Последни думи на пациенти с COVID: Това не е истина!

Лекар от Мисури публикува в интернет шокиращо видео
5 дек 2020 14:50, Петя Славова
168
Последни думи на пациенти с COVID: Това не е истина!
Снимка: Bloomberg.com

Лекар от Мисури публикува в интернет шокиращо видео. В него той симулира последните минути от живота на пациент с COVID -19. "Ето така изглежда човек, който поема въздух по 40 пъти в минута", казва лекарят, надвесен над видеокамерата.

В обектива се вижда само главата му, изцяло покрита от огромна специална маска, дебели предпазни очила и операционна шапка. Така изглежда всеки медик, който води битка за живота на пациент с коронавирус.

Не след дълго потискащата сцена стига до кулминационната си точка: обективът за миг се осветява и ръката на лекаря, която държи маркуча на системата за изкуствено дишане, се доближава до камерата. Настъпил е краят. Смъртта.

Още по темата

"Това не може да е вярно"

"Това е, което твоята майка, баща или пък твоите деца, ще видят за последно в живота си, ако се разболеят тежко от COVID-19", казва доктор Кенет Реми в своето видео. Целта му: да разтърси всички онези, които не вярват, че COVID -19 може да бъде много опасна болест.

Няколко дни по-рано медицинската сестра Джоди Дьоринг от Южна Дакота беше предизвикала подобен ефект. В Twitter тя беше разказала за последните минути от живота на пациенти в нейното отделение, които до последно не вярвали, че съществува коронавирус. "Последните им думи бяха: това не може да бъде вярно, не, не е истина", разказа медицинската сестра пред CNN.

Умоляващите апели на болни и драстичните сцени от ежедневието на медиците на първа линия стават все повече. Те са отчаян опит да се достигне до съзнанието на хора, които отричат съществуването на коронавируса. Като Раян от щата Джорджия, за когото коронавирусът е "стопроцентова свръхреакция на властите" и "напълно безобидна инфекция". При това 39-годишният мъж, когото срещнахме в един парк, има възрастен роднина, който е починал от Ковид. Въпреки това Раян смята да продължи да живее, както досега. Мерките срещу коронавируса му се струват прекалени.

"COVID е като обикновения грип"

"Много пресилено е да се реагира така на нещо, което не е по-тежко от обикновения грип", казва той спокойно. Настоящият президент Доналд Тръмп също постоянно сравнява болестта със сезонния грип. И Мари-Бет, седнала на една пейка в парка близо до Райън, маха пренебрежително с ръка. "Всичко е напълно раздуто. Човек изобщо не бива да се страхува от коронавируса", казва тя, цитирана от "Дойче Веле".

Хора като нея смятат, че става дума за излишно създаване на паника. Други пък съзират някакъв гигантски заговор. Според допитване на Pew Research, всеки четвърти американец е поне отчасти убеден, че пандемията е била създадена нарочно.

Социолозите са установили, че няма друга страна в света, в която общественото мнение относно коронавируса да е така силно разединено, както в САЩ. Делителната линия преминава през всички политически лагери. И все пак - онези, които отричат коронавируса, са предимно симпатизанти на Републиканската партия, а най-твърдолинейните поддръжници на Тръмп смятат, че пандемията е заговор на медиите срещу президента.

Задачата на Байдън не е лесна

"Медиите искат хората да се страхуват. Става дума за страх!", казва Рон. 51-годишният американец си има и теория по въпроса: "Медиите са срещу Тръмп. Те биха изкарали всякакви неща, само и само да не бъде преизбран." Рон е убеден, че Тръмп още не е изгубил изборите. Негов 62-годишен съименник - Рон от Алабама - дори смята темата за коронавируса за смешна. Според него, пандемията имала политически, а не медицински причини. Той подозира, че пандемията ще приключи още на следващия ден, след като Байдън положи клетва като президент. "Медиите ще престанат да говорят за Ковид, за да излезе, че Байдън е спасил страната", казва той.

