--традиционни, с умъртвен вирус2) Европейските и руската--модерни аденовирусни векторни3) Две американски, Пфайзер и Модерна--ново поколение експериментални РНК ваксиниДа се надяваме че БГ правителството ще ползва или традиционния китайски вариант (като Турция) или векторния, било то европейски или руски (като Унгария).А генетичните експерименти над своето население да оставим на анархо-корпоративните общества.
10
1
 
4
 
! Отговори
До Боби преди 3 години
Да де,нали там е Разковничето,дали сме склонни като общество да жертваме 1% от популацията,което не е никак малко или да затънем до гуша с тия рестриктивни мерки и пак да жертваме 0.5% от хората?Това е въпросът,чиито отговор струва не милион а много Милиарди!
9
1
 
2
 
! Отговори
до#12 Боби преди 3 години
Ти дори не знаеш колко хора са останали в България ... Един град ..с население 175 000 , а сега е 35 000 .. Колко имат паспорти не е важно
8
3
 
4
 
! Отговори
Майтап бу Уили преди 3 години
Те много пр0сти китайци.. Цял живот ориз ядат, ваксинират ги ама с Covid-19 а който оцелее му дават награда ориз от 1 лев
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като станат над милиард тогава да тръбят, то тоя милион е като село Мало *** за Китай...
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четири от ваксините са в последен стадий на тестване върху хора. Властите обаче твърдят, че те са подходящи за спешна нужда-------Какво значи спешна нижда от ваксина?
5
1
 
6
 
! Отговори
Пекинска патица преди 3 години
Един милион ваксинирани, остават само още милиард и няколко стотин милиона.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е Цън Цон като казва, че "в западните страни хората нямат доверие в управляващите".В Русия стартира електронно записване за всички желаещи за ваксиниране със "Sputnik V" и "ЕпиВакКорона" в специалните центрове. Ваксинирането е доброволно и безплатно. Досега в Русия бяха бяха ваксинирани само лекари, учители и социални работници.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В азиатските страни всеки носи маска и преди коронавирусаЗначи гледай - хем носили маски преди вируса, хем първо там ги удари епидемията. Тоест носенето на маски никак не им е помогнало. Ама въпреки това носят маски по време на епидемията, щото помагали?!?
2
6
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Объркан позитанец, не знае какво да напише и избълвал нещо странно.
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да де,ама в западното общество "частната собственост е неприкосновена"и"пазарът е над всичко"какво Значи ту някаква си гад и милионите жертви които тя ще отнесе?