Чехия с програма, тества учителите с антигенни тестовете

Мярката ще обхване близо 170 000 учители
5
Чехия с програма, тества учителите с антигенни тестовете
Снимка: БГНЕС

Чехия стартира програма за тестуване за коронавирус на учителите. Това става в момент, когато учениците постепенно започват да се завръщат в училище, предаде Асошиейтед прес.

Предвижда се програмата, която започва днес и ще продължи до 18 декември, да обхване близо 170 000 учители. Тя е безплатна и доброволна и използва бързи антигенни тестове. Чешките власти планират също така да направят тестовете за COVID-19 достъпни за всички граждани, като това ще стане факт вероятно от 18 декември.

През ноември страната започна да тестува обитателите на всички социални и старчески домове.

Чехия бе една от най-тежко засегнатите страни в Европа от втората вълна на коронавируса. Страната с население 10,7 милиона души, регистрира повече от 537 000 заразени и над 8600 починали от коронавируса.

Дневният ръст на новите случаи намалява от няколко седмици, но специалистите предупреждават, че тенденцията може да се обърне. Броят на новозаразените достигна 4624 вчера, което е с почти 600 души повече, отколкото преди седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До епидемиологНе си никакъв епидемиолог. Ваксините ги правят, именно защото естествено придобитият имунитет вероятно не е траен. Съвременните ваксини могат да осигурят по-траен имунитет. И евентуалните рискове от преболедуването са много по-големи от тези при ваксинацията. А не си епидемиолог, защото ако беше, щеще да си наясно с това, какво представляват ваксините и защо се прави ваксинация по принцип.
3
3
 
15
 
! Отговори
Тончо преди 3 години
А в нашата *** защо не тестваха масово училищата, защото щеше да се види чудото и приказките на лъжците, че училищата не са рисково място щяха да лъснат. Лъжци и мошеници.
2
3
 
14
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Антигенните тестове трябва да са задължитени преди да се реши дали е нужна ваксина за желаещите. Иначе ваксинацията е измама! Много хора са го изкарали без дори да усетят и си имат имунитет, по-наждеден от всяка ваксина. И без ваксинните евентуални рискове.Ама медиите мълчат за това. Срещу жалки трохи. Добре че никой не ги е....ва вече, а мислят повечето хора с главите си
1
2
 
4
 
! Отговори
бай Чекмеджан преди 3 години
Ние слагаме всичко в чекмеджета и гардероби !