Джо Байдън вече обяви, че за него битката срещу коронавируса ще е основен приоритет. С екипа си той вече работи над стратегия за преодоляване на кризата. За пореден път Байдън предупреди американците, че броят на смъртните случаи се повишава драматично и настойчиво ги призова да спазват всички предпазни мерки. "Не искам никого да плаша, но моля ви, вижте какви са фактите: отсега до януари навярно ще починат още 250 000 души", каза Байдън по време на видеоконференция със собственици и служители на малки фирми. "Разбирате ли? Само защото хората не внимават. Трябва да спрем разпространението на вируса", каза още Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
2
 
3
 
! Отговори
Д-р Якомрелков преди 3 години
Тоя д-р Плашил Страшилков трябва да го съдят за нанасяне на психически травми.
145
1
 
4
 
! Отговори
Додо преди 3 години
*кpeтен
144
2
 
7
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Да вярваш, че Ковид е измислица е разносилно да си пълен ***. В същото време, да вярваш, че CNN и Дойче Веле са информационни агенции е разносилно да си в мозъчна смърт. Как умело само уплитат конците на прoпагандата, изтръсквана от фекалния им тромпет с изтърканата до кокал мантра "orange man bad"....
143
1
 
3
 
! Отговори
Не е вирус преди 3 години
Близки на починали от КОВИД казаха, ТОВА НЕ Е ВИРУС, по страшно е от вирус. Все още разсъждавам над това.
142
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една техника за дишане на Wim Hof, която аз като гледам прашинките из въздуха не смея да пробвам. Вдишваш рязко все едно си се залял с леден душ и издишваш и така повтаряш 30-40 вдишвания, след поредното вдишване спираш за поне минута, после издишваш и пак правиш пауза за минута. Сравняват я с DMT.
141
15
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ето, настигнахме ги американците. И тук Фигуранта и Мангърчика са на същото мнение, като реднеците в САЩ. Поразителна прилика. Дори мнението на нашите комунисти за изкуствени вируси, чипиране, измислен Ковид поразително съвпадат с мнението на техните *** :))) Сякаш са си плюли в устите - комунисти и реднеци. Най-проститe хора на света
140
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изкачете на бегом стълбите на нормален 8 етажен блок!На финала се помъчете да кажете "последни думи".Не става нали?Фейк нюз!!!
139
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато си с тръба в трахеята и мозъка ти е с липса на кислород(червена зона)и висока температура направо ставаш разговорлив като сладкопойна чучулига! Айде стига с евтина пропаганда!
138
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 145 Aз ти давам мойта. Успех
137
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека има повече бaлъци, които не искат да се ваксинират, за да има ваксини за гората грижещи се за здравето си.
136
1
 
25
 
! Отговори
Румпелщилцхен преди 3 години
След прочитане на "статията" последните ми думи са: ТОВА НЕ Е ИСТИНА! Шайзето е продукт на Дойче Дезинформеле, отдел Психотерор.
135
2
 
22
 
! Отговори
Клиентелата е вяла преди 3 години
А така, давайте, нагнетявайте още ужас и истерия белким балъъците за ваксина от 12 скочат на 15%
134
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През третата седмица на ноември от Ковид-19 са починали 85 човека средно на ден при 612 общо починали средно на ден. През миналата година са умрелите бяха,по 275 средно на ден. Как при тези факти все още се намират хора, които да твърдят, че пишат всички починали като починали от Ковид-19!? Явно е обратното, повечето починали от Ковид-19 ги пишат като починали от нещо друго.
133
0
 
9
 
! Отговори
Атанас Свиленов преди 3 години
Артисти от народния театър на Сащ. Вече са толкова добри че ще почнат да получават оскари и ще изядат хляба на дембелите в Холивуд.
132
3
 
29
 
! Отговори
... преди 3 години
До АнонименУмират, ама не от ковид а от всичко друго. Хората с хронични заболявания - НЯМА КЪДЕ ДА ОТИДАТ НА ЛЕКАР, НЯМА ОТДЕЛЕНИЯ ЗА ТЯХ, НЯМА НИЩО. ВСИЧКО Е КОВИД ОТДЕЛЕНИЯ И АКО НЯМАШ КОВИД А ИНФАРКТ ТЕ ВРЪЩАТ. От това мрът хората, още като почнаха да преобразуват отделения в ковид отделения го казах. От всичко друго ще умреш, само не и от ковид 19. Имаш пневмония - пишат те ковид. Досега, като нямаше ковид, от какво ставаше пневмонията? Как всичко изведнъж се появява от ковид-а?????
131
2
 
25
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Те не могат да дишат, камо ли да говорят!!!!Че и да казват:" Това не е истина!" като са на легло, по корем , с тръба в трахеята!!! Пълни ***.отии!!!
130
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега в България умират 2,5-3 пъти повече хора в сравнение с предишните години, а някои все е не вярват.
129
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България 38% от заразените са оздравяли. Една част от останалите са повтаряли в транс, че това не е истина преди да гушнат букета.
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не става ясно какво виждат.
127
3
 
14
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Ковид-и-о-т-и-те изпадат в транс от всяко изпражнение избълвано от Дойче Зеле.Шок, ужас, апокалипсис, армагедон...Утре ковдид-психарите ще се избият на опашките за ваксинация кой да мине пръв.